To ti takto dobre funguje ten siporax? Ja prave riesim ako dopracovat tu filtraciu, mam kocku molitanu vo vnutri, plus 1 mensi JBL filter plny molitanu, plus dole je trochu keramickych valcekov a stale to neni ono. Okrem toho by som sa rad zbavil tej kocky vnutri akva, takze chcem dokupit este jeden ten JBL, nemozem bohuzial nic vacise, koli vyske. Mozno keby som kupil tento jeden este a nasypal ho plny siporaxu tak by to stihalo. Akvarium ma 600L, ten JBL e900 ma objem asi 7 litrov. Myslis ze by to stihalo stiff? 1 JBL s molitanom, plus jeden s tym siporaxom? Rad by som vyhodil ten kus molitanu co mam v akva, je to skarede, len sa bojim ci to bude stihat, tie e900ky su na mensie akvaria.
Belial píše:Ja filtrujem svoje 230l akva (prerybnené ) JBL e700 v ktorom mám všetky tri koše naplnené siporaxom + na konci mám trochu zeolitu a filtračnú vatu na zachytenie jemných nečistôt a stíha to perfektne. A na mechanickú filtráciu mám ešte vnútorný filter od Ferplastu, lebo geophagy robia občas celkom bordel... Vnútorný filter čistím raz týždenne pri výmene vody a vonkajší cca raz ta tri mesiace. Takto mi to funguje už nejakú dobu a s NO2 nemám žiadny problém. Určite sa prikláňam na stranu siporaxu.
Matej píše:...Mozno keby som kupil tento jeden este a nasypal ho plny siporaxu tak by to stihalo. Akvarium ma 600L, ten JBL e900 ma objem asi 7 litrov. Myslis ze by to stihalo stiff? 1 JBL s molitanom, plus jeden s tym siporaxom? Rad by som vyhodil ten kus molitanu co mam v akva, je to skarede, len sa bojim ci to bude stihat, tie e900ky su na mensie akvaria.
Matej píše:..tak by som sa toho vnutorneho molitanu mohol zbavit...
stiff píše:Matej píše:..tak by som sa toho vnutorneho molitanu mohol zbavit...
Čerpadlo s kockou molitanu vo vnútri akva je v porovnaní s dvoma takýmito filtrami napchatými siporaxom len okysličovadlo a zbieradlo hrubého bordelíku.. A ešte aj špatí dojem z akva..
Matej píše:stiff píše:Matej píše:..tak by som sa toho vnutorneho molitanu mohol zbavit...
Čerpadlo s kockou molitanu vo vnútri akva je v porovnaní s dvoma takýmito filtrami napchatými siporaxom len okysličovadlo a zbieradlo hrubého bordelíku.. A ešte aj špatí dojem z akva..
No to ze to spati je hlavny dovod preco sa toho chcem zbavit, nechal by som tam asi len cisto tu hlavicu koli prevzdusnovaniu. To co pises o tom siporaxe dava zmysel, asi to skusim a uvidim ako sa to bude chovat. Kupim este jednu tu e900ku a nasypem do nej toho siporaxu, netusis kolko ho budem asi potrebovat? Objem toho kanistra je nieco vyse 7 litrov, plus necham kusok molitanu na zachytavanie necistot, takze tak 4 litre by toho mohlo stacit nie? A mam to nasypat do tych kosov, alebo kose vyhodit a normalne tym naplnit cely ten kanister?
http://www.akvaobchod.sk/sera-siporax%C2%AE-15-mm-1l-volne-balenie-p-3046.html?cPath=19_20
Matej píše:Ok, takze do kosov, tym padom tam toho vojde o nieco menej.
Este pre istotu - bavime sa presne o tomto ano :
http://www.akvaobchod.sk/sera-siporax%C ... Path=19_20
lebo na tom obrazku mi to pripada ako obycajne keramicke valceky.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 72 hostia