Afrika alebo Amerika?

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Afrika alebo Amerika?

Poslaťod Rostratus » Ned 23. Aug 2009 19:15:02

(táto téma bola presunutá zo starého fóra Cichlidportal.sk)

Administrátor

Prednedávnom sme so Stiffom rozoberali problematiku cichlíd a pri tejto príležitosti ma napadá zaujímava otázočka a to... Chcete chovať v akváriu radšej africké cichlidy alebo americké cichlidy?

Väčšinou sú propagované práve africké cichlidy a na americké cichlidy sa zabúda! Čo je dosť na škodu lebo aj tieto ryby sú krásne len sa o nich toľko ľudí nezaujíma !

stiff

Pre tych co ma este nepoznaju, uvadzam svoju diagnozu, ktora je jasna, stala a nemenna - Amerika! No som zvedavy, kam sa tato tema bude uberat...

romco

no ja som zatial nakloneny k Afrike...o Amerike neviem skoro nic.....ale urcite su aj tam krasne ryby a aj Americky biotop ak je dobre spraveny vyzera skvelo,ale kto nemoze mat vela akva tak sa musi rozhodnut pre jedno....u mna to bude asi Afrika-Tanganika...

Administrátor

Ja som tiež afrikár a možno problém prečo väčšina ľudí chová afriky je to, že sú viac propagované ako ameriky. Ja som tiež o amerikách nič nevedel a dostupných informácií bolo viac pre afriky. Možno aj preto som sa rozhodol chovať ryby aké chovám. To som ale ešte netušil, že koľko je krásnych amerických cichlíd ! A to myslím vážne.

romco

o tych informaciach to je pravda....preto je dobre aby bolo takychto stranok co najviac a mohly si novy chovatelia vybrat.....

Stero

Mysli že problém je aj v dostupnosti odchovu. Zatiaľ čo niektoré africké cichlidy kúpite skoro v každej aq predajni tak s americkými som sa ešte nestretol. Nehovoriac o tom že čim viac je chovateľov určitého biotopu tak o to viac je aj dostupných rýb od chovateľov.

Zaujímalo by am ako si sa stiff dostal k Amerike , nemyslím len to že odkiaľ máš ryby ale aj to kde si sa nimi stretol že ťa uchvátili

stiff

Ako som sa ja dostal k Amerike? To je na dlhu debatu Stero, niekedy sa zastav, tak ti to poviem... V podstate nahodou, ked som potreboval v restike "zaplombovat" jednu velku dieru v kuchyni...

Administrátor

Hehe Stiff to bolo stručné a jasné... Takže diera v kuchyni ťa donútila založiť si akvárko s amerikami...

stiff

Presne tak! Jedna diera a si v tom az po usi...

Administrátor

tak to ano.... ja som tiež podobne začínal ale z veľkým akvárkom... nikdy som neplánoval také veľké akva, ale potrebovali sme "niečo" dať do stredu miestnosti... a bolo akvárko
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Afrika alebo Amerika?

Poslaťod magnus » Sob 29. Aug 2009 13:45:14

Ahojte chlapi,
mam tiez podobny problem. Chcem chovat cichlidy ale momentalne sa tiez neviem rozhodnut ake ryby chovat. co by ste mi doporucili? mne sa lubia aj americke cichlidy ale aj africke.
Obrázok užívateľa
magnus

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod stiff » Sob 29. Aug 2009 17:22:33

No tu sa nedá nič doporučiť :D Tu sa treba už len rozhodnúť ;) Alebo ešte jedna možnosť : skús aj jedno aj druhé
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Rostratus » Sob 29. Aug 2009 21:23:32

To je len na tebe ktoré sa ti viac páčia. Ja som bol doteraz za afriku, ale teraz uvažujem nad amerikou... chcem vyskúšať niečo nové.

Ahojte chlapi,
mam tiez podobny problem. Chcem chovat cichlidy ale momentalne sa tiez neviem rozhodnut ake ryby chovat. co by ste mi doporucili? mne sa lubia aj americke cichlidy ale aj africke.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod magnus » Sob 29. Aug 2009 22:01:05

No ved to je tazko to mne sa paci skoro vsetky cichlidy. Dajte mi neaky tip na ryby. Akvarko by som chcel pre zaciatok do 500 litrov.
Obrázok užívateľa
magnus

Poslaťod stiff » Ned 30. Aug 2009 18:02:22

No keď na začiatok 500, tak daj už 700, alebo 800l - tam sa už dá niečo "vydumať" :D Veľký rozdiel tam nie je, ani cenový, ani čo sa týka údržby a tak...
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Ned 30. Aug 2009 20:19:28

Ak chceš chovať africké cichlidy tak pod 300 litrov by som nešiel. Ale vieš ako sa hovorí... čím väčšia nádrž tým lepšia...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod magnus » Pon 31. Aug 2009 18:31:59

Este taka otazka ktore cichlidy su menej agresivne? ameriky alebo afriky? nechcel by som nic divoke
Obrázok užívateľa
magnus

Poslaťod stiff » Pon 31. Aug 2009 19:16:35

Keď nechceš nič divoké, tak si daj do fľaše od uhoriek nejaké krevetky a slimáčiky.. :idea: :lol: a máš po starostiach.. Potom neskôr sa možno dostaneme aj ďalej k nejakej 50-60 litrovke s platami, gupkami, mečúňmi, tetričkami, neónkami, mrenkami a iným krmivom.. 8-) Týmto som nechcel nikoho uraziť ;) , ale pri veľkých cichlidách je to holý fakt :lol:
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Pon 31. Aug 2009 20:01:10

Ak sa rozhodneš pre afriku, konkrétne pre tanganyické cichlidy tak skús neaké menšie druhy ako sú Lamprologus, Julidochromis a pod.

Ak chceš malawky tak začni s takými jednoduchšími na chov ako sú Melanochromis, Pseudotropheus a pod...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Ďalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia