Ja osobne som prísavky používal keď som robil s plastovými oknami, ale nepoužil by som ich na akva už len z dôvodu, že mám s nimi zlé skúsenosti (neverím im) a to som mal kvalitné a drahé !!! a na moju 1000L nádrž by nepomohli "niesli sme ju 7-dmi" až kým sme ju nezdvihli na stojan- to bola fuška , normálne mi to prišlo ťahšie ako keď som robil s oknami.
Ak si s nimi robil, tak vies, ze alfou-omegou pouzivania tychto prisaviek je perfektne odmastnena plocha. Tzn. vylestit kvalitnou okenou akva, nemat na capkach ani najmensi skrabanec (ak maju poskodenu gumu stracaju ucinnost). Ked ich pripnes tak oni velmi velmi pomalicky nasavaju vzduch. Takze ked som s nimi robieval ja tak nacapit, preniest 10-15 metrov a odopnut a znovu zapnut. Takto je to bezpecne. Tie co som mal pozicane ja maju nosnost 200kg, co garantuje vyrobca v technickom liste k nim prilozenym (pri spravnom pouziti). Pouzival som 2 a akva malo 97kg takze dostatocne predimenzovane. Kym som akva preniesol z akva do izby cca 20m, tak sme ich 4x odopli a nanovo zapli.
Kvalitne prisavky su bezpecne, len ich treba spravne pouzivat.