Administrátor:
Ahojte cichlidári,
rád by som sa dozvedel aké chováte cichlidy z tohto jazera?
Ja momentálne chovám tieto druhy:
Cyphotilaphia frontosa, Burundi
Tropheus duboisi
Tropheus sp. red Kachese
Julidochromis transcriptus, Gombi
Lamprologus ocellatus, Gold
Altolamprologus compressiceps
Karlowatz
Tropheus sp. red Kachese sú krásne rybky. Nemohol by si tu hodiť nejaké fotky týchto cichlíd?
Administrátor
Skúsim nájst a potom vložím
Administrátor
Tak neaké foto som našiel
johny
Pekny trofici
Karlowatz
Áno veľmi pekný
Dano74
Zdravim cichlidari
K danej otazke asi tolko. Chovam:
Tropheus Duboisi, Ikola a Murago
Xenotilapia Papilio
Lamprologus Ocelatus Gold a Maleagris
Altolamprologus Calvus Black Pectoral
Ancistus
Potom mam este mensi mix v malom akvarku mojho syna: 3 raky, jeden skalar (posledny co prezil zo 6ks - padli za obet rakom), 4 belice chytene na jazere a este 4 ks niecoho co neviem identifikovat (zbytok susedovho akvarka, ktore sa robilo. Tak som ich adoptoval)
Tak to je asi vsetko
hobo
Mám 600 L akvarko a ikoly 30 ks + dubois maswa 15 ks. Mám ich od septembra minulého roku. Za mesiac budú mať približne rok. Možno aj oslávim
Administrátor
Ahojte chalani, mna by tiez zaujimali ako vase ryby vyzeraju napr. na xenotilaphia a tí tropheusy. Ak chcete vlozte ich do fotogalerie alebo sem do fora
romco
ja by som chcel onedlho zacat s chovom Tropheus Ikola....asi tak 40-50ks by som si predstavoval v akva 180x60x60...dufam ze coskoro to aj zacnem realizovat.......
Administrátor
Tak drzim palce nech sa ti to podari zrealizovat ! Budes mat potom doma paradu a TV mozes zahodit
[romco 2009-06-20 15:32:02]:
ja by som chcel onedlho zacat s chovom Tropheus Ikola....asi tak 40-50ks by som si predstavoval v akva 180x60x60...dufam ze coskoro to aj zacnem realizovat.......
romco
no ved to sa aj chystam spravit
Administrátor
Oki daj potom vediet. Rad sa na to pozriem
Dano74
S tymi fotkami to bude horsie. Mam len digitalny fotak a to je riadny shit na fotenie ryb. Vsetko je rozmazane. A na zrkadlovku tento rok to nevidim. Ale predsa nieco skusim.
romco
pekne ryby a tie dve akva v rohu tak to je parada...kolko su litrove?
Administrátor
To by aj mňa zaujímalo. Vyzerá to, že máš peknú "cichlid" miestnosť.
brova
Ahoj admine a pozdrav i pro všechny uživatele těchto nových a velmi zajímavých stránek.
Chovám:
Cyphotilapia gibberosa Blue Mpimbwe - Lepidiolamprologus nkambae - Neolamprologus sexfasciatus Gold - Neolamprologus cylindricus Goldhead - Altolamprologus calvus Black Pectoral - Altolamprologus compressiceps Goldhead.
kolarr1
Ahoj od roku 1998 do roku 2005 jsem choval Tropheus red cheek 40ks ted jiz mam malawi P.demasoni,P.saulozi,L.yellow,M.cyaneorhabdos.Ale mozna se zase vratim k tanganice a Trofikum...
Administrátor
Ahoj a ja ťa zdravím, ako sa darí tvojím gibberosám? už si mal od nich aj mladé?
Administrátor
Dívať sa na 40 ks Tropheusov, musel byť pekný zážitok. Ja som mal max. 30 ks po kome. Prečo ich už nechováš?
kolarr1
Ahoj Brovik se asi povaluje nekde na bahamach...Neni ho moc videt ani u nas na strankach.
kolarr1
Ahoj Admine uz je nemam ja vzdycky vydrzim u neceho tak 5let a pak potrebuji zmenu takze ted zase mozna prijde malawi uz mam ted asi taky tak 5let s trofikama jsem vydrzel 6let no ale pred tim to byla dlouha trasa mel jsem discuse asi 10let ale ty jsem delal na prodej a pak mi to zaclo lezt na mozek tak sli vsichni pryc.No to vis s trofikama byla zabava krasny to se neda ani napsat.
Administrátor
Takže sa riadiš mottom zmena je život.... hehe aspoň to nemáš v akvárku také stereotypné. Mňa kedysi nadchli piraje Serassalmus nattereri. Mal som cca 12 ks a boli to krásne kusy. Bol to radosť sa na ne pozerať. Teraz ma ale lákajú afriky...
brova
Gibberosám se daří dobře ale mladé jsem ještě neměl. Zatím jsou ještě moc mladé, mám je 1 a 1/2 roku. Dominantní samec má něco mezi 15-18 cm. Ostatní jsou menší.
brova
Bohužel nepovaluji, měl jsem tento týden moc práce a málo času. Ale polepším se.
kolarr1
Ahoj!Broviku to byla sranda ja bych se nejradeji taky nekde valel ale nejak nestiham moc prace ale nedavno jsem se vratil z Norska byl jsem si za polarnim kruhem trochu zachytat s partou kamaradu.
kolarr1
Ahoj jo jo nejak se tak ridim vzdy kdyz me to popadne tak to vyhazim predelam a udelam zase neco noveho.Pirane museli byt urcite zajimave parkrat jsem je videl na zivo.Co chces ted delat z afriky?
Administrátor
Ahoj momentálne mám založené jedno 1350 l akva ak chces mrkni sem, mám tam frontosy. potom mam este dve 260 l akva. v jednom malawi a v druhom tanganyika...
kolarr1
Ahoj jo jo krasne AQ ja uz jsem ho videl u nas mas to tam take takze nadhera jen at se dari myslel jsem ze si psal ze te laka afrika tak proto jsem se ptal co za ryby vzdyt mas afriky az az...
brova
Ahojky kolego
Tak to Norsko Ti závidím, mne vůbec nelákají jižní státy ale sever. Hned bych tam vyrazil také
kolarr1
Jj Norsko je krasne ale tech kilometru to je ocistec ja uz tam byl 3krat ale v rozmezi asi 5let vzdy se musim dlouho po te ceste vzpamatovat jezdime tam vzdy 9mistnym transitem to jde ale s kamosem to vzdy odridime sami spolu.Celkem kilometru 4850 jezdime za Hitru asi 130km nahoru.Ted bych jel zase raci smocit telo nekam do tepla ale neni moc cas.Urcite nekdy vyraz svedsko,norsko,finsko vse hezke ale bydlet bych tam nechtel.
Pito
zdravim cichlidarov. ja chovam dubaky a molira no chcel by som ešte doplnit altolmprologus compressiceps. kedže ide o mesožrave ryby neviem ako ich mam krmit. všade čitam že to každy chova spolu s trofikmi. tak ako na to?
Martin
dano74 tie dubaky mas pekne,aj papilia su super
kolarr1
Ahoj to vis ze jsme zachytali skvele celych 10dnu jsme jedli ryby na X spusobu hlavne tresky polak,tresky dorsch,tresky hlubinne a nakonec pekne ulovky mnika morskeho vsechno kolem 70-120cm foto nejake poslu ale jeste jsem se to tady nenaucil tak snad mi to pujde hezky vikend!
romco
kolarr1:cau...no to urcite sem pridaj neake foto tych ryb co ste v Norsku pochytali...to som zvedavy....
Administrátor
JJ pošli nám niečo... nahrávanie nieje zložité.... keď budeš písať nový príspevok dolu daj v prílohách VYBRAŤ SÚBOR, potom klikni na NAHRAŤ a takto zopakuješ koľko chceš vkladať obrázkov. potom už len dáš ODOSLAŤ príspevok a je to.
kolarr1
Ahoj kluci dlouho jsem tady nebyl tak to slibene foto.Takze foto nebude ted jsem zjistil ze sedim u jineho pocitace a mam to ve svem nooteboku tak snad v pondeli soooory.Jak se jinak mate???
Administrátor
Ahoj ja sa mam celkom fajn, rybky plavaju, pocasie je pekne.... viac mi nechyba. Hehe
LaciP
Ja chovam trošku čosi ine:
Lamprologus ocellatus "Gold"
Neolamprologus multifasciatus
Neolamprologus caudopunctatus
Altolamprologus calvus
Julidochromis transcryptus
Administrátor
Vitaj na portáli LaciP ! Tieto ryby čo si spomínal chováš v jednej nádrži? Ak áno aká je veľká a koľko kusov týchto rýb tam chováš?
LaciP
Aby som to cele uviedol na spravnu mieru:
- Calvusy mám zvlášť v jednom akva - v 100 l ... priznam sa ani ich nie je vidieť (len pri kŕmení) stále sú zalezené kdesi v úkrytoch
Ostatné mám v 192 - jke: no a moje tragické zloženie ;o) (mám strašnú smolu na dodávku rybyčiek)
- Neolamprologus multifasciatus 6 samčekov + 1 samička (vedľa mám v odchovničke ešte 14 malých 1-2 cm)
- Lamprologus ocellatus Gold 5 samčekov (rád by som aspoň jednu-dve samičky pridal, len potrebujem spoľahlivý výber, samček by to už prežiť nemusel)
- Neolamprologus caudopounctatus 1 samček (čakám na dodávku ešte 4 ks ale ešte stále nedorástli na predajnú veľkosť)
- Julidochromis transcriptus 4ks (aspoň tu si zatiaľ robím nádej že sa vytvorí aspoň jeden pár)
Tragédia v zložení, ale vo fungovaní akva zatiaľ bez problémov. ;o)
Administrátor
No už my je to jasnejšie... Pozeral som aj tvoju prezentáciu nádrže a je to pekné.
Belial
Čavte, tak ja som si zriadil akva niečo málo cez 80 litrov a chystám sa tam dať Lamprologus meleagris. Už je napustené a ak sa nič nepokazí, cez víkend by mali byť aj ryby. Foto dodám dodatočne...
Administrátor
Vitaj na portáli. Koľko kusov tam budeš chovať? Nezabudni im tam dať veľa ulít...
LaciP
Mám aj ja par otázok, akva akú má plochu dna a koľko ich chceš chovať. Ja mam skusenosti s Lamprologus ocellatus, ktore su veľkostne a hadam aj temperamentom najpodobnejšie. Tie potrebujú aspoň min 25 cm na jedného samčeka so samičkami a dostatok ulít. Lamprologus meleagris je pokiaľ viem ešte trošku náročnejší na plochu. Tých 80 l je čistý objem vody v akva alebo celkový hrubý objem?Aby som nezabudol, nezabudni na riadne zabehnutie akva (sú to náročnejšie rybyčky na vodu), ale to nemusím zdôrazňovať ;o)
Držím palce nech sa ti darí, a pridaj potom dáke fotograife
Belial
To LaciP: akva má dno 80x30 cm a plánujem tam tak dvoch samcov a štyri samice. Ulít tam mám tak zo desať. Už nejakú dobu tam sú dva ancíky , zopár endleriek a fúra vežoviek takže zabehnuté by malo byť dobre. Pridávam aj foto akvárka...
Administrátor
Akvárium vyzerá dobre. Myslel som, že to budeš mať také odchovné ale je to pekné prezentačno-odchovné akva
LaciP
Páči sa mi, vyzerá to dobre, fakt dobre...oni si to ešte "trošku" prispôsobia ale základ je fakt dobrý.
Belial
No tak dnes som chcel ísť pre ryby, ale ráno som ešte pre istotu zmeral NO2 a rozhodol som sa počkať... Stále sa to neustálilo na požadovaných 0,0mg/l a čo vydržia endlerky, to môže zabiť meleagrisy. Nebudem radšej riskovať. No a samozrejme vďaka za pochvalu.
Administrátor
Jasne ešte radšej počkaj, poprípade ak nemáš vo filtry zeolit tak pridaj aj ten. Doporučuje sa 2 kg na 1000 litrov.
Belial
Zeolit používam, len sa ešte asi dostatočne nezabehol. Nič sa nedeje, počkám ešte 1-2 týždne a uvydíme.
stiff
Na zeolite sa ti nemá čo zabehávať... Pokiaľ dáš (najlepšie do ex. filtra) dostatočné množstvo nepoužitého zeolitu (klinoptilolit), musí behom 1-2 dní stiahnúť všetky dusíkaré látky na nulu, alebo veľmi blízko k nulovej hodnote. V prípade tvojho menšieho a zabehávajúceho akva bez rýb, si myslím, že by to malo byť za 1 deň... Nech sa ti darí
Belial
Stiff tak si mal pravdu. Ja som tam zeolit mal, ale zrejme málo. Včera som ho dal do malého vnútorného filtra a dnes už mám NO2 na nule.
stiff
Ja som vždy nové akvaro zabehával tak, že som napustil čo najviac zabehnutej vody z iného akva (aj 3/4objemu) a zvyšok som dopustil z vodovodu... V takomto prípade tam môžeš dať ryby prakticky okamžite. Keď nie je poruke akvaro so zabehnutou vodou, alebo je menšie ako to, ktoré chceš napustiť, vždy si môžeš v hociktorej akvaristike kúpiť "užitočné baktérie", ktoré dokážu čerstvú vodu zabehnúť za 2-3 dni. Keby si chcel ušetriť, vylej do nového akva vodu, v ktorej si predtým vypral zabehnutý molitan, je to v podstate to isté.. Ďalšia možnosť je do čerstvozaloženého akva nahodiť filter, ktorý dlhšie fungoval v zabehnutom akva.. Zeolit sa viac oplatí v prerybnenom akva s veľkými rybami, tam kde je problém hocikedy robiť údržbu, meniť vodu atď. napr. v reštaurácii....))
Belial
Dával som tam zabehnutú vodu z druhého akva cca 20 litrov a viacej som nechcel, lebo tam je mäkká voda pre disky. Aj fintu so zabehnutým filtrom poznám, ale chcel som vyskúšať, ako dlho bude trvať kým sa to zabehne aj bez toho. No ale nevydržal som... Každopádne vďaka za rady.