problem s parem G.pindare

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

problem s parem G.pindare

Poslaťod Jirkaa » Pia 13. Nov 2009 21:09:59

chtel jsem se zeptat zda nekdo mate skusenosti s rozhadanymi pary cichlid ... ja proste mam mlade a samec nechce samici pustit k zradlu a ona musi byt zalezla .... a vecne se prohaneji ... nevim asi je to zpusobene temy mladaty ... jak rikam tyhle chovam zatim jen skoro ja v Cr takze se nemam ani snikym podelit ... :( :( o informace
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: problem s parem G.pindare

Poslaťod Jesky » Pia 13. Nov 2009 21:15:48

Jirkaa píše:chtel jsem se zeptat zda nekdo mate skusenosti s rozhadanymi pary cichlid ... ja proste mam mlade a samec nechce samici pustit k zradlu a ona musi byt zalezla .... a vecne se prohaneji ... nevim asi je to zpusobene temy mladaty ... jak rikam tyhle chovam zatim jen skoro ja v Cr takze se nemam ani snikym podelit ... :( :( o informace

a už si to skúsil najsť na nete??
Jesky

Been thanked: 0 time

Poslaťod Jirkaa » Pia 13. Nov 2009 21:18:32

Jesky píše:
Jirkaa píše:chtel jsem se zeptat zda nekdo mate skusenosti s rozhadanymi pary cichlid ... ja proste mam mlade a samec nechce samici pustit k zradlu a ona musi byt zalezla .... a vecne se prohaneji ... nevim asi je to zpusobene temy mladaty ... jak rikam tyhle chovam zatim jen skoro ja v Cr takze se nemam ani snikym podelit ... :( :( o informace

a už si to skúsil najsť na nete??

nejdriv jsem se chtel optat vas ... protoze jak znam net mohou tam byt famy a podobne ...
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Belial » Pia 13. Nov 2009 21:21:28

Problém s geophágmi je, že v našich končinách ich asi ani nikto nechová. Ja osobne viem o tebe a že nejaké mladé má Stiff. Ja som mal už dávnejšie podobný problém s nigrofasciatami a tie sa asi po týždni udobrili. Ako dlho to trvá u teba?
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Jirkaa » Pia 13. Nov 2009 21:24:07

Belial píše:Problém s geophágmi je, že v našich končinách ich asi ani nikto nechová. Ja osobne viem o tebe a že nejaké mladé má Stiff. Ja som mal už dávnejšie podobný problém s nigrofasciatami a tie sa asi po týždni udobrili. Ako dlho to trvá u teba?

no ja myslim ze je to tim ze tam jsou mlade .... :X :X ....
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Belial » Pia 13. Nov 2009 21:26:10

Aj ja som mal s nimi mladé...
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod stiff » Pia 13. Nov 2009 21:31:48

Ja som mal to isté s geophagus brasiliensis, keď vodili mladé. Asi 2 týždne po rozplavaní, začal samec odháňať samicu od mladých. Čo by bolo ďalej neviem, lebo som potom mladé odsal a dospelé geophagy som prelovil zo spoločenskej nádrže do chovničky.. Tam sa mi asi o mesiac vytreli zase a celé sa to zopakovalo...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod stiff » Pia 13. Nov 2009 22:25:29

:lol: :lol: :lol: Ja neporovnávam ich správanie, iba konštatujem, že som u brasiliensis videl to isté... Rozdiel je v tom, že u brasiliensis to bolo v oveľa skoršom štádiu ako u Jirkových Pindare... U tzv. pravých geophagov by boli mladé v tomto čase ešte v tlamke... Apropo: toto si si tiež vygooglil? Pokiaľ viem ani Pindare ani brasiliensis si nerozmnožil :lol: , alebo sa mýlim?
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Sob 14. Nov 2009 8:29:06

O tom, že si robil brasiliensis som nevedel, takže beriem späť, sorry... Nič to ale nemení na veci, že som na toto fórum začal písať preto, aby som sa bavil aj s pubertiakmi ako je napr. Jirka. Túto nervóznu hru s tebou hrat nemienim, už som si zvykol, že keď niečo napíšem, ty na tom budeš hľadať chyby a chytať ma za slová, ako dedo vševedo, alebo neomylný všetkovie a všadebol :lol: Toho fóra je však na toto škoda.. Takže maj sa pekne, zmeraj si teplotu a vychladni - toto je môj posledný príspevok k tvojej adrese
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Belial » Sob 14. Nov 2009 9:16:44

No vidíš Jancibie, na ten článok som úplne zabudol. A pritom som ho čítal... Tu je odkaz na to číslo v ktorom sa geophagy spomínajú:
Kód: Vybrať všetko
http://issuu.com/salik/docs/akvarium12
Obrázok užívateľa
Belial

Ďalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia