niekolko rad na začiatok

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

niekolko rad na začiatok

Poslaťod neoac » Uto 27. Okt 2009 23:25:30

Ahojte
Zakladam si nove akva Malawi pripadne Tanganyika bližšie mi je Malawi, sice moja nadrž je mala čisty objem akva je 91L na priek tomu to chcem skusit.
chcel by som vediet aku mam použit filtraciu ked po odratani pozadia a dekoracii bude čisty objem vody asi tak cca 80l postačil by mi sem aj nejaky vnutorny fiter? z vonkajčich mam vyhliadnuty JBL CristalProfi e700 alebo sera fil bioactive 130 + UV pripade poradte niečo slušne za slušnu cenu :o
dalej by som potreboval ako nainštalovat filter do akej hlbky dat odsavanie do filtra a či stači iba nejaky zamaskovany vyvod z pozadia alebo mam urobit taku kvazy nadobu za pozadim a potom v akej vyške ma byt privodvody vody do akva, dalej by som chcel vediet do ktorej strany mam umiestnit vyhrievanie a ako ho schovat za pozadie?
pozadie bude bud vyrezane s polystirenu alebo bude nalepene z bridlice na slke ktore sa bude dat vyberat zhruba tu je priklad http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=503 iba že ja ho budem mat bud ploche a potom bude problem schovat hadice od filtra a ohrievač alebo na jednej strane urobim komoru a neviem či možem dat obe hadice z filtra na jdenu stranu akva?
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: niekolko rad na začiatok

Poslaťod ferinko » Str 28. Okt 2009 19:26:48

to ti potom staci len obycajny molitan a male cerpadlo... nic vacsie neries
Obrázok užívateľa
ferinko

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod neoac » Štv 29. Okt 2009 18:22:31

ok, lebo mam vnutorny filter ATMAN AT-800F sice starši model ale mal by ist bez problemov teda dufam, idem robit pozadie z bridlice a to tak že ju nalepim na 2cm tvrdeny polistiren ktory pred tym pretriem EPOXI 1200 a pridam čiernu farbu aby mi nepresvital po okrajoch ružovy polistiren :-) chcem urobit za pozadim v rohu komoru na filter bud hranatu alebo skosenu (cez roh) a neviem v akej vyške mam urobit nasavanie filtra a dalši otvor pri vrchu, nevedel by si mi poradit a posledna otazka kolko ryb by si dal asi tak na 7Ol vody?
neoac

Poslaťod Rostratus » Štv 29. Okt 2009 18:55:54

Ahoj ja robievam nasávanie do filtra zo spodu pozadia.... pekne nasáva všetku nečistotu z dna akvária. Výpust z filtra robím navrchu podľa typu filtra.

K počte rýb: záleží to hlavne od druhu rýb. Skús najskôr napísať tvoju predstavu rýb, ktoré by si tam chcel mať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Pia 30. Okt 2009 0:27:35

admin píše:Ahoj ja robievam nasávanie do filtra zo spodu pozadia.... pekne nasáva všetku nečistotu z dna akvária. Výpust z filtra robím navrchu podľa typu filtra.

K počte rýb: záleží to hlavne od druhu rýb. Skús najskôr napísať tvoju predstavu rýb, ktoré by si tam chcel mať.

takže to akwa bude bud jednodruhove alebo viac druhove a to max 2druhy rozmery su 80 dlžka, 30širka a 40 vyška
jednodruhove: malawi- Pseudotropheus saulosi 'Coral red' alebo Melanochromis interruptus
tanganyika- Tropheus sp. 'Ikola' alebo
viacdruhove: malawi- Aulonocara stuartgranti 'Chilumba' alebo Aulonocara stuartgranti 'Ngara' a Labidochromis caeruleus

moja prdstava je pozadie z bridlice nalepene na 2cm tvrdenom polistirene, bieli piesok jemny okolo 0.5mm kamene bridlica a možno mali koren alebo nejaky kamen s jaskynamy
ak by som dal k nejakemu miernejšiemu druhu slimakov- mali by šancu prežit? pripadne jedna raslina moja predstava je niečo menšie a širšie okruhle listy ale to nie je podminka ž tam musi byt
- ak dam nasavaci otvor nad dno akkvaria čiže nad piesok a prekrijem ho jemnou sietkou, nebude mi ta sietka zachytavat nečistoty? a otvor na vytok z filtra chcem dat asi do vyšky ako je na filtry
dakujem za rady :D
neoac

Poslaťod LaciP » Pia 30. Okt 2009 12:55:37

No ja osobne by som do takeho maleho vôbec neuvažoval s Malawi a už vôbec nie Tropheus ...ten priestor je dobrý pre menšie cichlidy...Niečo zo skupiny šnekáčov by sa tam dalo umiesniť Neolamprologus multifasciatus, alebo Lamprologus ocellatus, meleagris (tie multifasciatusy su najmenšie a pomerne malo agresivne) K tomu pridať parik Julidochromis transcriptus. A máš vystarané ono tých 80 l nie je veľa. Prípadne by sa tam dal naozaj už len narvať Altolamprologus compressiceps na preriedenie poteru. Ja mám v porobnom akva čity objem 100 l 2 páriky altolamprologus calvus black pectoral vidieť ich len pri kŕmení stále sú kdesi zalezené v skalácha a vpozadí. :)
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Pia 30. Okt 2009 19:16:47

Presne tak nechcem ťa odraďovať od týchto pekných rýb, ale úplne by som vylúčil Aulonocary nakoľko potrebujú ďaleko väčšiu nádrž, taktiež aj Tropheus. Sú to skupinové ryby a minimálny počet sa doporučuje 15ks a najlepšie 30 ks. Takže tiež potrebujú veľkú nádrž. LaciP ti dobre poradil niektoré druhy ako spomínal by sa ti tam celkom hodili. Ak chceš malawi videl som to aj v 80 tke... mohol by si tam mať Pseudotropheus, Melanochromis.... ale to len pár kusov 6-8 max. Pre tieto ryby tiež ideálne 200 litrov a viac. Alebo sa skús poohliadnuť po menších juhoamerických cichlidách Apistogramma.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Pia 30. Okt 2009 19:39:13

ach ja pani, ja mam už z toho uplny gulas neviem čo skor, moj sen je malawi :-) mam male akwa aj ked je na plane nieo vačšie cca 300L niekedy okolo leta ak všetko dobre pojde mysliš že z tych Melanochromis interruptus, Pseudotropheus saulosi 'Coral red' by som mohol risknut dvoch samcov a šest samic? jasne že by to bolo jednodruhove akva, alebo jedneho samca 5samic?
pozeral som aj nejake tie snekače, neni to zly napad ale skuste mi poradit nejaku kombinaciu alebo jednodruhove akva a kolko kusom, niečo nie velmi naročne, farebne a čo bude aj vidiet nebude schovane :-)))
všetko začalo tym že som si začal pozerat hotove 3D pozadia, potom že si ho urobim sam, k tomu filtracia, zariadenie, biotop atd atd. pani ked ja mam milion otazok :-)))
idem pozriet tu ameriku, vedeli by ste mi dat nejake kontdretne navrhy a čisla? diky za rady
neoac

Poslaťod slamo » Sob 31. Okt 2009 22:29:18

ak chces mrkni sa na moju 300vku co mam pouzite a ako je to zariadene. ja som spokojny.
Obrázok užívateľa
slamo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia