Byk1984 píše:Brano ved cerpadlo je v akvariu.Teraz neviem ako myslis
brano ba píše:Mozno by nebolo od veci ten filter nerobit pretlakovy, ale podtlakovy, cerpadlo by mohlo byt umiestnene v akvariu, ale vodu by nasavalo cez filter a vytlacalo do ákva. Tym by si nepotreboval az tak prepracovane tesnenie, nakolko by nemuselo drzat ziaden pretlak vo filtry
kofola píše:Cerpacia hlavica nie je cerpadlo. A aj cerpadla su ponorne a obehove, ktore nemusia byt vobec nikde vo vode. Maju jeden privod kvapaliny a jeden vyvod. S hlavicou by to ozaj neslo ale s cerpadlom nie je problem. Co sa tyka "limitu" cerpadla, tak su aj naozaj vykonne cerpadla, je to ovsem otazka penazi a pri takychto cerpadlach by uz asi "home made" filter nemal opodstatnenie.
kofola píše:Zle sme sa pochopili. Brano napisal ze cerpadlo by bolo v akva a ty si zacal pisat o cerpacich hlaviciach. Chcel som len upozornit ze to nie je jedno a to iste, aj ked princip je podobny v tom ze musia byt obidve ponorene pre nasavanie. Ja som napisal o obehovych cerpadlach preto, ze takto by to mohlo fungovat na tom systeme co spominal Brano. A odpoved na tvoju otazku je: Ano cital som co si napisal.
kofola píše:Konstrukcne je os vrtulky pri cerpacej hlavici rovnobezne so smerom prudenia kvapaliny. Pri cerpadlach (akvariovych, fontankovych a.p.) je os vrtulky zpravidla kolmo na smer prudenia. V praxi hlavica nevytlaci vodu vysoko, ale vytiahne ju napr. cez zmieneny biomolitan z vacsich hlbok. Cerpadlo vytlaci vodu do vrchu: napr. moje bez zataze 2,4m pod zatazou 1,8m - vyrobca udava 2,0 m a to aj ked je ponorene len 2cm.
Ale to len tak pre doplnenie temy
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia