cistenie akvaria ako postupovat?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: cistenie akvaria ako postupovat?

Poslaťod Matej » Str 07. Apr 2010 20:39:44

No to vam ani nepoviem kolko som dal za liter ja, lebo mi je z toho zlahka nevolno :angry :sad :angry
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod jusko » Štv 08. Apr 2010 12:29:13

Nedá sa jednoznačne povedať ,,KOĽKO ZA LITER,, - každá hrúbka skla a rozmery akvária majú rozne ceny, každý výrobca akva má svoju cenu, ďaľší parameter je napr.zľava - keď mi lepil celú chovňu /115 nádrží/ - a týchto aspektov je viac... všetko je to aj tak asi o dohode.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod kofola » Štv 08. Apr 2010 17:35:33

Ano Jusko mas pravdu je to o dohode. Cenu za liter uvadzaju obchodnici zvycajne do hrubky skla 10 mm, niektory do 12. Potom je to uz velmi odlisne a individualne vzhladom k cene skla.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod mlaka » Sob 24. Apr 2010 8:28:23

Tak mne lepili nádrž u Fuljera, myslím, že to bolo férové jednanie - jednak bola na mieru, s lištami pri dne, dali mi dokonca hrubšie sklo / 10mm pri 300 litroch / mám taký dojem, že som platil čosi okolo 100 evri......a je fakt pekne urobená
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod SSimon » Pia 07. Jan 2011 17:32:13

neviem nikde som to dako nenasiel len tuto temu,a citam ze cistite akvarium len tym ze vypustite cas nadrze plus odsavanie kalu.

Je zle ked cistim akvarium aspon raz do roka kopletne? vymit piesok,vycistit skla od mazu rias,vymit skaly kompletne filtre?
mne to neda,uz len ked ten strik je taky zasraty a zarasteny.
Obrázok užívateľa
SSimon

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Pia 07. Jan 2011 20:37:51

nieje to zle len je to podla mna zbytocne...ale poznam ludi ktory cistia komlet svoje aqua kazdy mesiac...no ale naco????????ja mam aqua ktore uz neboli cca 5rokou cistene komplet...nevravim kazdy tyzden,alebo kazdy druhy tyzden vymenim 30% objemu aqua,ale naco cistit komplet aqua...
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Matej » Pia 07. Jan 2011 21:11:36

pigeon píše:nieje to zle len je to podla mna zbytocne...ale poznam ludi ktory cistia komlet svoje aqua kazdy mesiac...no ale naco????????ja mam aqua ktore uz neboli cca 5rokou cistene komplet...nevravim kazdy tyzden,alebo kazdy druhy tyzden vymenim 30% objemu aqua,ale naco cistit komplet aqua...

Podla mna to je naopak uplne zle. Mesiac zabiehame nadrz, filtre aj dlhsie len aby sa nam dobre usadili bakterie a akva bezalo v nejakej tej rovnovahe a potom to vsetko znicime kompletnym cistenim??? Ked kvalitne preperies filtre, premyjes strk pridadne das novy, vypustis celu vodu atd ... to mozes zacat nanovo zabiehat vodu, to mi pride ako pekna kravina.

Ked uz tak to budem robit postupne - vymenim cast strku... pri dalsom cisteni preperiem jeden filter ... pri dalsom cisteni druhy filter ... a tak dalej. Urcite nie naraz nejake generalne cistenie.

A robit to kazdy mesiac? To mi potom pripada ako ked som ako 8-9 rocny chalan prikazdom cisteni prevaral strk a potom sa cudoval preco mi tie gubky akosi furt kapu :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Nawi » Pia 07. Jan 2011 21:22:03

presne ja som bol tak isto ked som zacinal s akvaristikou.....no ale ludom to nevysvetlis...
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Byk1984 » Pia 07. Jan 2011 22:00:41

Ja raz rocne cistim akva,ale len skla.Vypustim vodu,ryby dam do takej detskej vanicky s vodou s akvaria :-) a vsetku vodu vypustim.Necham si v inej nadobe asi tak 100L.Zoberiem hubku a ocistim dokladne skla od rias a kamene ocistim od rias tiez,ale len ak je na nich hneda riasa.Inak necistim.Filtra a dna sa ani nedotknem
Ide o to,ze ovela lepsie sa cisti sklo,ked v akva neni voda.Niekedy ked tak cistim hubkou akvarium a je v nom voda,bojim sa ze trosku pritisnem,alebo co a puknem ho,tak cistim pomaly a raz za rok poriadne
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Nawi » Pia 07. Jan 2011 22:06:58

no presne ja tak isto zvyknem cistit skla alebo mam taku ziletku na riasy tak s tym
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia