(táto téma bola presunutá zo starého fóra Cichlidportal.sk)
Administrátor
Prednedávnom sme so Stiffom rozoberali problematiku cichlíd a pri tejto príležitosti ma napadá zaujímava otázočka a to... Chcete chovať v akváriu radšej africké cichlidy alebo americké cichlidy?
Väčšinou sú propagované práve africké cichlidy a na americké cichlidy sa zabúda! Čo je dosť na škodu lebo aj tieto ryby sú krásne len sa o nich toľko ľudí nezaujíma !
stiff
Pre tych co ma este nepoznaju, uvadzam svoju diagnozu, ktora je jasna, stala a nemenna - Amerika! No som zvedavy, kam sa tato tema bude uberat...
romco
no ja som zatial nakloneny k Afrike...o Amerike neviem skoro nic.....ale urcite su aj tam krasne ryby a aj Americky biotop ak je dobre spraveny vyzera skvelo,ale kto nemoze mat vela akva tak sa musi rozhodnut pre jedno....u mna to bude asi Afrika-Tanganika...
Administrátor
Ja som tiež afrikár a možno problém prečo väčšina ľudí chová afriky je to, že sú viac propagované ako ameriky. Ja som tiež o amerikách nič nevedel a dostupných informácií bolo viac pre afriky. Možno aj preto som sa rozhodol chovať ryby aké chovám. To som ale ešte netušil, že koľko je krásnych amerických cichlíd ! A to myslím vážne.
romco
o tych informaciach to je pravda....preto je dobre aby bolo takychto stranok co najviac a mohly si novy chovatelia vybrat.....
Stero
Mysli že problém je aj v dostupnosti odchovu. Zatiaľ čo niektoré africké cichlidy kúpite skoro v každej aq predajni tak s americkými som sa ešte nestretol. Nehovoriac o tom že čim viac je chovateľov určitého biotopu tak o to viac je aj dostupných rýb od chovateľov.
Zaujímalo by am ako si sa stiff dostal k Amerike , nemyslím len to že odkiaľ máš ryby ale aj to kde si sa nimi stretol že ťa uchvátili
stiff
Ako som sa ja dostal k Amerike? To je na dlhu debatu Stero, niekedy sa zastav, tak ti to poviem... V podstate nahodou, ked som potreboval v restike "zaplombovat" jednu velku dieru v kuchyni...
Administrátor
Hehe Stiff to bolo stručné a jasné... Takže diera v kuchyni ťa donútila založiť si akvárko s amerikami...
stiff
Presne tak! Jedna diera a si v tom az po usi...
Administrátor
tak to ano.... ja som tiež podobne začínal ale z veľkým akvárkom... nikdy som neplánoval také veľké akva, ale potrebovali sme "niečo" dať do stredu miestnosti... a bolo akvárko