Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Ned 21. Nov 2010 22:59:38

jovan píše: ...Serióznosť tohto fóra rapídne klesá,pretože ľudia ktorí tu skutočne niečo vedia a prispievali jednoducho nemajú už chuť...

S týmto čiastočne súhlasím aj ja... ALE... kto je oprávnený odpovedať a dávať "správne" odpovede? Pokiaľ to pôjde takto ďalej tak človek začiatočník sa bude báť niečo opýtať a možno niekto kto aj niečo vie, tak sa bude báť ( alebo nebude chcieť) odpísať, aby ho náhodou niekto iný nezhodil.

Potom vznikne takáto varianta:

Príde nový návštevník..... bude sa chcieť niečo opýtať...... a bohužial mu nikto neodpovie. Ten čo vie nepovie a ten čo by aj poradil tak radšej neporadí, aby ho náhodou niekto nezhodil.

Neviem či viete o čom je "diskusné fórum", pokiaľ viem tak o diskusii a výmene názorov k danej téme či sa mýlim? Je také ťažké napísať svoj osobný názor, skúsenosť bez toho aby som niekoho urazil, zhodil? Je založená téma, napíšem svoju skúsenosť a tým to hasne, to je taký problém?

Alebo sa vrátime do čias X rokov dozadu keď internet nebol a budeme sa riadiť heslom: "poraď si sám ako vieš" ??? Niekedy mám pocit, že to bude asi najlepšie... potom stratí význam celý portál, môžeme prestať diskutovať, vymieňať si svoje názory, skúsenosti a pod. Vypnem portál, lebo bude zbytočný, takto to urobia aj ostatní a je to. Pozrieme si niekoľko knižiek z roku pána a pousmejeme sa kde boli vtedy s akvaristikou a kde sme boli teraz. :wring :think
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod stiff » Ned 21. Nov 2010 23:41:54

admin píše:
jovan píše: ...Serióznosť tohto fóra rapídne klesá,pretože ľudia ktorí tu skutočne niečo vedia a prispievali jednoducho nemajú už chuť...

S týmto čiastočne súhlasím aj ja... ALE... kto je oprávnený odpovedať a dávať "správne" odpovede? Pokiaľ to pôjde takto ďalej tak človek začiatočník sa bude báť niečo opýtať a možno niekto kto aj niečo vie, tak sa bude báť ( alebo nebude chcieť) odpísať, aby ho náhodou niekto iný nezhodil.

Potom vznikne takáto varianta:

Príde nový návštevník..... bude sa chcieť niečo opýtať...... a bohužial mu nikto neodpovie. Ten čo vie nepovie a ten čo by aj poradil tak radšej neporadí, aby ho náhodou niekto nezhodil.

Neviem či viete o čom je "diskusné fórum", pokiaľ viem tak o diskusii a výmene názorov k danej téme či sa mýlim? Je také ťažké napísať svoj osobný názor, skúsenosť bez toho aby som niekoho urazil, zhodil? Je založená téma, napíšem svoju skúsenosť a tým to hasne, to je taký problém?

Alebo sa vrátime do čias X rokov dozadu keď internet nebol a budeme sa riadiť heslom: "poraď si sám ako vieš" ??? Niekedy mám pocit, že to bude asi najlepšie... potom stratí význam celý portál, môžeme prestať diskutovať, vymieňať si svoje názory, skúsenosti a pod. Vypnem portál, lebo bude zbytočný, takto to urobia aj ostatní a je to. Pozrieme si niekoľko knižiek z roku pána a pousmejeme sa kde boli vtedy s akvaristikou a kde sme boli teraz. :wring :think

Keď som bol malý, hrali sme sa na vojakov, indiánov, doktorov, učiteľov...bla, bla..
Teraz sa tu budem hrať na akvaristov? Toto chceš? Hm.. Takže lepšie je byť ticho a nechať "odborníkov" v kľude písať..
Ak vyduríš z portálu ľudí, ktorí o akvaristike niečo vedia, potom to už bude stáť úplne za :moon
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Stero » Pon 22. Nov 2010 8:21:40

stiff píše:Ešte aby som doplnil pre tých "namakaných" akvaristov, keby náhodou nepochopili význam mojich predošlých riadkov (to by som asi neprežil)..:

Množia sa poradcovia, pomocníci, prepisovatelia, prekladatelia, odborníci, chovatelia... Proste je tu neprehľadné množstvo všeliakých "neskutočne perfektných" článkov, ktoré niekto "perfektne" prepísal, alebo dokonca preložil. Normálne je mi z toho zle občas. Kľudne sa priznám, že som z tých "super" článkov nedokázal dočítať ani do polovice asi 95%. No a čo? Veď sú to také hovadiny, že to neviem prečítať ani keby som sa nútil... Koľko z vás pisateľov napísalo VLASTNÉ skúsenosti? Hm? Hlavne že prepisujete, že? A uverejňujete, že? A prekladáte, že? A koho to tu vôbec zaujíma? Že tie články (niekedy aj 15-20 ročné) sú plné (nielen gram. chýb), ale aj tých, pre nás akvaristov, aj dôležitejších chýb...? Že sa tu prepisujú staré chu...oviny, ktoré už dávno neplatia, to vám nevadí? Nikomu? Paráda...

Myslím že Stiff ma v tomto pravdu, roztrhlo sa tu vrece s prekladmi článkov ktoré sú už dosť neaktuálne. Keď si vezmeme pomer článkov, vlastných skúsenosti a článkov ala preložím to tak je to tak 1:100. Nehovoriac koľko je z tej 100 aj vierohodných.

Tiež ma trochu :moon keď niekto pred pol rokom ešte nevedel rozdiel medzi Tanganikou a Amerikou a zrazu rozdáva rozporu plné komentáre a rady. Ale chyba bude tak trochu aj na strane Vás skúsených chovateľov ktorý si nejaký ten liter vody už odžili. Nechávate aby sa tu kopili somariny a 100 x opakovaná lož sa stáva pravdou. Tak trochu všetci sme zodpovedný za smerovanie fóra.

Druhý problém je v tolerantnosti a uznaní si chyb. Ja sám mam vo svojom podpise "Všetko sú len moje názory, laika amatéra. Dúfam že nikoho neurazia." a aj tak to myslím. Viem že napr od stiffa som sa toho veľa priučil a som mu vďačný a som si aj vedomí toho že v chove ktorému sa venuje on sám, sa mám čo učiť ešte sakra dlho. Nehovoriac verím tomu že aj Stiff, sa sám každú chvíľu niečo nove naučí. Ale z druhej strany nie každý má možnosť sa venovať tomu tak vo veľkom ako mnohý chovatelia a práve vtedy prídu vhod rady pre tých neskúsených.

Dnes som už toho názoru že ten tzv systém odmeňovania bol kontraproduktívny. Verím tomu že kopec tých článkov sa prekladalo, nie preto že by pomohli ale aby získali body.

admin píše: Neviem či viete o čom je "diskusné fórum", pokiaľ viem tak o diskusii a výmene názorov k danej téme či sa mýlim? Je také ťažké napísať svoj osobný názor, skúsenosť bez toho aby som niekoho urazil, zhodil? Je založená téma, napíšem svoju skúsenosť a tým to hasne, to je taký problém?

Toto je podľa mňa jediná možnosť ako pokračovať. Diskutovať, nechať právo na názor a zároveň mať právo na svoj názor. Naštvať sa kvôli tomu či už ten či onen produkt vydržal 5 mesiacov či 5 rokov. Trochu mi to príde smiešne. Veď sa jedná o tovar tak nech si každý sám vyberie či je pre neho dobrý či nie. Niekto má rad to iný ono. Ja mám auto ktoré po 10 rokoch hrdzavie skoro všade, sused má to isté auto ale má 14 rokov a nemá ani jednu hrdzu. Pre mňa je to des a on si nedá na neho dopustiť-kto má pravdu ????

A mnohý skúsený prispievatelia sami dobre viete o čom je toto fórum, boli ste pri tom keď vzniklo od jeho počiatku tak nelámte palicu nad nim. Myslím že admin nemôže za názory iných. Skúste radšej navrhnúť ako to vyriešiť ako eliminovať hlúposti. :whew
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kofola » Pon 22. Nov 2010 10:21:00

Ja sa venujem akvaristike nejakych 13 rokov a z toho africkym cichlidam len nieco okolo 8 rokov. Zhruba 3 roky mam malu "budu" v ktorej mam striedavo 5000 - 6000 litrov vody s cichlidami. Cim viac o akvaristike viem tym viac zistujem ze sa este mam co ucit a cim viac ludi - "starych vlkov" z tejto oblasti spoznavam osobne, tym viac si pripadam ako uplny zaciatocnik.. So vsetkym co tu napisali Jovan, Stiff a Stero mozem len suhlasit. V poslednej dobe mi tiez zacina tento poratal liezt trosku na nervy a hlavne borci co maju jedno 500L akvarium doma 10 mesiacov a "vedia o tejto problematike uplne vsetko". S Jovanom sa poznam osobne a je to jeden z par ludi, ktori prisievaju na tento portal, od ktorych sa kazdy z nas ma co naucit, aj ked on osobne nie je chovatelom len cichlid.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rostratus » Pon 22. Nov 2010 13:48:19

Začínam zisťovať, že tu má asi každý s každým neaký ten spor. Neviem či je tým počasím vonku, ale akosi ste niektorí z vás podráždení a možno teraz reagujete inak ako by ste chceli. Čo tak sa trošku ukludniť a potom niečo v kľude odpísať???
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Pito » Pon 22. Nov 2010 13:57:39

no, chlapi riadne ste sa roz :evil: ili. v dnesnej dobe je to tak ze papier znesie vsetko. podobne je to i tu, ale trochu v inej forme. tak ako pisal Admin ze clanky su iba body , je pravda. pozorujem ze je malo chovatelov, ktori tu hodia svoje skusenosti s chovom a pro precitani urcitych clankov a odpovedi sa im viac ani pisat nechce.
pisu tu vselijaki ludia a kto sa s niekym nepozna osobne, len tazko si vie predstavit zmyslanie toho druheho. ja myslim ze ked ma niekto aj to jedno 500l akva, ale sa mu venuje 20 rokov, moze mat nejake skusenosti.
viem ze pre tych novych je tazko vybrat spravnu odpoved ked ich ma niekedy mnoztvo a este k tomu rozdielnych. no ked sa v tom zabehnu, zistia kto , ake rady pise a podla toho budu postupovat.
osobne by som sa teras tiez s problemom neobratil verejne, ale poprosil by som o radu admina. myslim ze je to ,tak ako dalsich zopar ludi fajn clovek, aj ked sa osobne nepozname, a urcite v ramci svojich moznosti, a vedomosti kazdemu poradi. ked to neide az do vaznych krajnosti, tak si myslim ze je zbytocne sa tu osocovat a nadavat si. je to ovela lahsie nico napisat, ako to povedat cloveku do oci.
ale to uz asi zalezi na charaktere cloveka aj ked aj o tom viem uz svoje.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Byk1984 » Pon 22. Nov 2010 14:14:45

Kedze sa to tu takto rozbehlo,pridam aj ja nieco
Suhlasim tu s vela nazormi,niektore mji vsak nesedia.Kazdy napise svoj nazor a je len na dotycnom,koho posluchne.Ked som zacinal,radilo mi vela ludi.Vsade sa nazori nejako lisili,ale taktiez aj ja mam svoj nazor.
Ako pise Pito,aj ten co ma len 500L akva niekolko rokov,ma nejake skusenosti.
Ohladom prekladou clankou,sam osobne som prelozil 2 clanky.Boli to vsak clanky,ktore sa tykali ryb,ktore ja osobne chovam a mam v akvariu.Sam sa podla nich aj riadim.Vela veci mi po precitani clankou pomohlo,ale tiez musim povedat ze cim dalej sa tomu venujem,s niektorimi vecami nesuhlasim.
naposledy som mal spor ja so Stiffom.Bavili sme sa o valcekoch od sery.Ale nebolo ziadne urazanie,kludne sme si to vypisali.Ja mam svoj nazor,on ma svoj nazor.Ze z moji m nesuhlasi,je jeho vec.
Ked Jusko napise,ze mu nieco vydrzi 6 rokov,bez problemuz,co vy viete co je na tom.Mozno je to rpavda,mozno si vymysla.Ale konkretny zaver je na cloveku,ktoremu to pise,ci ho bude posluchat.Ako sa o veci starame,tak ich mame,alebo na aky vyrobok natrafime.Ako psial Stero,je to to iste ako s autami.
Tak vas prosim,nehadajte sa tu,lebo ja osobne uz sem kvoli takym to vymenam nazorov nemam chut chodit.
Naposledy upravil Byk1984 dňa Pon 22. Nov 2010 14:43:40, celkovo upravené 1
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Stero » Pon 22. Nov 2010 14:25:20

Ako tak pozorujem už sa lámu tie palice. škoda :cry

viewtopic.php?f=31&t=448
viewtopic.php?f=17&t=1228
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Pon 22. Nov 2010 14:27:18

Bohužial si to Jusko prial tak som mu aspoň takto vyhovel. Aj tak si myslím, že je to celé choré... hráme tu o autá, domy alebo niečo drahšie??? Veď v podstate o nič nejde....
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kofola » Pon 22. Nov 2010 14:31:14

Toto je presne to co ma vie vytocit. Ja napisem ze 500L a 10 mesiacov, tzn. ze napisem A aj B a vy tu tocite len o Acku. Jasne ze niekto kto mam 20 rokov skusenosti ma co povedat, ale takych je tu malo a vacsinou nemaju len jalove reci. Tymto som namyslel nikoho konkretneho.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia