Ako riešiť osvetlenie v akváriu?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ako riešiť osvetlenie v akváriu?

Poslaťod Blade-o » Str 25. Aug 2010 15:11:21

Blade-o píše:neviete mi povedat kde by som sa dozvedel co najviac o osvetleni? myslim ake svetlo je najlepsie na aky biotop alebo ako spravne nasvietit akvarko

nikto nevie s tymto poradit?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Rostratus » Str 25. Aug 2010 15:24:15

Niečo o osvetlení nájdeš priamo tu: http://www.cichlidportal.sk/index.php/z ... rh-akvaria

Čo sa týka osvetlenia je to skôr na experimentovaní, ktoré ti najviac v tvojom akva "sadne".
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod dkollar » Štv 26. Aug 2010 7:43:06

Blade-o píše:
Blade-o píše:neviete mi povedat kde by som sa dozvedel co najviac o osvetleni? myslim ake svetlo je najlepsie na aky biotop alebo ako spravne nasvietit akvarko

nikto nevie s tymto poradit?

presne ako povedal admin, par veci sa nastudovat da, ale zvysok je na metode pokus-omyl. univerzalne pravidlo na nasvietenie napr. malawi neexistuje.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Stero » Štv 26. Aug 2010 7:56:23

ešte by som dodal že je dôležite či sa jedná o rastlinné alebo bez rastlinné aq. Rastliny skôr potrebujú osvetlenie v červenom spektre svetla a toho svetla spravidla musí byť viac a aj čas svietenia musí byť dostačujúci. Narozdiel pri skalných aq s minimom rastlinstva to nieje až tak podstatné a skôr sa hľadá kombinácia osvetlenia kde sa zvýrazňuje farebnosť rýb tak ako pri morských korálových aq.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Blade-o » Štv 26. Aug 2010 21:56:10

cize nic take konkretne o nasvieteni nieje?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod dkollar » Pia 27. Aug 2010 9:39:52

Blade-o píše:cize nic take konkretne o nasvieteni nieje?

na kazdom fore je minimalne jedna tema zaoberajuca sa osvetlenim. staci pouzit hladanie a mas studijneho materialu na niekolko dni ak nie tyzdnov. samozrejme cim viac do toho zacnes prenikat, tym vecsi hokej v tom budes mat. uz len samotna otazka ci pouzit neonky T5 alebo T8 je otazka na jednu siahodlhu akademicku debatu.

ako tu uz bolo spominane, podstatne su rozmery akvaria, ci mas rastlinky alebo nie, ak ano tak ake. podla toho sa da povedat ake intenzivne osvetlenie ti treba. a potom uz presny typ neonky a teplota svetla v kelvinoch je znacne individualna vec, kazdemu sa paci nieco ine.

napis presne o ake velke akvarko ide, kolko rastlin a akych, kolko ryb a akych a borci tu urcite nieco vymyslia :yes :idea: :sun :rock :wave:
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod dkollar » Pia 27. Aug 2010 9:55:17

mimochodom, jedna tema o osvetleni je tu:

viewtopic.php?f=17&t=430

dobre by bolo keby si sem dal aj financny limit do ktoreho sa chces zmestit. to je tiez podstatny faktor myslim ze pre vecsinu z nas (pre mna urcite) :lol: :cash :crazy:
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Stero » Pia 27. Aug 2010 10:57:20

Áno cena isto určuje rozhodujúci faktor ale zasa na druhej strane nie všetko čo stoji majetok tak má aj reálne svoju hodnotu.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod dudo354 » Pia 28. Jan 2011 20:53:07

admin píše:Niečo podobné som riešil aj pre svoju zostavu 2 akvárií, obidve 260tky. Je to zložitejšie.

kryt_na_2_akvaria_1.jpg

kryt_na_2_akvaria_2.jpg

Či sa vám to páči, alebo nie to musíte sami posúdiť :blush

Trocha som pozadu ale admin klobut dole. Mas to nadherne spravene aspon mne sa to osobne dost paci. Ja som planoval taketo nieco spravit zo 450l akva ale v panelaku by to bolo asi dost ryskantne. Uz len z toho dovodu ze celkova vaha by presiahla asi 1000kg. Akva mam pri nosnej priecke ale aj tak . . .
dudo354
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Pia 28. Jan 2011 23:21:31

dudo354 píše:
admin píše:Niečo podobné som riešil aj pre svoju zostavu 2 akvárií, obidve 260tky. Je to zložitejšie.

kryt_na_2_akvaria_1.jpg

kryt_na_2_akvaria_2.jpg

Či sa vám to páči, alebo nie to musíte sami posúdiť :blush

Trocha som pozadu ale admin klobut dole. Mas to nadherne spravene aspon mne sa to osobne dost paci. Ja som planoval taketo nieco spravit zo 450l akva ale v panelaku by to bolo asi dost ryskantne. Uz len z toho dovodu ze celkova vaha by presiahla asi 1000kg. Akva mam pri nosnej priecke ale aj tak . . .

Je tu tema o tom kolko sa da zatazit podlaha v panelaku, ja som tam hodil graf ktory som zobral priamo zo stranky vyrobcu panelov, nejaka tona nehra rolu, pokial ju nepostavis na jeden bod v prostriedku izby, pri nosnej priecke uz vobec nie.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia