Voda

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: VODA

Poslaťod mlaka » Sob 17. Apr 2010 6:48:47

Niekedy používam SANIL na odstránenie chlóru. keď vymieňam väčššie množstvo vody, ináč teda nedávam nič, občas lyžicu soli. Vraj pomáha ako prevencia proti kožným parazitom / samozrejme to nepreháňam, nemám tam klaunov očkatých :mrgreen: /
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod LaciP » Sob 17. Apr 2010 6:53:46

Ja dávam priamo z vodovodu, nemám možnosť nechať odstáť 200 l vody keď mením v akváriách...napúšťam pomocou vedra a sprchy :sweat , aspoň trochu som dúfal že to pomôže...teraz neviem...rybky vyzerajú aj po výmene vždy v pohode ... tak to asi nebudem nijak meniť...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod mlaka » Sob 17. Apr 2010 6:57:45

Veď ja to robím tiež, akurát kyblíkovov metódou . Napustím sprchou do kýbla a šup ho tam....zatial absulútne v pohode. Akurát keď mením vody viac / t.j. cca 100 l / tak pridám pár kvapiek sanilu, keď mením vody menej, tak sa s tým nezdržujem. Vtedy dávam dokonca studenú vodu, v teplej je /vraj / viac chlóru, ale to neviem naisto. Chcelo by to nejakú kapacitu, čo by to potvrdila.
Obrázok užívateľa
mlaka

Poslaťod LaciP » Sob 17. Apr 2010 7:46:25

...zmazane...
Naposledy upravil LaciP dňa Sob 17. Apr 2010 10:45:02, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod mlaka » Sob 17. Apr 2010 8:07:19

OK, ďakujem, keď to urobím pošlem foto.

V teplej vode je /vraj / viac chlóru, ale to neviem naisto. Chcelo by to nejakú kapacitu, čo
by to potvrdila.

Ozaj používate niekto vodu aj z prírodného prameňa ? Máte niekto s týmto skúsenosti ?
Pri Žiline v Turí je prameň, z ktorého berú vodu aj na pitie, takže predpokladám, že pre ryby bude neškodná. Je to pramenň, ktorý vyviera na povrch, takže by odpadol problém s chlórom.
Obrázok užívateľa
mlaka

Poslaťod Matej » Sob 17. Apr 2010 19:45:44

jovan píše:
jusko píše:Keby si čítal pozorne, tak na 4 strane píšem, že keď dáš pri napúšťaní na koniec hadice molitan, tak ti zachytí chlór a voda tečie do akva v poriadku - mám to vyskúšané tisíckami litrov vody a údržbu v tejto chovni robím pravideľne každú sobotu už 5 rokov nonstop + akváriá čo mám ešte doma - a tie tiež napúšťam tým istým sposobom.

Molekuly chlóru sú približne 1000x menšie ako 1 pór na tom najjemnejšom molitane.Tvrdenie že molitanom na konci hadici odstraňujete z vody chlór je scestné a zavádzajúce.Pokiaľ by to bolo také jednoduché ako píšete,tak by nebolo treba napr.predfilter s aktívnym uhlím pri každej jednej polopriepustnej membráne pri reverznej osmóze.Chlór ako taký totiž membránu naleptáva.Pokiaľ neviete o chemizme vode nič ,tak radšej neraďte sprostosti.Rozprašovaním vody sa chlór síce odparuje,ale prakticky vo vode zostavá na trvalo v chloridovej väzbe a podieľa sa na stálej tvrdosti vody/Cl-/.Prítomnosť chloridov vo vode akceptuje každý druh rýb rôzne ,a nie každému druhu aj jeho vysoká prítomnosť vyhovuje. :hug

Nemam rad ludi co strasne chytaju za slovicka a hned prezentuju mudre teorie aj ked si poriadne neprecitaju prispevok na ktory reaguju.

Nevidim kde jusko napisal ze molitan zachyti VSETOK chlor? Ty to tam vidis? V prvom prispevku napisal ze cez molitan tecie "v pohode voda", nic o totalnom odstraneni. V prispevku co si citoval teraz ty pise ze molitan chlor zachyti, nie ze ho zachyti vsetok. Kazdemu musi byt jasne ze cely cas hovori o ciastocnej uprave vody ktora staci na to aby bola voda pre ryby pouzitelna.

Vies o tom ze pory na prezervativoch su vacsie ako molekula HIV virusu? Cize teoreticky je pouzivanie prezervativu voci nakaze virusom HIV absolutne neucinne, a cuduj sa svete je to jedina obrana ktora existuje, pouziva sa a dokonca je aj CIASTOCNE uspesna.

Presne ako s juskom a jeho molitanom na filtrovanie chloru, nefunguje to ako sitko cez ktore neprejde molekula chloru, ale proste cast chloru na seba naviaze, cast uviazne na hmote toho molitanu ... zjavne to zachyti dost velku cast toho chloru aby to nerobilo problem rybam. Jusko chova ryby X rokov, ma ich stovky v niekolkych 10kach akvarii, a ziadne zariadenie na upravy vody som tam nevidel. Cize ta jeho metode zjavne aspon ciastocne funguje.

A k tomu tvojmu odkazu na wikipediu, to sa mozem len zasmiat. Vies o tom ze wikipediu tvoria tisice ludi ktori tam prispievaju? Prispievat moze hocikto, nie len kapacita v obore. Bolo dokonca odhalenych viacero autorov prispievatelov, ktori si udavali falosne tituly, takze pozor na wikipediu ako spolahlivy zdroj. V niektorych pripadoch je wikipedia asi tak presna ako slepy muz s gulometom.

Pekny den :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod jovan » Sob 17. Apr 2010 20:13:32

Matej píše:
jovan píše:
jusko píše:Keby si čítal pozorne, tak na 4 strane píšem, že keď dáš pri napúšťaní na koniec hadice molitan, tak ti zachytí chlór a voda tečie do akva v poriadku - mám to vyskúšané tisíckami litrov vody a údržbu v tejto chovni robím pravideľne každú sobotu už 5 rokov nonstop + akváriá čo mám ešte doma - a tie tiež napúšťam tým istým sposobom.

Molekuly chlóru sú približne 1000x menšie ako 1 pór na tom najjemnejšom molitane.Tvrdenie že molitanom na konci hadici odstraňujete z vody chlór je scestné a zavádzajúce.Pokiaľ by to bolo také jednoduché ako píšete,tak by nebolo treba napr.predfilter s aktívnym uhlím pri každej jednej polopriepustnej membráne pri reverznej osmóze.Chlór ako taký totiž membránu naleptáva.Pokiaľ neviete o chemizme vode nič ,tak radšej neraďte sprostosti.Rozprašovaním vody sa chlór síce odparuje,ale prakticky vo vode zostavá na trvalo v chloridovej väzbe a podieľa sa na stálej tvrdosti vody/Cl-/.Prítomnosť chloridov vo vode akceptuje každý druh rýb rôzne ,a nie každému druhu aj jeho vysoká prítomnosť vyhovuje. :hug

Nemam rad ludi co strasne chytaju za slovicka a hned prezentuju mudre teorie aj ked si poriadne neprecitaju prispevok na ktory reaguju.

Nevidim kde jusko napisal ze molitan zachyti VSETOK chlor? Ty to tam vidis? V prvom prispevku napisal ze cez molitan tecie "v pohode voda", nic o totalnom odstraneni. V prispevku co si citoval teraz ty pise ze molitan chlor zachyti, nie ze ho zachyti vsetok. Kazdemu musi byt jasne ze cely cas hovori o ciastocnej uprave vody ktora staci na to aby bola voda pre ryby pouzitelna.

Vies o tom ze pory na prezervativoch su vacsie ako molekula HIV virusu? Cize teoreticky je pouzivanie prezervativu voci nakaze virusom HIV absolutne neucinne, a cuduj sa svete je to jedina obrana ktora existuje, pouziva sa a dokonca je aj CIASTOCNE uspesna.

Presne ako s juskom a jeho molitanom na filtrovanie chloru, nefunguje to ako sitko cez ktore neprejde molekula chloru, ale proste cast chloru na seba naviaze, cast uviazne na hmote toho molitanu ... zjavne to zachyti dost velku cast toho chloru aby to nerobilo problem rybam. Jusko chova ryby X rokov, ma ich stovky v niekolkych 10kach akvarii, a ziadne zariadenie na upravy vody som tam nevidel. Cize ta jeho metode zjavne aspon ciastocne funguje.

A k tomu tvojmu odkazu na wikipediu, to sa mozem len zasmiat. Vies o tom ze wikipediu tvoria tisice ludi ktori tam prispievaju? Prispievat moze hocikto, nie len kapacita v obore. Bolo dokonca odhalenych viacero autorov prispievatelov, ktori si udavali falosne tituly, takze pozor na wikipediu ako spolahlivy zdroj. V niektorych pripadoch je wikipedia asi tak presna ako slepy muz s gulometom.

Pekny den :)

No a keď si sa tu Maťko takto pekne vyrozprával,tak na margo toho všetkého:Ja chovám ryby tiež x rokov,odchovávam tisíce rýb mesačne,čo si ty nevidel dokopy ani za svoj celý život,a chemizmom vody sa zaoberám asi 20 rokov.Idú ma vytočiť nezmyselné tvrdenia o vode ktoré si teraz ty a predtým jusko napísal.Fámy,dogmy,mýty....toto je jalová debata ......Teraz nech mi cichlidári odpustia ,ale MALAWI A TANGANIKA sú všeobecne samozrejme na pár výnimiek o ktorých by sa dali písať litánie,sú najjednoduchšie po živorodkách množiteľné ryby zo širokospektrálnym rozsahom chemizmu vody pre chov a odchov.Takže ja si za svojími tvrdeniami stojím a smejem sa už aj ja,ako inteligencia a múdrosť má svoje hranice,ale blbosť tá je nekonečnááááá. :rofl :rofl :rofl :hug
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Matej » Sob 17. Apr 2010 20:40:34

jovan píše:No a keď si sa tu Maťko takto pekne vyrozprával,tak na margo toho všetkého:Ja chovám ryby tiež x rokov,odchovávam tisíce rýb mesačne,čo si ty nevidel dokopy ani za svoj celý život,a chemizmom vody sa zaoberám asi 20 rokov.Idú ma vytočiť nezmyselné tvrdenia o vode ktoré si teraz ty a predtým jusko napísal.Fámy,dogmy,mýty....toto je jalová debata ......Teraz nech mi cichlidári odpustia ,ale MALAWI A TANGANIKA sú všeobecne samozrejme na pár výnimiek o ktorých by sa dali písať litánie,sú najjednoduchšie po živorodkách množiteľné ryby zo širokospektrálnym rozsahom chemizmu vody pre chov a odchov.Takže ja si za svojími tvrdeniami stojím a smejem sa už aj ja,ako inteligencia a múdrosť má svoje hranice,ale blbosť tá je nekonečnááááá. :rofl :rofl :rofl :hug

Neviem kolko mas rokov, ale ja som sa za svojich 33 nieco naucil :)

Vzdy ked niekto vytahuje :
- urazky a ironizmy - akoze Maťko sa vyrozpraval ...
- tisice uspechov - akoze si odchoval tisice ryb...
- vysmech - akoze som tolko ryb nevidel za cely zivot...
- svoju inteligenciu - akoze blbost je nekonecna ...

znamena to len jedine - trepes hluposti, nemas priame argumenty ani ako podporit svoje predosle tvrdenia a jedina moznost co mas ked si chces pred sebou zachovat tvar je reagovat na veci vytrhnute z kontextu, urazat, zosmiestnovat a pustat velkohube tvrdenia bez dokazov ... Ty si proste bud clovek ktory sa vdaka anonymite internetu hra na strasneho chovatela, pritom mas asi take skusenosti ako ja :) alebo uspesny chovatel ktoremu jeho uspech vstupil do hlavy a stratil sudnost ... tak ci tak nemas byt moc na co pysny :) a ... este mozes byt politik, ti sa takto chovaju radi :)

Apropo - ukazes mi nejake moje nezmyselne tvrdenie o vode, ktore som ja osobne niekde napisal?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Aldebaran » Sob 17. Apr 2010 20:45:38

ach jaj, už je to tu zas.

Prosím Mateja aj jovana, aby v prípade potreby pokračovať v tejto "plodnej" debate tak učinili tu: viewtopic.php?f=25&t=147

Bolo by dobré vrátiť sa k VODE
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10

Poslaťod Matej » Sob 17. Apr 2010 21:05:13

Aldebaran píše:ach jaj, už je to tu zas.

Prosím Mateja aj jovana, aby v prípade potreby pokračovať v tejto "plodnej" debate tak učinili tu: viewtopic.php?f=25&t=147

Bolo by dobré vrátiť sa k VODE

Mas pravdu, hadky su na nic, ja som ziadnu ani rozputat nechcel, len som mal potrebu sa vyjadrit, ale vidis sam ako jovan zareagoval, ja som to do ziadnych uraziek a vysmechov hnat nechcel :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia