Aké ulity používate?

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Aké ulity používate?

Poslaťod Blade-o » Ned 09. Máj 2010 20:30:03

Byk1984 píše:Urcite ho len tak lahko neodstranis,len ak nejakov chemikaliov a po tej urcite ostanu nejake zvysky.Nehaj ich tak a chod nazbierat do rpirody nejake ulity.Tam mas aspon istotu,ze ti ryby neohrozia

praveze tie co som dostal su pekne a riadne velke skoda by ich bolo nedat do akvarka, rozmyslal som ze dakym odlakovacom alebo riedidlom by som to vydrhol to by slo dole a potom to niekolko krat vyvaril v slanej vode vydrhol kefkou tak by nemalo potom uz nic ostat nie?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Ned 09. Máj 2010 20:46:30

Tak vies ono by to ostat nemalo,ale nidky nevies.No keby si to vela krat vyvaril v slanej vode,urcite by to nemalo nic pokazit.No aj ten lak s ulit,ak chces odstranit komplet,musel by si tu ulitu ponorit do riedidla na par dni,nech ten lak rozozere poriadne a aj s vnutra ulity.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rostratus » Ned 09. Máj 2010 20:57:43

Podľa mňa je jednoduchšie nájsť čisté ulity ako sa paprať s lakovanými a byť v neistote. Leto je pred dverami a čoskoro bude toľko ulít v prírode, že nebudeš vedieť čo s nimi. :hi
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Blade-o » Ned 09. Máj 2010 21:17:02

a babrať sa s tym nieje az taky problem a mna to aj celkom bavi vsetko pripravovat do akvarka :) asi to skusim ako pise Byk dam to do riedidla vydrhnem kefou a potom niekolko krat vyvarim v slanej vode.

Inak este keby som to vymacal v peroxide vodika 3% co myslite??? pocul som ze potom sa ta ulita viacej vybiely neviete ci je to pravda neskusal to niekto?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Matej » Ned 09. Máj 2010 22:48:32

Nedavaj to tam, keby to bolo natrete nejakym ekologickym lakom tak mozno ano, ale ak to je ten klasicky humus ten obsahuje vela skodlivych latok. Ten vyluh nebude nejaky velky ale aj tak by som to neriskoval. A ked to ponorosis do riedidla a podobnych veci, tak ti tam zase mozu zostat stopy toho riedila alebo inej chemikalie, vies ako je ta ulita zatocena, je tam vela miest kde sa moze nieco uchytit... Mozno ta koncentracia v pomere k celkovej vode v akvariu nebude dramaticka ale osobne by som to tam nedal.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Blade-o » Ned 09. Máj 2010 22:53:15

Matej píše:Nedavaj to tam, keby to bolo natrete nejakym ekologickym lakom tak mozno ano, ale ak to je ten klasicky humus ten obsahuje vela skodlivych latok. Ten vyluh nebude nejaky velky ale aj tak by som to neriskoval. A ked to ponorosis do riedidla a podobnych veci, tak ti tam zase mozu zostat stopy toho riedila alebo inej chemikalie, vies ako je ta ulita zatocena, je tam vela miest kde sa moze nieco uchytit... Mozno ta koncentracia v pomere k celkovej vode v akvariu nebude dramaticka ale osobne by som to tam nedal.

A keby som to len tak vydrhol z hora s odlakovacom alebo riedidlom kde to je nalakovane a tak aby sa do vnutra nic nedostalo tak by to mohlo byt ok?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Matej » Ned 09. Máj 2010 23:57:58

Blade-o píše:
Matej píše:Nedavaj to tam, keby to bolo natrete nejakym ekologickym lakom tak mozno ano, ale ak to je ten klasicky humus ten obsahuje vela skodlivych latok. Ten vyluh nebude nejaky velky ale aj tak by som to neriskoval. A ked to ponorosis do riedidla a podobnych veci, tak ti tam zase mozu zostat stopy toho riedila alebo inej chemikalie, vies ako je ta ulita zatocena, je tam vela miest kde sa moze nieco uchytit... Mozno ta koncentracia v pomere k celkovej vode v akvariu nebude dramaticka ale osobne by som to tam nedal.

A keby som to len tak vydrhol z hora s odlakovacom alebo riedidlom kde to je nalakovane a tak aby sa do vnutra nic nedostalo tak by to mohlo byt ok?

Pozri ja som na toto urcite neni odbornik, len hovorim co si myslim takze to neber smerodatne :) Ale nemas sancu to nejako drhnut bez toho aby sa ti to dostalo aj dovnutra, predsa len to bude prskat pri drhnuti, nieco ti sadne na prsty a dostane sa to dovnutra tak ci tak. Proste nech uz budes robit co chces, ostane ti tam aj zvysok toho laku aj cast toho odlakovacu pripadne riedidla. Mozno keby si to potom poriadne vyvaril, alebo namocil do sava alebo ja neviem co ... mozno by si sa tych chemikalii nejako zbavil, ale podla mna to nestoji za risk. Chcelo by to skusit, potom to namocit dovody a spravit nejaky rozbor ci tam nieco zostalo, ale to je tak komplikovane ze by som sa na to fakt vyprdol.

S chemikaliami to mas tak, su vselijake pripravky napriklad proti riasam a podobne, ryby veselo ziju dalej ale nakoniec sa ti moze stat ze trebars stratia schopnost sa rozmnozovat a podobne veci... chemia proste do vody nepatri ak to nie je nevyhnutne potrebne.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod LaciP » Pon 10. Máj 2010 6:21:16

Ja sa len pripajam k ostatnym, osobne by som to nerobil...par ulit nestoji za to aby si si odposal rybky. Niečo naozaj môže ostať vo vnutri a postupne sa to bude uvoľňovať do vody a samozrejmä predpokladam ze sa ti nepodari na 100% odstranit ani lak z vonkajsej strany ulity, v záhyboch ti môze ostat a ten bude tiez uvolnovat skodlive latky do vody. Este si to premysli ci to stoji za to riziko...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Blade-o » Pon 10. Máj 2010 19:52:46

Tak skusal som to dnes davat dole ten lak z musli s Toluenom a kefkou podarilo sa mi to celkom dobre pekne z povrchu som to dal dole a le neda sa to odstranit z tych malinkych porov a zahybov cize tam nieco ostalo a dalsia vec potom som to drhol aj s peroxidom aby sa to vybielilo bola krajsia biela niekolko krat som ju umyl mydlom a cistou vodou ale je stale citit za tym toluenom mali ste pravdu uplne sa to odstranit neda tak ani to radsej neskusam davat do vody
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Byk1984 » Pon 10. Máj 2010 19:56:14

Takze sa to potvrdilo.Do vody to urcite nedavaj a sprav si prechadzku s priatelkov,alebo zenov do lesa na ulity.Sprav s toho romanticku rpechadzku s uzitocnym :chuckle :yes
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia