Kryt akvária.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Kryt akvária.

Poslaťod kofola » Str 07. Apr 2010 6:00:58

Kryt na akvarium som zo sklolaminatu este nerobil. Robil som vsak zo sklolaminatu narazniky na auta, opravy naraznikov, subwooferove ozvucnice, domce pre vyskove reproduktory atd. Je to lahky material uplne odolny voci vode a vydrzi 10ky rokov. Pri pouziti tohto materialu potrebujes pre vyrobu tvarovo zlozitejsich veci formu (napr. z polystyrenu). Pri svetle na akva by som si spravil kostru z list, ktore mozu byt bud z tvrdeho dreva, alebo lepsie z PVC (lepene lepidlom na PVC, prip. novodur) a nasledne prekryval sklotextilnou sietovinou a zatieral pripravenou zivicou. Pri sklolaminate vzdy vznikaju povrchove nerovnosti takze na zaver by bolo dobre to vsetko zagitovat a povrchovo upravit lakom farbou a.p.
Ked som ja robil kryt na kava rozmyslal som nad laminatom, ale pri rozmeroch 200x65cm sam radsej urobil kostru z tvrdeho dreva a oblozil sololitom. Nasledne vsetko nahrubo zalakoval 2 vrstvami lodneho laku. na laminat som nemal ani cas ani nervy. :)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod mlaka » Str 07. Apr 2010 10:27:40

posielam sľúbené foto
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod mlaka » Str 07. Apr 2010 10:28:08

a ešte raz....
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
mlaka

Poslaťod LaciP » Str 07. Apr 2010 11:31:08

to mlaka: ej nie som elektrikár, ale toto by som sa bál sklopiť nad vodu, aj keď je tam krycie sklo, ak dobre pozerám miesto na skratov tam máš dosť najmä hodiny a pod. ak je ten kryt privretý bude sa ti dnu kondenzovať vlhko a...nechcem nikoho kritizovať, každý sme strojcom svojho šťastia, ale nebolo jednoduchšie tie hodiny a všetko okrem svetiel umiestniť niekde mimo akva??
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Byk1984 » Str 07. Apr 2010 12:41:33

Suhlasim s LAcim.Tu si porusil snad vsetky elektrikarske normy.Ono neni to az tak nebezpecne,ale urcite ti casom bdue toto vsetko korodovat a zacnu skraty.To uz dobre nebude.Radsej to priemiestni inde.A tie trubice mas len v predu???Bolo by dobre rozdelit ich rovnomerne na celu sirku akva.Nech svetlo dopada vsade rovnako.Aspon ja by som tot ak riesil
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rado » Str 07. Apr 2010 13:06:22

mlaka - tú elektriku by som dal za kryt, alebo pod akva do skrinky (tak to mám ja). Inak máš podobný kryt ako ja. hore mám však otvory na odvetranie. To malé žiarivkové svetielko typujem na moon light :wave: Mám presne to isté ibaže po zadnej stene 4x. Rozhodol som sa vnútro vylepiť samolepiacou fóliou - uvidíme časom.
Kofola - vďaka za info o laminovaní -aspoň niekto. Podľa toho čo píšeš to nevypadá ťažko - iba babračka. nevieš mi poradiť ,kde by som zohnal sklolaminátovú textíliu? Epoxid a chuť je :D
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod brano ba » Str 07. Apr 2010 19:55:58

Tak som sa konecne dostal k nafoteniu mojho, este nie celkom dokonceneho krytu z PVC tvrdenych tabul. Este musim dorobit vrch krytu, musim ho len dobrusit , nalepit ciernu foliu a prichytit uchytky na otvaranie casti pre krmenie. Fotky su v mojej galerii, takze ak chcete, kludne pozrite.

ALBUM
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Štv 08. Apr 2010 6:25:37

Kofola - vďaka za info o laminovaní -aspoň niekto. Podľa toho čo píšeš to nevypadá ťažko - iba babračka. nevieš mi poradiť ,kde by som zohnal sklolaminátovú textíliu? Epoxid a chuť je

da sa aj samostatne kupit v obchode (farby laky, prip. specializovany obchod s autofarbami, niektore zeleziarstva) ale podla mna je to dost drahe. Kolko ho potrebujes? Teda na aku plochu? Zopar metrov stvorcovych by som ti vedel podarovat.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rado » Štv 08. Apr 2010 11:44:29

Môj rozmer krytu je 105x55 a výška 12cm. Ak by ťa to "nebolelo", budem rád. Našiel so už machra, čo to robí a nemá problém mi pomôcť. Kostra všetky tie veci, čo k tomu človek potrebuje sem potom dám a nafotím pre ďalších možných záujemcov.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod mlaka » Štv 08. Apr 2010 16:30:47

Na prvý pohľad to vyzerá dosť nebezpečne - ale keďže tam nie je skoro žiadna vlhkosť, nič nebude korodovať. V predošlom akvárku som to mal podobne a fungovalo 5 rokov bez problémov. Ale je pravda, že by som to mohol dať pod akvárko, len by som predĺžil káble.
Viac hláv, viac kapusty...alebo tak nejako.

Ono je to v podstate ešte vo vývoji....aktuálne budem informovať

Trubice sú zatiaľ takto, experimentujem zdá sa, že keď sú ryby osvetlené viac spredu - sú krajšie.
Obrázok užívateľa
mlaka

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia