pigino píše:Videl som aj menšie nádržky pre samičku aj okolo 20l.Síce sú názora,že je to strašne malé ale keď niekto má vo veľkej nádržy iba vytieračku a stačí to,tak si myslím,že to je v poho tá 20-tka.Nie každý má priestor na väčšie AQ.Ja mám práve také 20l a rieším to tak,že akonáhle vidím rybu,ktorá nosí,tak napustím AQ vodou z veľkej nádrže a púšťam filter.Kým nepríde čas na prelovenie to malé AQ sa krásne zabehne kvôli vode z veľkej nádrže.Teplotu držím na 26°.Presne tento postup robím pri odchove sladkovodných rýb(tetier,mreniek...) a budem ho používať aj pri cichlidách.Tiež som s nimi len nedávno začal a myslím,že je to u mňa zabehnutý spôsob,ktorý je aj jednoduchý a overený.Čo sa týka zariadenia,tak s tým si hlavu nerob.Cichloškám stačí nejaký jednoduchý úkryt kvoli bezpečiu a máš to vybavené.
No aby som to ujasnil.Pri už citovanom som len písal postup ako to robím ja.Je pravda,že som sa prepočítal a to malé AQ má cca 30l a nie 20l.Vyber si AQ s väčšou plochou dna na plávanie.Vo veľkých chovniach pri ROZPLAVE nemáš žiadne úkryty,ale iba piesok a dosť.Ja dávam 1-2 menšie úkryty aby sa veľmi nestresovali.Ak to chceš odchovávať občasbe,tak ti to stačí.Pokiaľ kŕmiš poter kvalitným krmivom,tak ti skôr narastu a dlho ich tam nezdržíš.No a ak sa chceš rozbehnúť s odchovom,tak na to potrebuješ už iné podmienky.Hlavne priestor.Ako písal Heno čím väčšie tým lepšie.