Sú vaše cichlidy agresívne?

Diskusia o správaní cichlíd v prírode a v akváriach

Re: Sú vaše cichlidy agresívne?

Poslaťod kofola » Pon 09. Nov 2009 16:17:10

Islo mi o to, ze agresivita sa na plno prejavi az v dospelosti.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Jirkaa » Uto 17. Nov 2009 2:25:23

Tak ten oskar na to videu to je luxus :D :D :D ... moje geophagy jsou krasne klidne ... dokonce se na me i chodi koukas kdyz dam hlavu bliz akorat priplujou a koukaji na me :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Karpatska » Štv 19. Nov 2009 20:53:25

lamprologus meleagris a brevis tie ma tiež pokúsali do ruky mali dôvod pri čistení akva. Ale čo je omnoho agresívnejšie je telmatochromis burgeoni, teda agresivita hlavne voči iným druhom a samičky k sebe a samce proti samcom. Snažil som sa kvôli ich rozmnožovacím schopnostiam pridať Altolamprologus compressiss a poviem, že ich telmatochromisi vyprášili /majú mladé, ktoré som chcel zredukovať/.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Štv 19. Nov 2009 23:07:47

Ja teraz trošku začínam pociťovať agresivitu pri kŕmení u Nandopsis tetracanthus. Mám ich 10 ks mladých cca 3,5-4 cm a z toho jeden jedinec za pár týždňov podrástol oproti iným na dobrých 5-5,5 cm. Väčšinu krmiva zožerie sám a ostatných od neho odháňa.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Srp » Pia 25. Dec 2009 14:10:48

calibos píše:mám doma v jednom akvarku rybky socolofi.... a podle mojich zkušeností jsou tyto rybky celkem hodně agresivní jak v rámci svého druhu tak i k ostatním drůhům v akvarku... boje mezi samcema socolofi jsou na denním pořádku...

Tak zrovna P. socolofi patri mezi mbunami k tem relativne mirnejsim
Srp

Images: 2
Been thanked: 0 time

Poslaťod Stero » Ned 24. Jan 2010 23:48:31

Srp píše:
calibos píše:mám doma v jednom akvarku rybky socolofi.... a podle mojich zkušeností jsou tyto rybky celkem hodně agresivní jak v rámci svého druhu tak i k ostatním drůhům v akvarku... boje mezi samcema socolofi jsou na denním pořádku...

Tak zrovna P. socolofi patri mezi mbunami k tem relativne mirnejsim

No veľmi nesúhlasím môj socolofak albino (volám ho rocky)je asi najdotieravejšia ryba v celom akváriu má cca 10-11cm ale kľudne si skonči a ponaháňa aj samca Copadichromisa ktorý je od neho aspoň 3x objemnejší. U mňa ale bude asi problém v tom že mi ostali len tri samce. (A jednému z nich už nedávam veľa šance).
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Jules » Pon 05. Apr 2010 10:09:18

Ja som kupil 5 ocellatusov /astronotous/ a jeden z nich bol albin red oscar. Pri kupe bol najvacsi z jedincov a tak sa aj spraval. Po pol roku ho ostatne oscary v raste dobehli jeden aj obehol a zacali ho utlacat. Nepustili ho nazrat sa a ked ho uvideli hned dostal vyprask. Nakoniec som ho nasiel ohryzeneho pod drevom v akvarku bez schopnosti plavat, plutvy uz nemal takmer vobec tak som ho musel utratit /zjedla ho nasa macka/. Ostatne oscary si nazivaju v pohode okrem klasickch hryzeni papuli, pretlacania a sem tam nahanacka. Rivulatusy su agresivne len ked maju ikry, alebo mlade vtedy mi utocia aj na odkalovac, alebo skrabku. Mimo trenia a odchovu je zas samec k samici dost agresivny a odhana ju z volneho priestranstva, ked ju zbada. Podla mna je nielen agresivita, ale aj prikladna starostlivost o mlade, ich vnutrodruhove spravanie a pod. zakladnymi znakmy cichlid, ved aj pre to su pre nas take zaujimave nie? :wave:
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod jovan » Pon 05. Apr 2010 12:28:20

Nebudete veriť,ale jedna moja 7 cm ramirézka ,samec stále útočil na odkalovaciu hadicu,pritom nemal nikdy mladé,asi mu šibalo :? Nakoniec bol taký sprostý že pri odkalovaní sa napchal do colovej hadice a tam aj skonal chudák.Zlomil si väzy. :ne
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod jonathane » Štv 08. Apr 2010 12:50:50

u mě v AQ zatím klid...občas se ryby proženou, ale nic vážného
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Poslaťod Pito » Uto 27. Apr 2010 22:05:38

no v mojom akva patria k živlom leleupky, tie hoci maju iba 4cm nahanaju v nadrži vsetko co je rovnako velke, alebo mensie. najviac si trufaju na male dubaky a chalinochromisy. co asi budu nahanat ked vyrastu? dobiedzaju aj do seba,ale zatial to riesia iba utekom do strbin.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Správanie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia