Stavba vašej vlastnej nádrže.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Stavba vašej vlastnej nádrže.

Poslaťod Rostratus » Uto 20. Apr 2010 20:16:03

Osobne keby som mal ísť do tejto nádrže tak by som tento spôsob výroby použil pri nádržiach od 1500 litrov vyššie. Menšiu nádrž by som si dal zlepiť sklenené, alebo poprípade zohnal na inzerát používanú.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Uto 20. Apr 2010 21:50:54

admin píše:Ahoj Aldebaran, ešte raz ti ďakujem za preklad tohto článku. Dobre si si zamakal. Dúfam, že tento článok niekoho "nakopne" a urobí niečo podobné z preglejky. Podľa mňa je životnosť omnoho viac ako 5 rokov, veď keď sa zvnútra natrie živicou tak sa voda nedostane priamo do preglejky.

V pohode, nemáš za čo. Mákol som si, to je pravda, ale zase až také hrozné to nebolo. Inak sa mi páči, ako si to vyriešil s prekladom v tých výkresoch :yes

Som zvedavý, ako to pôjde kofolovi, to by mohla byť iná pecka :)

jo a Pito, chlapík je Nór, ale to je len detail :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Matej » Uto 20. Apr 2010 22:36:12

Mam kamarata ktory robi s laminatom, coz je ten epoxid co sponinaju v tom clanku, akurat ze na vystuhu nepouziva sklenenu vatu ale tie rohoze alebo ako to mam nazvat - take sietky ktore potom zaleje laminatom. Robia z toho strechy, miesto skridle, alebo akekolvek nadrze - robil "jazero" pred domom pre cloveka ktory v tom chcel chytat ryby a bal sa ze hacikom pretrhne foliu. Cize ten laminat/epoxid znesie vela. Robia sa z toho aj bazeny a plavacie nadrze. Jediny problem bola cena, ked sme sa naposledy bavili hovoril o cca 1000 korun za meter stvorcovy, co zase pri akva rozmeroch neni problem, akurat ja som vtedy riesil zahradne jazero a tam uz to bolo dost. Kazdopadne garantoval asi 20 rokov ze sa to nepohne, teda pri dobrej konstrukcii to akva musi vydrzat.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Str 21. Apr 2010 6:42:28

Prave ta sietka (biela) co sa pouziva do zivice (epoxidu) ja na sklo-textilnej baze. Nepicha tak ako sklena vata ale ked s tym robis cely den bez rukavic je to nieco podobne. Taktiez casto pouzivam sklolaminat, takze ho budem pravdepodobne pouzivat aj tu. Mojou vyhodou je ze k tej sietke sa viem dostat relativne skoro zadarmo (v obmedzenoum mnozstve), takze budem musiet kupit len zivicu a tvrdidlo. Tym mi naklady na laminat tvoria cca 30 Sk za m2. 1000Sk je uz dost - to bolo vcetne prace?
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod kofola » Str 21. Apr 2010 7:27:00

Este by som dodal, ze z toho co som nastudoval na nete prichadzaju takmer vsetci majitelia drevenych nadrzi k jednemu rovnakemu zaveru a to ze, drevena nadrz potrebuje minimalne vyhrievanie, ak vobec nejake potrebuje. Idealne je medzi tie vertikalne drevene vystuhy vlozit platy polystirenu, prip. mineralnej vlny a pre esteticky dojem dat zvonku este napr. preglejkovy obal. Ja to asi budem robit takto, takze uvidim ako si bude nadrz drzat teplotu.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Rado » Str 21. Apr 2010 12:08:22

To sa teším na jeseň, keď s tým začneš. Myslím, že to potom bude chcieť vyskúšať viac ľudí. Držím ti :yes Kofola!
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Matej » Str 21. Apr 2010 15:50:32

kofola píše:Prave ta sietka (biela) co sa pouziva do zivice (epoxidu) ja na sklo-textilnej baze. Nepicha tak ako sklena vata ale ked s tym robis cely den bez rukavic je to nieco podobne. Taktiez casto pouzivam sklolaminat, takze ho budem pravdepodobne pouzivat aj tu. Mojou vyhodou je ze k tej sietke sa viem dostat relativne skoro zadarmo (v obmedzenoum mnozstve), takze budem musiet kupit len zivicu a tvrdidlo. Tym mi naklady na laminat tvoria cca 30 Sk za m2. 1000Sk je uz dost - to bolo vcetne prace?

Ano, ta cena to bolo vratane prace, materialu, doprava ... vsetko v kope. Samozrejme tam mal nahodeny svoj zisk, tazko povedat kolko. Ked to dokazes ty robit za 30sk na m2 tak to je bomba, s tym uz sa oplati nieco poskusat aj keby to nevyslo.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kofola » Str 21. Apr 2010 18:51:42

No ved prave preto to chcem vyuzit lebo mam tu moznost. Kupit budem musiet v podstate len preglejku, lebo hranolov tu mam este tiez 2 kubiky :) , zivicu, skrutky, sklo a silikony, stetce a iny drobny material. Dnes mi poslali cenovu ponuku na 12mm preglejku a je to 5,41€ za m2 bez DPH.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Matej » Str 21. Apr 2010 22:19:34

kofola píše:No ved prave preto to chcem vyuzit lebo mam tu moznost. Kupit budem musiet v podstate len preglejku, lebo hranolov tu mam este tiez 2 kubiky :) , zivicu, skrutky, sklo a silikony, stetce a iny drobny material. Dnes mi poslali cenovu ponuku na 12mm preglejku a je to 5,41€ za m2 bez DPH.

Super, som zvedavy co vytvoris :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod brano ba » Štv 22. Apr 2010 10:25:53

Tak na totu nadrz som strasne zvedavy a tesim sa ked bude hotova, bude to urcite zaujimave, nakolko v nasich koncinach taketo nieco sa len tak nenajde. Drzim palce a dufam ze potom spravis nejaku prezentaciu :yes
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia