Nove Akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nove Akvarium

Poslaťod Blade-o » Pon 26. Apr 2010 13:43:16

trochu som cital a ze je velmi casty problem s tym premnozenim tych vezoviek tak ja neviem no :( a cistia ti pekne tie vykaly?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod LaciP » Pon 26. Apr 2010 14:17:47

je pravda čo všade píšu...premnozia sa!!...ale akosi v tom nevidím problém...piesok ani v miestach kde šnekáči nebagrujú nehnije keďže ho neustále prerývajú vežovky, nikde sa mi netvoria nánosy výkalov, v prípade ak niekde zapadne kus nejakej potravy, medzi kamene, kam ryby nejdu okamžite ho vežovky zlikviduju...ja osobne si ich pochvaľujem, naozaj neviem čo je to odkalovanie dna (zatiaľ) pravideľná výmena vody istí aby sa ani škodliviny nehromadili...šnekáči s nimi nemajú problém, ak niektorý vlezie kam nemá rybka ho chytí do papulky a prenesie tak aby nezavadzal...zatiaľ sa mi zdá že spolužitie prinieslo viac výhod ako nevýhod. Samozrejme slimáci taktiež umierajú čiže je zaujímavé ako sa mi na určitých miestach hromadia prázdne ulity, tie najväčšie si obľúbili úplne drobní multíci...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Blade-o » Pon 26. Apr 2010 15:04:03

a co tie srandy stoja? :P
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Pon 26. Apr 2010 16:01:59

LaciP píše:...clovece Aldebaran, som prekvapeny ze similisi sa spravaju skôr ako malý ocellati a nie ako multíci...multík čo neprenesie v papulke to neupravi, ale zato prenáša celý deň ráno akva vyzerá inak ako večer a tak každý deň...mne prenáśají aj úplné malí multíci má sotva centimeter a ak naberie aj jedno dve zrnka piesku bagruje od rána do večera...inak na tie hov..ka...je dobré mať vežovky...ja voľajak nemám čo odkalovať...

no, úprimne povedané, ja som prekvapený všeobecne z nich...čakal som nejaké veľké bagrovanie, a ono to skôr vyzerá ako v stavebníctve minulý rok keď prišla kríza...v podstate bagrujúceho similisa som ešte nevidel. Je pravda, že akvárko prerábajú, ale dosť pozvoľna a hlavne neviem kedy, keďže to nikdy nevidím...A všetci sa nejak držia pokope, skoro tretina dna s asi 15 ulitami je prázdna, už aj Robinson sa odtiaľ odsťahoval...Neviem, skrátka zatiaľ žiadne nejaké delenie teritória, žiadne prenášanie ulít a ani žiadne celodenné bagrovanie :doh Akurát občas odoženú nejakú zvedavú cypku, ale inak sa správajú dosť nudne zatiaľ

Čo sa odkaľovania týka, odkaľujem každý týždeň keď vymieňam vodu. Ale tie vežovky znejú dobre...nemá niekto nazvyš? :D
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod LaciP » Pon 26. Apr 2010 16:32:35

ak tam raz ale vežovky dáš už sa ich nezbavíš :chuckle ...stačí jedna a o pár mesiacov máš plné akva, ja som ich do novej 300vky nahádzal asi desať a teraz večer keď pozerám do akva už sú ich desiatky (vežovky sú svetloplaché čiže ich je vidieť najmä ak v akva zhasneš vtedy vychádzajú a upratujú alebo ak niekde napadá krmivo a ryby si ho nevšimnú)
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Belial » Pon 26. Apr 2010 18:04:52

U mňa by sa nejaké tie vežovky určite našli. Budúci týždeň v stredu by som mal ísť na východ, tak ak sa mi deň vopred pripomenieš, nejaké ti môžem priniesť...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Blade-o » Pon 26. Apr 2010 18:48:46

Aldebaran píše:
LaciP píše:...clovece Aldebaran, som prekvapeny ze similisi sa spravaju skôr ako malý ocellati a nie ako multíci...multík čo neprenesie v papulke to neupravi, ale zato prenáša celý deň ráno akva vyzerá inak ako večer a tak každý deň...mne prenáśají aj úplné malí multíci má sotva centimeter a ak naberie aj jedno dve zrnka piesku bagruje od rána do večera...inak na tie hov..ka...je dobré mať vežovky...ja voľajak nemám čo odkalovať...

no, úprimne povedané, ja som prekvapený všeobecne z nich...čakal som nejaké veľké bagrovanie, a ono to skôr vyzerá ako v stavebníctve minulý rok keď prišla kríza...v podstate bagrujúceho similisa som ešte nevidel. Je pravda, že akvárko prerábajú, ale dosť pozvoľna a hlavne neviem kedy, keďže to nikdy nevidím...A všetci sa nejak držia pokope, skoro tretina dna s asi 15 ulitami je prázdna, už aj Robinson sa odtiaľ odsťahoval...Neviem, skrátka zatiaľ žiadne nejaké delenie teritória, žiadne prenášanie ulít a ani žiadne celodenné bagrovanie :doh Akurát občas odoženú nejakú zvedavú cypku, ale inak sa správajú dosť nudne zatiaľ

Čo sa odkaľovania týka, odkaľujem každý týždeň keď vymieňam vodu. Ale tie vežovky znejú dobre...nemá niekto nazvyš? :D

tak to nerad pocujem :( snad niesu vsetky take lenive ak si kupim aj ja tak dufam ze budu akcnejsi , a co ty ocelati oni tak vsetko bagruju a prerabaju?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Pon 26. Apr 2010 19:34:46

Belial píše:U mňa by sa nejaké tie vežovky určite našli. Budúci týždeň v stredu by som mal ísť na východ, tak ak sa mi deň vopred pripomenieš, nejaké ti môžem priniesť...

ak nezabudnem, tak sa ti pripomeniem a ak nejaké zoberieš, budem ti vďačný :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod brano ba » Uto 27. Apr 2010 9:55:01

Koli spominanemu premnozeniu sa bojim ich nasadit do mojho akva. V rastlinnom som mal problem s tzv. KOTULKAMI, tiez sa rozmnozovali zavratnou rychlostou, nestacil som ich vyberat. Vyhubil som ich az za pomoci ryby BOTIE, ta ich pozrala. Ako to je s vezovkami ked sa premnozia?? Tiez ich je vidno po celom akva,alebo su poskovavane a tym nerusia dojem z akva??
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod LaciP » Uto 27. Apr 2010 11:42:04

pisal som niekde ze vezovky su svetloplache...to znamena ze cez den su kade tade pozaliezane, najviac v piesku, pod kamenmi a tak...cez noc alebo ked sa zvecerieva zacnu vyliezat von...tak ze ich ani moc nevidiet a obcas ak sú vonku tak to nevadí, majú peknú ulitu, nenica rastliny ani nic ine, pozieraju riasu a samozrejme vsetok odpad
Obrázok užívateľa
LaciP

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia