Liahnutie artémie... ako na to

Diskusia o kŕmení cichlíd

Liahnutie artémie... ako na to

Poslaťod Rostratus » Štv 29. Okt 2009 20:52:29

Keďže sa na fóre rozbehna diskusia o artémii dovolil som si vytvoriť zvlášť tému. Tu môžete písať skúsenosti a návody ako liahnuť žiabronožku soľnú alias artémia.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Liahnutie artémie... ako na to

Poslaťod kofola » Pia 30. Okt 2009 8:18:06

Tak dovol aby som zacal ja. Aku pouzivate artemiu? Myslim tym vyrobcu. Ja pouzivam easyfish, ale minule som z nudze toho, ze nic ine nemali kupil Dajana Pet. Za normalnych okolnosti sa mi vyliahne 80-90% vajicok z easyfish. Z Dajany sa mi vyliahlo mozno 50 % a aj o tom by sa dalo polemizovat. Pritom podmienky som zachoval rovnake ako vzdy. Stalo sa nieco podobne aj vam?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod stiff » Pia 30. Okt 2009 11:39:49

Každá značka má iné nároky na salinitu a dobu liahnutia...možno preto ti vyšlo menej.. Ja teraz používam O.S.I. a som spokojný s liahnivosťou aj z cenou. Pýta si viac soli, ale doba liahnutia je 24 hod., to je výhoda oproti niektorým ostatným artémkam (až 36hod). Túto zcedím a hneď nakladám ďalšiu várku, keď má človek málo času je to výhoda ;)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod kofola » Pia 30. Okt 2009 13:25:59

Ja som salinitu dodrzal podla pokynov vyrobcu, rovnako teplotu a objem vody. Tym, ze som nezmenil podmienky som myslel to, ze som pouzival ako vzdy flasu od uhoriek a vzduchovanie rovnako zvrchu ako vzdy pred tym, rovnaku miestnost a rovnaku vstupnu vodu (nepouzivam vodu s pridavkom chloru, pretoze mame domacu vodaren).
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod stiff » Pia 30. Okt 2009 14:20:03

Pri artémii sa naozaj vyplatí experimentovanie.. Ja dávam odstatú vodu z rezervnej nádrže a trochu viac soli ako píše výrobca. Fľaše mám na okne, ale v noci nesvietim. Občas sa stane, že sa toho vyliahne menej, ale to málokedy. Vzduchovací kameň nepoužívam - na hadičke mám prilepenú slamku, tá mi dosiahne až na dno fľaše. Poriadne vzduchujem, aby sa vajíčka nemali šancu nikde prichytiť, alebo usadiť..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod discus » Pia 30. Okt 2009 16:21:43

ja som pouzival rozne znacky artemie, momentalne pouzivam orange wings a koral, liahavost je okolo 90 percent ale treba dodrzat postup inak liahavost ide dole
treba po kazdom skrmeni ziabronozky dezinfikovat nadobu v ktorej sa liahla (umyt ju hupkou a savom), vodu davat cerstvu studenu a svietit aj v noci ,sol treba dat podla navodu ,na orange wings to je 5 lyziciek na 1,5l vody, napriklad na new era sa davaju iba 2 lyzicky pri dodrzani tohto postupu je ziabronozka vyliahnuta do menej ako 24hodin
Obrázok užívateľa
discus

Images: 4
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rostratus » Pia 30. Okt 2009 19:02:43

Ja mám skúsenosti s artémiou AqaArtem - ide vlastne o vajíčka artémie zbavené škrupinky. Táto artémia sa už neliahne a priamo sa podáva. Možno nevýhoda tejto artémie je, že pomerne dlho pláva po hladine.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 17:36:34

Takze ja mam 70g vajicek od Easy Fish - lihnuti klasicke uriznu hrdlo plastove lahve naleju vodu kolickem pripevnim vzduch. kaminek aby byl na dne pridam 2 polevkove lzice soli ... pote pridam 1 kavovou lzicku vajicek a pustim vzduchovani a vesmes do 48 hodin mam artemie vylihle .... artemie davam lihnout po 3 dnech ... takze jedna varka mi vydrzi 5dni po te je vzdy vyleju protoze artemie po 5 dnech uz jsou zeslable a nemaji takovou energetickou hodnotu
poznate to i tak ze ryby porad hledaji potravu , kdyzto kdyz mate 1-2 dny stare artemie rybky se nazerou a pak spokojene plavou nebo odpocivaji ... krmim min 3 denne lepe vsak 4x az 5x
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 17:40:27

jeste pro efektivnejsi krmeni tlamovcu jsem vymyslel system jak docilit toho aby pri nadzvedavani krytu mlade nepochytaly ... a ty tak se nemohly poradne nazrat ...

mam drivko ... ktere zapichnu do pisku ... k tomu drivku se pridela hadicka a na konec akvaristicky skleneny zvon hadicka od zvonu vede az ven z krytu takze do strikacky pouze naberu artemie a vstriknu je do akvaria .... ( vysledny efekt ... rybky si na misto krmeni zvyknou ... a pak bez problemu krmite , par se nestresuje a ulehcite jim tak starani se o mlade ... a mlade vetsinu artemek pochytaji ... takze pohodicka :)) )
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 17:41:39

admin píše:Ja mám skúsenosti s artémiou AqaArtem - ide vlastne o vajíčka artémie zbavené škrupinky. Táto artémia sa už neliahne a priamo sa podáva. Možno nevýhoda tejto artémie je, že pomerne dlho pláva po hladine.

toto je jak bych rekl ..... zbytecne ... protoze energeticka a vyzivna hodnota se neda srovnavat ... s zivou stravou :) .. ale nekdo na to hold nema cas to lihnout :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia