stiff píše:Ešte aby som doplnil pre tých "namakaných" akvaristov, keby náhodou nepochopili význam mojich predošlých riadkov (to by som asi neprežil)..:
Množia sa poradcovia, pomocníci, prepisovatelia, prekladatelia, odborníci, chovatelia... Proste je tu neprehľadné množstvo všeliakých "neskutočne perfektných" článkov, ktoré niekto "perfektne" prepísal, alebo dokonca preložil. Normálne je mi z toho zle občas. Kľudne sa priznám, že som z tých "super" článkov nedokázal dočítať ani do polovice asi 95%. No a čo? Veď sú to také hovadiny, že to neviem prečítať ani keby som sa nútil... Koľko z vás pisateľov napísalo VLASTNÉ skúsenosti? Hm? Hlavne že prepisujete, že? A uverejňujete, že? A prekladáte, že? A koho to tu vôbec zaujíma? Že tie články (niekedy aj 15-20 ročné) sú plné (nielen gram. chýb), ale aj tých, pre nás akvaristov, aj dôležitejších chýb...? Že sa tu prepisujú staré chu...oviny, ktoré už dávno neplatia, to vám nevadí? Nikomu? Paráda...
Myslím že Stiff ma v tomto pravdu, roztrhlo sa tu vrece s prekladmi článkov ktoré sú už dosť neaktuálne. Keď si vezmeme pomer článkov, vlastných skúsenosti a článkov ala preložím to tak je to tak 1:100. Nehovoriac koľko je z tej 100 aj vierohodných.
Tiež ma trochu
keď niekto pred pol rokom ešte nevedel rozdiel medzi Tanganikou a Amerikou a zrazu rozdáva rozporu plné komentáre a rady. Ale chyba bude tak trochu aj na strane Vás skúsených chovateľov ktorý si nejaký ten liter vody už odžili. Nechávate aby sa tu kopili somariny a 100 x opakovaná lož sa stáva pravdou. Tak trochu všetci sme zodpovedný za smerovanie fóra.
Druhý problém je v tolerantnosti a uznaní si chyb. Ja sám mam vo svojom podpise "Všetko sú len moje názory, laika amatéra. Dúfam že nikoho neurazia." a aj tak to myslím. Viem že napr od stiffa som sa toho veľa priučil a som mu vďačný a som si aj vedomí toho že v chove ktorému sa venuje on sám, sa mám čo učiť ešte sakra dlho. Nehovoriac verím tomu že aj Stiff, sa sám každú chvíľu niečo nove naučí. Ale z druhej strany nie každý má možnosť sa venovať tomu tak vo veľkom ako mnohý chovatelia a práve vtedy prídu vhod rady pre tých neskúsených.
Dnes som už toho názoru že ten tzv systém odmeňovania bol kontraproduktívny. Verím tomu že kopec tých článkov sa prekladalo, nie preto že by pomohli ale aby získali body.
admin píše: Neviem či viete o čom je "diskusné fórum", pokiaľ viem tak o diskusii a výmene názorov k danej téme či sa mýlim? Je také ťažké napísať svoj osobný názor, skúsenosť bez toho aby som niekoho urazil, zhodil? Je založená téma, napíšem svoju skúsenosť a tým to hasne, to je taký problém?
Toto je podľa mňa jediná možnosť ako pokračovať. Diskutovať, nechať právo na názor a zároveň mať právo na svoj názor. Naštvať sa kvôli tomu či už ten či onen produkt vydržal 5 mesiacov či 5 rokov. Trochu mi to príde smiešne. Veď sa jedná o tovar tak nech si každý sám vyberie či je pre neho dobrý či nie. Niekto má rad to iný ono. Ja mám auto ktoré po 10 rokoch hrdzavie skoro všade, sused má to isté auto ale má 14 rokov a nemá ani jednu hrdzu. Pre mňa je to des a on si nedá na neho dopustiť-kto má pravdu ????
A mnohý skúsený prispievatelia sami dobre viete o čom je toto fórum, boli ste pri tom keď vzniklo od jeho počiatku tak nelámte palicu nad nim. Myslím že admin nemôže za názory iných. Skúste radšej navrhnúť ako to vyriešiť ako eliminovať hlúposti.