Voda

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: VODA

Poslaťod jovan » Str 28. Apr 2010 8:59:19

mlaka píše:Z toho všetkého mi vychádza, že najlepšie bude vodu neupravovať - ryby sú zvyknuté, na to čo už majú v akva.

Tak to si potom vôbec nič nepochopil,alebo si si celú tému dobre neprečítal. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod Matej » Str 28. Apr 2010 10:08:10

kofola píše:Matej nemyslim si ze Jovan hned uteka po rady na wikipediu. Ten uz namiesal viac vody ako mame my ostatni dokopy v nadrziach. Ma len svojsky sposob vyjadrovania.
Mna osobne tiez zacina stvat, ked tu nieco napisem a niektory sa opytaju vo fore na to este aspon 2x a potom este rozoslu SS ci je to naozaj tak. Ludia necitaju, len sa stale pytaju to iste dokola. Laci, aby si to zle nepochopil toto sa vobec netykalo teba - hovoril som o uplne inych ludoch.

No jo, mozno namiesal mozno nenamiesal, ale asi ani ty ani ja sme pri tom neboli :)

Ale jasne ze to tak moze byt, vratil som sa vecer z piva tak som mozno zareagoval trosku moc rychlo :)

Mne len proste vadi ten jeho styl, to je vsetko.

A ze ti vadia opakovane otazky - no takto to je na kazdom fore, vzdy sa opakuju otazky, keby si totalne zakazal opakovane temy tak za chvilu mozes zrusit forum pretoze uz sa vsetko niekde rozoberalo. Ja viem ze to niekedy lezie na nervy, ale prave opakovane otazky drzia forum pri zivote a lakaju novych clenov, sposobuju pohyb na fore, nove temy... proste to forum tym padom zije.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Str 28. Apr 2010 10:22:22

Ano s tym suhlasim ze otazky sa na vela forach opakuju. Mne skor ale prekazaju opakujuce sa dotazy (alebo aspon velmi podobne dotazy a v principe rovnake) od jedneho uzivatela (nenarazam teraz na nikoho konkretneho, je ich tu viac). Ale nerozoberajme to. To uz sme OT a ja sa navyse nerad hadam.

Nebol som pri tom ako Jovan miesal vodu, ale viem od jedneho z najvacsich vyvozcov akvariovych ryb kolko neoniek mu Jovan nosi na vyvoz. A neonka nie je Labidochromis, ktory sa ti vytre takmer vo vsetkom.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod jusko » Str 28. Apr 2010 10:40:53

Tak to si dovolím oponovať, že sa ti Labidochromis vytre takmer vo všetkom.
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Matej » Str 28. Apr 2010 10:50:16

kofola píše:Ano s tym suhlasim ze otazky sa na vela forach opakuju. Mne skor ale prekazaju opakujuce sa dotazy (alebo aspon velmi podobne dotazy a v principe rovnake) od jedneho uzivatela (nenarazam teraz na nikoho konkretneho, je ich tu viac). Ale nerozoberajme to. To uz sme OT a ja sa navyse nerad hadam.

Nebol som pri tom ako Jovan miesal vodu, ale viem od jedneho z najvacsich vyvozcov akvariovych ryb kolko neoniek mu Jovan nosi na vyvoz. A neonka nie je Labidochromis, ktory sa ti vytre takmer vo vsetkom.

Ja ti rozumiem, ja sa tiez nechcem hadat, ani to neberiem ako hadku :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Str 28. Apr 2010 11:06:51

jusko píše:Tak to si dovolím oponovať, že sa ti Labidochromis vytre takmer vo všetkom.

OK v octe nie :D Ja ich volam cichlidove gupky, pretoze ich vidim nosiace aj v provizornych podmienkach v akvaristikach. Ak ma niekto problem rozmnozit tak vdacnu rybku ako je L.C. yellow, tak je asi niekde chyba.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod jusko » Str 28. Apr 2010 11:21:16

Začínam mať dojem, že toto fórum je prepchané,, špičkovými akvaristami,, ktorý musia na všetko reagovať s veľkou iróniou. Ako som si vlastne mohol dovoliť niečo napísať, alebo na niečo reagovať - prepáč veľký akvarista, ale začínam mať plné zuby takýchto reakcií - prečítaj si aspoň čo si napísal - nejde o L.yellow - ty si spomenul Labidochromis, a to je široký pojem. Neviem, koľko si toho v živote odchoval, ale rozmýšľaj aspoň nad tým, čo píšeš. Začínaš ma presvedčovať, že už ste na fóre dvaja podobný a tým pádom dnešným dňom prestávam reagovať na všetko, čo sa tu popíše - hlavné slovo máte od dneska VY. Nedajte sa ničím rušiť. Vobec ľutujem, že som si s Vami niekedy začal debatu - fakt asi nemám čo iné robiť!
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod LaciP » Str 28. Apr 2010 11:44:22

ej chlapi netreba davat do toho emocie...clovek co pise, hoci aj nezmysli je presvedceny o tom ze ma pravdu..sory za off, ale neda mi reagovat ked sa ludia navzajom do seba navazaju, do frasa ja som rad ak sem pride niekto kto povie svoj názor, či už je dobrý alebo zlý myslím že na to to tu je aby sa to rozobralo a v pripade ak sa myli tak mu jeho názor napraviť bez vzájomného osocovania irónie a podobne...myslím ze kazdý má co povedat a ten kto sa vyzná od toho extra ocakávam ze nieco povie aby som sa ja ja hlupák v niektorých veciach naucil, nikto nespadol z neba uceny...dufam ze budete svoje nazory aj nadalej prezentovat myslim tym aj Jovana, Juska a podobne...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Str 28. Apr 2010 11:53:34

Jusko aby si to pochopil napisal som Labidochromis. Najznamejsim druhom rodu Labidochromis je Labidochromis caeruleus yellow - neviem co na tom bolo zle. Svoje jesitne a vztahovacne prejavy si nechaj pre niekoho ineho. Tu na to nie je nikto zvedavy. Ja som ta nijakym sposobom neurazil ani som netvrdil ze viem vsetko a ze len ja mam pravdu. Napisal si ze si dovolis nesuhlasit. Nenapisal si ziadny argument, ziadny dovod ze preco. - Len si opat rozprudil divoku debatu a zacne sa tu kazdy s kazdym hadat a urazat a nijako to danej teme a ani portalu neprispeje.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod jovan » Str 28. Apr 2010 14:32:26

jusko píše:Začínaš ma presvedčovať, že už ste na fóre dvaja podobný a tým pádom dnešným dňom prestávam reagovať na všetko, čo sa tu popíše - hlavné slovo máte od dneska VY. Nedajte sa ničím rušiť. Vobec ľutujem, že som si s Vami niekedy začal debatu - fakt asi nemám čo iné robiť!

Tak tak,ty si sa tu potreboval predovšetkým zviditeľniť,do tejto témy si prispel akurát tvojimi zlátaninamy a nepravdami.Skutočnú pravdu o svojich chovoch si nepublikoval a o úprave vody nemáš ani šajnu.Čo si čakal,že každý tvoj rip má nejakú cenu?Alebo ti začína dopínať že okruh rýb ktoré chováš je bežný a dnes to dokáže hocikto?Už som o tom písal a vie to tu na portáli každý,bežne dostupné cichlidy nie sú náročné na vodu,preto ich tak veľa ľudí chová a podarí sa im aj nejaký ten odchov.Stačí si pozrieť burzu kdekoľvek na inernete a hneď je všetkým jasno ako to vlastne s cichlidami je.Stále sú tu novinky za nekresťanské ceny,lebo tých obyčajnými je trh prepchatý......Ja osobne proti cichlidám nič nemám ,nakoniec som ich odchovával aj ja,ale keďže doba trošku odvtedy pokročila, stanovil som si zložitejšie ciele a tak by mal uvažovať každý akvarista.Nakoniec "čo nerastie umiera".HOWK
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť