kolko hodin svietite?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: kolko hodin svietite?

Poslaťod Matej » Uto 06. Apr 2010 19:51:20

Mna pekne nasrala cela magneticka stierka, spravil som si s nou peknych par skrabancov na celne sklo. Je mozne ze na zaciatku mi tam behol piesok, ale po prvych skrabancoch som si dal velky pozor aby tam ziadny piesok nebol a poskriabal som to aj tak, koncim s magnetickou skrabkou na dobro !!!
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Uto 06. Apr 2010 20:04:16

No neviem co nato povedat,ale asi som tu ejdiny co je s magnetickou skrabkov spokojny.Mozno aj mne sa raz postasti poskrabat,dufam,ze nie,ale urcite viem,ze tesit ma to nebdue.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Bodis » Uto 06. Apr 2010 20:05:26

brano ba píše:
Byk1984 píše:Cim silnejsia tym lepsia.Ja mam nejaku od firmy MArina a som spokojny.Dobre stiera az do hrubky 12mm.Ja mam 8mm hrubku skla a stale ked s nou stieram,mam pocit ze mi praskne akva.Ako nou tak taham a taham tak sa mi trasie cele akva.Ale to je tym,ze je silna na tu 8mm hrubku

Take nieco silnejsie budem musiet poriesit aj ja, ja ked utieram predne sklo moc rychlo, tak sa mi ta cast co je vo vode utrhne a potom ju nahanm po akva :D

Mám taky docela silnou magnetickou stěrku, proto vnější část skla trochu namočím. Pak to jde docela lehce.
Jinak mě se ještě škrábance udělat nepodařilo. Je opravdu důležité ji předem očistit od písku a pak do něj nezajet.
Jo a ještě ji mám v akva na provázku.Když se mi utrhne tak ji v pohodě vytáhnu
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Byk1984 » Uto 06. Apr 2010 20:14:34

Na snurke ju amm aj ja a musim vyskusat pri dalsom cisteni to s navlhcenim skla z vonku.To am nenapadlo.Snad to bdue fungovat ako vravis Bodis
Byk1984

Images: 2

Poslaťod Pito » Sob 17. Apr 2010 19:15:29

no keby ste videli moj skrabanec, tak by ste zasli, ze toto sa da urobit, z mag. sterkou. ryha na celnom skle o dlzke 45 cm a je skoro v strede. no na porazenie :angry . ale tu je ina tema tak by som chcel vediet vas nazor na nocne osvetlenie. neviem aky to ma efekt na rasliny a ryby, ale casto sa s tym stretavam, ze to pouzivaju. aj ked je to len tlmene osvetlenie, ma to nejaky zmysel?
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times

Poslaťod Belial » Sob 17. Apr 2010 19:21:57

Nočné osvetlenie je len estetická záležitosť a podľa mojich skúseností to na ryby ani na rastliny nemá nijaký vplyv.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Been thanked: 21 times

Poslaťod hobo » Sob 17. Apr 2010 21:48:54

Ja mam taku stierku že nemusim mať na šnurke lebo vyplava sama. Ale na začiatku som to nejak podcenil a škrabance mám. Len dúfam že ked vyrastú frontosy ta tie škrabance nebudu zaujimať nikoho. Ale mna trocha stale....
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Sob 17. Apr 2010 22:30:14

hobo píše:Ja mam taku stierku že nemusim mať na šnurke lebo vyplava sama. Ale na začiatku som to nejak podcenil a škrabance mám. Len dúfam že ked vyrastú frontosy ta tie škrabance nebudu zaujimať nikoho. Ale mna trocha stale....

Na tu plavaciu stierku som minule pozeral v nejakom shope, skoro som si ju objednal ale akosi uz k tym stierkam nemam doveru. Skusal som este raz tu co mam, dal som si riadny pozor aby tam nebolo ani zrnko piesku, skusal som ju len v roku akvaria a aj tak spravila taky mini skrabanec, pouzivam teraz hubku na riad, ide to v pohode a neskriabe, zostanem asi pri tom aj ked ovela pohodlnejsie by bolo kazdy druhy treti den to prebehnut tou magnetickou ... ale za tie skrabance to nestoji.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod LaciP » Ned 18. Apr 2010 9:15:05

vrátil by som sa k pôvodnej téme:
dnes som si pozrel ako mám nastavené hodiny na svietenie a vyzerá to takto:
od 9:30 - 12:00 a potom od 15:00 do 21:30 spolu 9 hodín...
obe akváriá mám nastavené rovnako: akvárium 198l - 36W 6400K žiarivky T5 výška vodného stĺpca 35 cm - zelená riasa + veľké problémy s žabím vlasom; druhé akvárium 300l 28W 6400K žiarivky T5 + 68W úsporky - výška vodného stĺpca 45 cm - hnedá riasa

to len tak okrajovo k svieteniu v mojich akva

(niekde som čítal že na žabí vlas je treba menej svetla skúsil som ... nefungovalo, ale ubratím jednej hodiny zo svietenia sa mi namiesto zelenej riasy začala tvoriť hnedá tak som to vrátil naspäť)

no a teraz k tomu čo sa tu rozoberalo, kúpil som si magnetickú škrabku na sklo...z vnútornej strany sú také plastové chĺpky, celkom dobre stiera riasu zo skla, nemusím teraz pri každej výmane vody pižlať pól hodinu sklo so špongiou, takto prejdem raz za dva dni stierkou sklo čo mi trvá 2 minutky, je to menej pracné a pohodlné a akva vyzará stále čisto - :chuckle :chuckle ako z dákej reklamy :chuckle :chuckle ale fakt si treba dať pozor aby som s tým náhodou nezabrdol do piesku lebo može potiahnuť zrniečko piesku a hneď bude škrabanec
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod hobo » Ned 18. Apr 2010 10:12:57

Matej píše:
hobo píše:Ja mam taku stierku že nemusim mať na šnurke lebo vyplava sama. Ale na začiatku som to nejak podcenil a škrabance mám. Len dúfam že ked vyrastú frontosy ta tie škrabance nebudu zaujimať nikoho. Ale mna trocha stale....

Na tu plavaciu stierku som minule pozeral v nejakom shope, skoro som si ju objednal ale akosi uz k tym stierkam nemam doveru. Skusal som este raz tu co mam, dal som si riadny pozor aby tam nebolo ani zrnko piesku, skusal som ju len v roku akvaria a aj tak spravila taky mini skrabanec, pouzivam teraz hubku na riad, ide to v pohode a neskriabe, zostanem asi pri tom aj ked ovela pohodlnejsie by bolo kazdy druhy treti den to prebehnut tou magnetickou ... ale za tie skrabance to nestoji.

Aj ja som rozmyšlal nad hubkou. Ale je to strašne nepraktické pri výške akvarka 60 a dlžke 200 cm
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia