Nakupovanie tovaru cez eBay, Aukro a iné aukčné stránky.

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Nakupovanie tovaru cez eBay, Aukro a iné aukčné stránky.

Poslaťod Rostratus » Ned 07. Nov 2010 12:51:42

Na založenie tejto témy ma inšpiroval Rasto_2001, ktorý si prednedávnom objednával tovar z Honkongu cez eBay.com. Do tejto témy môžete pridávať svoje skúsenosti s objednávaním tovaru cez stránky ako sú eBay.com, aukro.sk, eXbuy.sk a iné aukčné stránky, kde sa dá tovar vydražiť. Zaujíma ma ako dlho trvalo dokým vám prišiel tovar, či ste platili za tovar vopred, alebo až pri preberaní tovaru, koľko vás stála doprava a podobne.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Nakupovanie tovaru cez eBay, Aukro a iné aukčné stránky.

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 07. Nov 2010 17:04:21

Ja môžem povedať len za seba:
Ja som spokojný s EBAYom, nemal som žiadne problémi predtým keď som si kupoval nejaké veci a ani teraz.
Akurát to že predtym sa kupovalo cez kreditku a platilo sa vopred, teraz na to majú nejaký PayPal ... tak že teraz som to kupoval cez tretiu osobu ktorú ani nepoznám :-D :-D ale v pohode a všetko mi došlo OK
Krmitko funguje na 100% a s lampou musim este pockat kym ju zapojím zatial len viem že svieti :-D
Kupoval som to ako nové veci bez aukcie.
V skratke ja som spokojný a keď budem niečo potrebovať kupiť tak pozriem na Ebay ušetril som teraz cca 100 eur a to sa oplatí aj keď to bolo z Honkongu ináč prišlo mi to za týždeň.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod kofola » Ned 07. Nov 2010 18:31:58

Admin tu sa neda pisat konkretne. Ebay, aukro, allegro a.p. su len domeny na ktore svoj novy alebo pouzity tovar davaju bezni ludia. Niekedy narazis na poctiveho predajcu, niekedy na ......Podmienky dopravy a ceny prepravneho si urcuje predajca. To je ako pytat sa "Ake su Vase skusenosti s nakupovanim cez cichlidportal.sk?" - zalezi od koho kupujem.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 07. Nov 2010 19:22:18

kofola píše:Admin tu sa neda pisat konkretne. Ebay, aukro, allegro a.p. su len domeny na ktore svoj novy alebo pouzity tovar davaju bezni ludia. Niekedy narazis na poctiveho predajcu, niekedy na ......Podmienky dopravy a ceny prepravneho si urcuje predajca. To je ako pytat sa "Ake su Vase skusenosti s nakupovanim cez cichlidportal.sk?" - zalezi od koho kupujem.

stym by som si dovolil nesuhlasiť, neviem ako ostatne portaly ale s eBayom mám nejaké skusenosti, predajcu si vieš odkontrolovať na základe feedbacku a ten dávaju spokojny ale aj nespokojny kupujuci,(je to ako hodnotenie, hodnotíš napr od 1 po 10, kde 10 je top) vyhodnocuje sa to percetualne a samozrejme počtom, tak ze ked ma niekto 90% a viac (od 200 kupujucích) tak by som sa nebál, ak ma niekto 50% a menej (z 50 tich) tak to asi bude nejaky špekulant

Nesuhlasil by som ani s názorom stým že (plati to pre eBay) predavaju len bezny ludia, ja som teraz kupoval cez spoločnosť ktorá ponuka svoje produkty cez eBay, predavajú buď za hotove alebo môžeš skusiť v aukcii...
čo sa týka poštovného vo väčšine prípadov je to uvadzane hneď poď cenou produktu, jedine čo nie je vopred jasné je poistenie.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Matej » Ned 07. Nov 2010 19:28:12

Rasto_2001 píše:
kofola píše:Admin tu sa neda pisat konkretne. Ebay, aukro, allegro a.p. su len domeny na ktore svoj novy alebo pouzity tovar davaju bezni ludia. Niekedy narazis na poctiveho predajcu, niekedy na ......Podmienky dopravy a ceny prepravneho si urcuje predajca. To je ako pytat sa "Ake su Vase skusenosti s nakupovanim cez cichlidportal.sk?" - zalezi od koho kupujem.

stym by som si dovolil nesuhlasiť, neviem ako ostatne portaly ale s eBayom mám nejaké skusenosti, predajcu si vieš odkontrolovať na základe feedbacku a ten dávaju spokojny ale aj nespokojny kupujuci,(je to ako hodnotenie, hodnotíš napr od 1 po 10, kde 10 je top) vyhodnocuje sa to percetualne a samozrejme počtom, tak ze ked ma niekto 90% a viac (od 200 kupujucích) tak by som sa nebál, ak ma niekto 50% a menej (z 50 tich) tak to asi bude nejaky špekulant

Nesuhlasil by som ani s názorom stým že (plati to pre eBay) predavaju len bezny ludia, ja som teraz kupoval cez spoločnosť ktorá ponuka svoje produkty cez eBay, predavajú buď za hotove alebo môžeš skusiť v aukcii...
čo sa týka poštovného vo väčšine prípadov je to uvadzane hneď poď cenou produktu, jedine čo nie je vopred jasné je poistenie.

Ano, ebay je specificky pripad, v urcitych pripadoch je mozne aj dostat nazad peniaze ak vsetko neni tak ako ma, v spolupraci s paypal-om sa da ziadat o vratenie penazi. Ebay je dost dobre zabezpeceny. Feedback tiez hra nemalu rolu, hlavne ak ten predajca predal uz velke mnozstvo tovaru a ma drvivu vacsinu pozitivneho feedbacku tak to je jasny signal. Kopa predajcov pouziva ebay ako dalsi predajny kanal, maju tam pozriadovane vlastne shopy atd ... ebay urcite nie je bezna aukcna stranka, je to multimilionova spolocnost ktora sa snazi chranit spotrebitelov ako sa len da. Cize porovnanie s tym ako si nakupil na cichlidportal je trosku irelevantne, aj ked ciatocne mas kofola pravdu, su tam stovky predajcov, cize uplne generalizovat sa neda.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rostratus » Ned 07. Nov 2010 22:11:07

V podstate máš v tomto pravdu, lebo sa to nedá rovnako posúdiť. Tak ako tu bolo spomenuté na eBay, Aukro ponúkajú bežní ľudia, ale aj predajcovia. Samozrejme všetko záleží od konkrétneho predajcu. Skôr mi išlo o to, aby ste sem písali konkrétne prípady ( nemusíte uvádzať predajcu), odkiaľ ste kúpili tovar, ako ste boli s dodaním a platbou spokojný a pod. To čo spomínal Rasto_2001 od feedbacku to isté majú aj na aukro. Je to akási "karma" predávajúceho. Osobne by som radšej niečo kupoval od neakej firmy ako priamo od bežného človeka... ale to ťažko posúdiť. Aukčné stránky je istá forma inzercie, kde je tiež riziko, že ťa špekulant otiahne o prachy. :S
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kofola » Pon 08. Nov 2010 7:46:04

S tym hodnotenim uzivatelov je to tak, ze napr. ja mam na ceskom aukre 3 negativne hodnotenia, pricom 3x islo o nedorozumenie a podotykam nie z mojej strany. Naproti tomu mam 2 pozitivne hodnotenia. Ludia ktori odo mna kupuju ryby alebo krmiva (a je ich tu dost) mozu povedat svoj nazor na moje sluzby. Vsetko robim s najlepsim umyslom.
A teraz otazka: Kupil by si nieco odo mna ked mam viac negativnych ako pozitivnych hodnoteni? :)
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Byk1984 » Pon 08. Nov 2010 9:55:31

Ked by som sa mal riadit tymi hodnoteniami,urcite by som ja od teba kofola nekupil nic.Ale podla toho co spolu sem tam popiseme,tvoj pristup a to ako tu o tebe pisu ludia,by som si od teba kupil.Ved aj budem
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod barny1991 » Pon 08. Nov 2010 10:20:49

kofola píše:S tym hodnotenim uzivatelov je to tak, ze napr. ja mam na ceskom aukre 3 negativne hodnotenia, pricom 3x islo o nedorozumenie a podotykam nie z mojej strany. Naproti tomu mam 2 pozitivne hodnotenia. Ludia ktori odo mna kupuju ryby alebo krmiva (a je ich tu dost) mozu povedat svoj nazor na moje sluzby. Vsetko robim s najlepsim umyslom.
A teraz otazka: Kupil by si nieco odo mna ked mam viac negativnych ako pozitivnych hodnoteni? :)

Prepac, ale akosi nechapem tie 3 negativy na aukre...urcite niesu len tak za nic,neprecital si si podmienky predavajuceho alebo nieco podobne(neposiela do sr) inak by nemali dovod na negativ.

Nakupujem na aukre.cz priblizne 3 roky,vopred sa dohodnem s predavajucim, a nemam problem, a to som kupoval veci kludne aj za 200eur a vzdy vsetko ok, raz mi prisiel poskodeny tovar,uzivatelovy som ho poslal naspat a obratom mi poslal peniaze na ucet spat. Je pravda ze si veci davam posielat do CR a platim to s ceskeho bank.uctu, a raz za 2 tyzdne pride domov a donesie mi to.

Co sa tyka hodnotenia,podlamna je to doverihodne na aukre ved ked som s niecim neni spokojny,napisem mu to,a naopak ked je vsetko v poriadku tak da kazdy pozitivny koment.. Takze to je moj nazor na aukro,po 3rocnych skusenostiach.
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Pon 08. Nov 2010 10:36:30

Z aukra si veci davam zasadne posielat na cesku adresu. Islo myslim raz o to ze som si dal pre kolegu poslat nalepky na motorku v ciernej farbe, ktore dotycny ponukal, napisal mi ze uz to poslal ale ze 1 je strieborna lebo uz cierna nebola. Samozrejme ze som zasielku neprevzal, co som mu aj napisal, ze nebudem kupovat nieco co som neobjedanl a uz som mal negativ, ze nepreberam zasielky. Dalsie 2 boli podobneho charakteru. Nebudem kupovat nieco o com mi povedia ze predavam modre a ked to odkliknem tak mi napise, ze je to modre ale trochu s nadychom do zelena :).....1 negativne som mal ja ked som predaval pouzitu vec (v aukcii som to zamozrejme uviedol) a dotycny bol sklamany, ked mu to prislo a ze musel zaplatit 250 Kc za nieco co uz bolo pouzite. V tej dobe nove stalo +/- 2000 Sk. Takze tak.
Obrázok užívateľa
kofola

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia