Ako rozmnožiť africké cichlidy.

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Ako rozmnožiť africké cichlidy.

Poslaťod Rostratus » Štv 27. Máj 2010 21:56:10

Jasné a potom daj vedieť. Ale myslím, že to bude bez problémov. :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Jirkaa » Štv 27. Máj 2010 23:36:28

Samozřejmě , podělím se rád :) ....
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Bodis » Štv 17. Jún 2010 3:47:27

Chtěl jsem se zeptat, zda mi někdo odpoví ohledně Tropheus Duboisi a Bemba. Za jak dlouho, dle vašich zkušeností, jsou rybky v tlamě samičky již bez váčku?
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 17. Jún 2010 7:47:43

Tak neviem ti to povedat s vlastnych skusenosti,ale co radili mne,tak je to nejakych 14dni
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rostratus » Štv 17. Jún 2010 16:44:18

Presne ti deň nepoviem, lebo im váčok mizne priebežne a nie každej rybe narovnako. Zruba rovnako áno, ale nie úplne. Po 14 dňoch majú polovičný až minimálny váčok kedy by si ich teoreticky mohol vybrať z tlamky samičky.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Bodis » Štv 17. Jún 2010 19:50:00

Děkuji za odpovědi. Je to muj zatím první úspěch ohledně tření u tropheusů. Jedná se o samičku Bemby, ještě nemá ani rok a je to poprvé. Je mi jasné, že z toho asi nic nebude, ale drží je v tlamce statečně už asi 10 dní :D Pokud je udrží ještě ty 4, tak zkusím vyklepat.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Štv 17. Jún 2010 20:01:00

Oki. Držím palce. Poprípade ju odchyť a len nakúkni "čo tam má". Ak uvidíš len vajíčka tak jej to nevyberaj. Ak si to správne odsledoval a naozaj je to teraz 10 dní tak ešte vydrž tých 4-5 dní. A potom na to mrkni. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod majky » Sob 19. Jún 2010 12:01:44

osobne som proti vyklepavaniu ikier pripadne este nedospelich rybiek z tlamky uz sa mi stalo ze som mal ryby konkretne johanni ze sa treli ale nedonosili .ja ryby nechavam kym samica nema uplne rybky pred vypustenim a vtedy ich vypustim do porodnicky cize ryby maju instinkt materstva zazity a budu vediet odchovat mlade prirodzene.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
majky

Images: 12
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod kofola » Pon 21. Jún 2010 5:45:27

Viem ze ma tu mnohi budu odsudzovat, ale podla mna je blbost ze si mlade ryby nezapamataju, ze boli nosene v tlame a preto nebudu chciet nikdy nosit. Ja osobne vyberam ryby z tlamy medzi 15-18 dnom od vyteru. Mam na to hned niekolko dovodov. Nemam priestorove moznosti na to aby som dal kazdu samicu do porodnicky, pretoze mi naraz nosieva niekolko desiatok samic. Tym padom samicu netrapim v oddelenom priestore a ta nasledne nema problem s adaptaciou spat do nadrze. Po odloveni samice mi vyplachnutie striekackou z tlamky nikdy netrva viac ako 60 sec. co je cely cas ktory je samica stresovana a po tomto ukone sa moze za niekolko hodin najest a zregenerovat, pretoze niekolko dni hladovala. Ked mam sarvatky v akva tak castokrat trvaju podstatne dlhsie ako 1min. ked ryby stresuje dominantny samec a pripada mi to prirodzene. Zakladom pri vyplachovani je mokra a studena ruka a rychlost. Mam v akvariach pri niektorych druhoch 4tu generaciu a vsetky ryby sa v pohode vytieraju aj donosia. Jedine co som v praxi videl je to ze ked sa ryby casto vyplachovali tak postupom casu odmietali donosit. Napr. nosili pekne 2-3 roky, no po intenzivnom vyplachovani ich vyterov zacali vypluvat ikry alebo sa prestali triet. Musim vsak podotknut ze islo o vyplachovanie aj ikier, nie len malych ryb. proste bolo jedno ako dlho samica nosi. Na druhej strane som mal aj zopar samic, ktore boli mojimi odchovmi a teda na 100% viem ze naboli vyplachnute a nevedeli donosit ikry, alebo sa im to podarilo len zriedka. Tod moje postrehy s umelym odobranim poteru.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Stero » Pon 21. Jún 2010 21:54:06

Ono podľa mňa z humánneho hľadiska ok ak samica sama donosí, no často z praktického hľadiska to treba trochu urýchliť. Či to má vplyv som ani ja nikdy nemal možnosť spozorovať. Tak ako píše kofola mám aj ja samicu ktorá bola normálne donosená a nie a nie aby ona donosila a naopak mam samičku ktorú som vyklepal ešte ako poter cca 14 dňový a ta mi nosila a ešte ani nemala 5cm jedná sa o Aulonacari fire fish. Dnes už ich ani neodlovujem ale nechávam nech ich vypustia v AQ keď tak sa Haps nažerú alebo mi tam dorastu.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia