Názov nádrže: Marečkove akvárko
Biotop nádrže: Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): vyplňte 100 x 40 x 30
Hrúbka skla: 6mm
Objem nádrže: 12O L
Dekorácia v nádrži: kremičitý piesok, lávové kamene, 3D pozadie
Filtrácia nádrže: vnútorný filter Shark2
Osvetlenie nádrže: Aqua Glo 30W - 2x červená žiarovka 15W (večerné svetlo)
Ohrievanie nádrže: ponorné s termostatom 100W
Stojan pod nádržou: skrinka z masívu na mieru
Kryt nádrže: sklo nad hladinou + drevený kryt z masívu
Rastliny v nádrži: žiadne
Ryby v nádrži: žiadne (zatiaľ)
Výmena vody: zatiaľ žiadna, vložte odkaz na video, ktoré máte uložené na Youtube.com
Tak vás tu všetkých zdravím.
Som tu nový tak vás skúsenejších žiadam o pár rád. Skúsenosti s akvaristikou mám už niekolko ročné, ale len tetry, skaláre atď... Myslím, že je čas na zmenu. Tak som pouvažoval čo tak cichlidy. Na Malawi môžem kvôli veľkosti nádrže zabudnúť a meniť ho za väčšie momentálne neplánujem, preto by som sa skôr zameral na Tanganika. Tu by som potreboval pár rád... Mám chaos v tých latinských názvoch a rôznych druhov rýb a už vonkoncom netuším ktoré druhy sa navzájom znesú. Zamerať sa chcem na nejaký druh šnekáčov, najlepšie nejakých výraznejšie sfarbených. Ale nakoľko šnekáče okupujú dno nádrže, chcel by som aj nejaký druh na stred akvária. Prípadne aj taký, ktorý by sa cítil dobre v otvoroch lávových kameňov.
Týmto vás žiadam, či by ste mi vedeli poradiť kde na blízku by som zohnal rybky do môjho akva a koľko ich tam môžem dať aby sa cítili dobre. Okres BA, MA, PK, SE. Môžem skočiť aj do Hornbachu, ale ako som hore písal ešte sa v tých latino názvoch nevyznám a nechcem aby narástli do obrích rozmerov, to som už zažil.
Taktiež uvítam návrhy ako vylepšiť životné prostredie pre novousadlíkov. Ulity tam ešte nie sú, nemám veľmi čas behať po vonku a teraz je počasie pod psa
Čakám na vaše názory