kde zozeniem zivy cyklop???

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: kde zozeniem zivy cyklop???

Poslaťod kofola » Pon 05. Apr 2010 12:31:21

Jules to je dobry typ a dava to logiku. Ja som v zime nikdy neskusal, ale urcite dalsiu zimu pojdem :yes .
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod jovan » Pon 05. Apr 2010 12:43:29

kofola píše:Jules to je dobry typ a dava to logiku. Ja som v zime nikdy neskusal, ale urcite dalsiu zimu pojdem :yes .

Len bacha na to,že kde sú ryby, tak sú tam aj parazity,vírusy,plesne........ :puke
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Jules » Pon 05. Apr 2010 13:02:26

No mechanicke cistenie je jasne sitko, ruka, preplach a pod. Ale tie vyrusy a plesne su riziko to mas pravdu. Neviem este nic o dezinfekcii zooplanktonu :rofl . Zatial som este nic do akvarka nezavliekol. Utesujem sa tym, ze do hlavneho akvarka ho nedavam, len do odchovneho s poterom. Tam sa aj pripadna kalamita da vyriesit radikalne :bandit :ne
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Been thanked: 14 times

Poslaťod kofola » Pon 05. Apr 2010 13:05:14

jovan píše:
kofola píše:Jules to je dobry typ a dava to logiku. Ja som v zime nikdy neskusal, ale urcite dalsiu zimu pojdem :yes .

Len bacha na to,že kde sú ryby, tak sú tam aj parazity,vírusy,plesne........ :puke

Preto chodim na miesta, kde ryby nie su.Plankton ano ;)
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod jovan » Pon 05. Apr 2010 14:09:27

Aj ja chodím len tam,kde ryby nie sú.Minimalizovať riziko sa v tomto prípade oplatí.Avšak latentné štádia či už baktérií alebo parazitov sa tam nachádzajú aj tak.Ja preto používam UW lampu a O3 .Väčšina škodlivých baktéríí a parazitov je totiž koliforná/pohyblivá-nesadá na podklad/,a tieto prístroje ich dokážu dosť radikálne zabíjať. :nerd
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod kofola » Pon 05. Apr 2010 14:45:22

Takto daleko som to nedopracoval. Nijako nachytany plankton okrem preplachovania neupravujem a zatial som nemal problemy. Istu dolezitost vsak prikladam aj tomu, ze mam kvalitny zdroj.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Matej » Pon 05. Apr 2010 19:44:22

A kde skladujete ten mrazeny cyklop? Normalne v mraznicke kde mate aj jedlo? Nemam ziadnu mraznicku ktoru by som mohol pouzivat iba na skladovanie cyklopu a trosku som si neni isty ci je dobry napad napchat do do toho isteho mrazaku kde mavam rozky, chleba a obcas nejake maso. Hlavny mrazak na jedlo mam zvlast, toto je len jeden maly v kombinovanej chladnicke a prave tam to planujem skladovat ale uz vidim manzelkine pohlady ked jej tam naladujem zo dve kila mrazeneho, urcite bude nadsena, tak nech mam hned argument ze sa to robi bezne ... co vy na to, ako to riesite? :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod jovan » Pon 05. Apr 2010 20:18:32

Ktorákoľvek mrazená potrava,ktorá je riadne uzatvorená,nemá vplyv na ostatné veci v mrazáku.Ja to riešim kelímkovaním + 2xmikrotén.Hold čo sa dá robiť.
Ak máš na mysli výparník,ktorý je súčasťou chladničky,tak tam je nanajvýš -6celzia,tam sa ti mrazená potrava znehodnotí.Treba skladovať min-18.
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod Jules » Pon 05. Apr 2010 20:55:27

Este ze moderne mrazaky maju uzatvaratelne zasuvky a tak mam jednu z nich cisto na mrazenu potravu pre ryby. Samozrejme v plastovych miskach, takych s kockamy na vyrobu ladu. Tie mam este zo starej mraznicky. Zabalim to este do sacku a sup. Zena sem - tam pohundre, ale nemoze s tym nic robit, lebo aj tak tam ma kopec miesta. :angel
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Been thanked: 14 times

Poslaťod Matej » Pon 05. Apr 2010 21:53:44

jovan píše:Ktorákoľvek mrazená potrava,ktorá je riadne uzatvorená,nemá vplyv na ostatné veci v mrazáku.Ja to riešim kelímkovaním + 2xmikrotén.Hold čo sa dá robiť.
Ak máš na mysli výparník,ktorý je súčasťou chladničky,tak tam je nanajvýš -6celzia,tam sa ti mrazená potrava znehodnotí.Treba skladovať min-18.

Neni to ten klasicky vyparnik ale mala mraznicka s vlastnymi dvierkami - to je klasicka kombinovana chladnicka s mraznickou, myslim ze to mrazi na tych -18 ale radsej to preverim. Asi to budem riesit podobne ako ty, nasekam na mensie kusky a dobre zabalim o mikrotenu :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia