MDF dosky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

MDF dosky

Poslaťod mlaka » Str 07. Apr 2010 15:36:57

tak poraďte - mám pod 300l akvárkom skrinku vyrobenú z MDF dosiek / drevotrieska / hrubých 1,6 cm - v podstate mám tri prieky / každá je zdvojená / to znamená 6 x priečka hrubá 1,6 cm - vydrží to ?

Doska pod akváriom je tiež zdvojená.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: MDF dosky

Poslaťod Matej » Str 07. Apr 2010 16:38:53

Tusim si pisal ze to je original skrinka pod akva, cize asi s tym ten vyrobca ratal, ale ja osobne by som tomu neveril, bal by som sa na drevenu skrinku nalozit 400kg.

Mam na to jeden dovod, istu dobu som pomahal rodicom skladat kancelarsky nabytok ktory predavali, bola to vacsinou drevotrieskova konstrukcia, tie dosky boli prakticky vzdy hrubsie ako 16mm a videl som ako jeden takyto stol riaditel istej firmy doslova rozheglal pretoze na nom, sorry za vyraz, pretahoval sekretarku ... dal nam to ako reklamaciu :)

Pri tom akva sa to hybat nebude takze je to o inom, videl by som to tak ze ak dokazes zabranit tomu aby sa cela ta skrinka pohla do strany, tak to tych 6 podpier udrzi. Ak mas ale ozaj krivu podlahu a tym padom stoji ta skrinka nakrivo - vyvija to tlak na jednu stranu a podla mna to casom povoli. Cize moj nazor laika na zaklade skusenosti co mam s nabytkom - ak zarucis ze to bude stat 100% rovno, a nebude sa to nahybat na nejaku stranu a zabezpecis aby sa to nikdy ani do strany nenaklonilo, tak to udrzi :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Byk1984 » Str 07. Apr 2010 16:46:56

Ale akvarium sa na to m stole nebdue hejgat.Buide stat.JA mam a som spokojny.Celkova vaha akva je asi 360kg a vsetko je ok
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Byk1984 » Str 07. Apr 2010 16:53:43

tu je foto mojho stolika.Akva som k nemu nekupoval,robil som si vsetko sam
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Byk1984

Poslaťod LaciP » Str 07. Apr 2010 17:00:41

ja myslím že to bude OK, podľa mňa to vydrží, niekde si písal že zadná doska je tiež z rovnakej hrúbky, tá zabráni aby sa to pohlo na bok, čiže môj názor je že v pohode. Videl som predávať originál stojany v predajniach a nie je v tom žiaden rozdiel.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod brano ba » Str 07. Apr 2010 19:50:53

Ak mas tu zadnu dosku hrubu, nie len sololit, tak v pohode. Alko uz bolo napisane, ta zabrani tomu, aby sa ti ten stolik zlozil do boku. Avsak aj napriek tomu, ze to dosky udrzia, tak predsalen ma drevena skrinka dost malu torznu tuhost, takze podmienka je , aby si mal poriadne vypodlozene nozicky a skrinka bola vycentrovana do roviny. V opacnom pripade sa ti moze skrutit a moze ti prasknut dno. Sklo udrzi dost, ale len v urcitych smeroch namahanie, a prave krizenie je pre sklo kriticke. Ja mam tiez v panelaku krivu podlahu, tak som vsadil na stojan pozvarany z JAKLu, ten ma torznu tuhost dostatocne silnu, takze aj keby som nemal dobre vypodlozeny spodok stojanu, tak sa neskruti.

PS: niekde na Nete som videl obrazok, studiu kolko znesie skrinka z 18mm drevotriesky a hodnoty tam boli az cca 1000kg
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Been thanked: 2 times

Poslaťod mlaka » Štv 08. Apr 2010 16:42:14

Skrinku som skladal sám, vzadu je ale doska zo sololitu, asi by ju teda bolo dobré vymeniť - ale aj ja som si robil malú špionáž origo skriniek a to čo som videl ma utvrdilo v tom, že takto zdvojená musí vydržať. Všetky zadné rohové spoje sú preskrutkované kovovými uholníkmi práve kvôly nežiadúcim pohybom, sokle pod skrinkou sú tri po celej dĺžke a dva z bokov. Skrinka sa navyše opiera o zadnú panelovú stenu. Vnútri sú tri police, ktoré nie sú v jednej rovine, tiež kvôly zabráneniu pohybom do strany. / jednu ale asi zruším, aby sa mi zmestil externý filter, alebo ho umiesnim pod PC stôl /. Tak dúfam / verím, veď som potom stolíku skákal !!! /, že to nekľakne..... :crazy:

Akvárium je vypodložené ešte 4x vrstvou tlmiacej peny, tej čo sa dáva pod plávajúcu podlahu / ostala mi, tal čo som mal robiť /.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod LaciP » Štv 08. Apr 2010 18:20:11

...ak tam máš kovové uholníky tak by som sa už vôbec nebál, to sa nepohne a zdvojené steny k tomu...myslím že môžeš kľudne spávať :nod
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 08. Apr 2010 18:51:44

Ako pise Laci,mozes pokojne spavat.Ja zadne uholniky nemam,len klasika stolik a drzi.V strede v zadu je este jedna doska,ktora zakryva strednu cast aby nebolo vidno stenu.Ked otvoris vratka na skrinke,tak uz stenu vidis.Doska je len v strede
Byk1984

Poslaťod brano ba » Štv 08. Apr 2010 21:11:00

No ja by som ten sololit urcite vymenil za pevnu dosku. Byk1984 ako pises, aj ty ju tam mas, sice len v strede, ale je tam, tvori dost velku stycnu plochu, aby sa to neposkladalo do boku. Tie uholniky v rohoch sice nieco pomozu, ale ak by sa to cele naklonilo do strany, tak tie srobiky, ktorymi to je prichytene ku doskam vetrhne jedna radost. Nezabudajme ze to drevo je dost makke. Alebo ak ten sololit nechces davat prec a dat tam dosku, tak ten cely stolik prikotvi ku tej panelovej stene a mas to vyriesene. Mozno sa vam zda ze to prehanam, ale ja to vzdy radsej o nieco predimenzujem (vid. moj stojan pod akva), lepsie ako to len o nejaku drobnost poddimenzovat
Naposledy upravil brano ba dňa Štv 08. Apr 2010 21:15:11, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Been thanked: 2 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia