Mini Tanganyika

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa Vám páči táto nádrž? (Hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
6
86%
3
1
14%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 7

Re: Mini Tanganyika

Poslaťod Aldebaran » Štv 06. Máj 2010 20:35:55

jasné, veď ja mám tiež celkom terno teraz v škole (zajtra skúška z ARO). Určite skočíme dakde nabudúce ak bude čas a príležitosť :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod neoac » Ned 27. Jún 2010 23:16:36

ahoj, chcem sa spytat ako sa dari tvojej osadke a hlavne ako si naživaju "simici s cypriškami" pripadne aj s mladimy teda ak sa podalrio odchovat.
mam založene akva podobnych rozmerov a planujem osadku a tentokrat rozhodne idem na šnekače :lol:
zvažujem simikov alebo multikov a pripadne niečo k nim, jeden par julidiek alebo ničo ine... preto sa pytam na spolužite v tvojej nadrži, viem že natlačit niečo k šnekačom v akvariach našich rozmerov je dost problem :roll:
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 28. Jún 2010 8:08:04

Ahoj.

majú sa fajn, už ich mám len štyri, lebo som debil a nejako som si štyri zabil, najskôr pri čistení ulít(aj keď som každú ulitu prezrel dvakrát, či v nej nie je ryba...), i keď som telá dodnes nenašiel, a to už je skoro mesiac...Takže neviem kde zmizli.

K tvojej otázke: ja sám som bol prekvapený, akí sú mierni, tí simíci. Občas sa ponaháňajú medzi sebou, ak nejaká cypka príde príliš blízko ku dnu tak preženú aj ju, ale nič vážne sa zatiaľ nestalo (teda až na ohrýzanie plutiev jedného asi 2 cm prísavníka). Takže si žijú úplne v pohode, a v pohode si žili aj keď ich bolo osem.

Ja by som sa similisov ani multíkov rozhodne nebál, nie sú to práve ryby náročné na priestor.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod LaciP » Pon 28. Jún 2010 12:23:39

to aldebaran: ešte sa ti nepodarilo vyviesť mlade?? Očakval by som že po vyše mesiaci po udomacneni sa im niečo podari, alebo su to ešte nie dospele ryby?? Mne sa napriklad multici začnu vytierať v cca 6-8 mesiacoch. A ani z ďaleka vtedy ešte nemaju veľkosť dospelych jedincov. Ako to vyzera u teba píšeš že ostali len 4ks to nevyzera zatiaľ moc nadejne...mal by si ešte doplniť stav ak to pôjde
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 29. Jún 2010 8:10:17

Aj ja som v to tajne dúfal, ale tak asi mám smolu, no...s dopĺňaním bude asi dosť problém, vzhľadom na to, že len počiatočné obstaranie trvalo tri mesiace, uvidíme...

Ale aj mňa to mrzí, že sa do toho množenia moc nemajú. Inak mám taký nedobrý pocit, že mám troch samcov a len jednu samicu...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Karpatska » Sob 03. Júl 2010 8:30:16

LaciP píše:to aldebaran: ešte sa ti nepodarilo vyviesť mlade?? Očakval by som že po vyše mesiaci po udomacneni sa im niečo podari, alebo su to ešte nie dospele ryby?? Mne sa napriklad multici začnu vytierať v cca 6-8 mesiacoch. A ani z ďaleka vtedy ešte nemaju veľkosť dospelych jedincov. Ako to vyzera u teba píšeš že ostali len 4ks to nevyzera zatiaľ moc nadejne...mal by si ešte doplniť stav ak to pôjde

Laci skôr pridaj tak 10-12 mesiacov a čítal, že rok je pohlavná dospelosť multíkov. Predsa len similisi sú o niečo náročnejšie na rozmnoženie.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod LaciP » Str 07. Júl 2010 6:22:10

to karpatska: mne v priebehu roka a pól vyviedla mladá druhá odchovaná generácia...celkom ma to prekvapilo, ale naozaj sa moji multici vytreli cca. po 8 mesiacoch. (zaujimave bolo že vtedy sa ešte ani riadne nedalo rozoznať podľa veľkosti čo je samček a čo samička až podľa správania a podľa toho že samička mala guľaté bruško)...ak sa pamätáš kedy si mi dával tie tvoje, tak asi pred mesiacom - a trošku navyše sa mi vytreli ich mladé...udržalo sa iba jedno a samček bol rovnako veľký ako samička. Teraz pridám len jednu moju úvahu: ak odlovíš malých multíkov ako som to urobil ja, rastú potom rýchlejšie, čím väčšie akva tým rýchlejšie rastú...zároveň čím je ich v skupine menej, tým skôr nastupuje rozmnožovanie a pokiaľ dosiahnu určité množstvo kusov na nejakú určitú plochu tak sa ich rozmnožovanie spomaľuje, resp. správajú sa agresívnejšie voči narodeným mladým a preto sú odchovy už omnoho slabšie...takto to vidím ja...ale aby som to ukončil toto sú moji multíci ako to vyzerá pri similisoch neviem, tí sú podľa všetkého náročnejší.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Karpatska » Str 07. Júl 2010 9:39:54

Súhlasím s tebou až na tú veľkosť multíkov samcov. U mňa bolo vidno medzi nimi značný rozdiel vo veľkosti samičky - samci.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Aldebaran » Str 07. Júl 2010 14:05:56

Ozaj, keď už sme pri tom- moji similisy sa nejako veľmi zaktivizovali...Doteraz v podstate akvárium vôbec neprerábali, alebo len veľmi pozvoľna, ale teraz jedna z rýb sa rozhodla prekopať až na sklo za necelé dva dni- mala tam len jednu ulitu, teraz má dve a fajny "múr" z toho piesku okolo seba. Odháňa všetky ryby okrem tej najväčšej, o ktorej som presvedčený, že je samec.

Druhá zas začala bagrovať okolo kôpky kameňov, a napriek tomu, že mám v akváriu snáď 40 ulít sa rozhodla, že bude bývať v tejto jaskyni :wtf:

Zaujímavé, ale teším sa z toho bagrovania, konečne sa v akváriu niečo poriadne deje :party
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Karpatska » Str 07. Júl 2010 14:32:48

Aldebaran píše:Ozaj, keď už sme pri tom- moji similisy sa nejako veľmi zaktivizovali...Doteraz v podstate akvárium vôbec neprerábali, alebo len veľmi pozvoľna, ale teraz jedna z rýb sa rozhodla prekopať až na sklo za necelé dva dni- mala tam len jednu ulitu, teraz má dve a fajny "múr" z toho piesku okolo seba. Odháňa všetky ryby okrem tej najväčšej, o ktorej som presvedčený, že je samec.

Druhá zas začala bagrovať okolo kôpky kameňov, a napriek tomu, že mám v akváriu snáď 40 ulít sa rozhodla, že bude bývať v tejto jaskyni :wtf:

Zaujímavé, ale teším sa z toho bagrovania, konečne sa v akváriu niečo poriadne deje :party

Jasná aktivita rozmnožovania. Takže očakávaj mladé :D, teda ak prežijú.
Obrázok užívateľa
Karpatska

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia