potrebujem poradit. mam externy filter a chcem vediet ci je lepsie aby hadica z filtra bola ponorena vo vode v akvarku a nerobila bubliny alebo mam nechat hadicu s privodom vody do akvarka trosku nad hladinou aby voda zblnkotala?
Vetsinou se to dava tesne pod hladinu... Zalezi i kde akva mas... pokud ti nevadi pripadna hlucnost cereni dopadajici vody apod. Lze i pouzit ruzne rozstrikujici rampy apod. - aby ten proud nebyl tak silny
Ja ich dávam tesne pod hladinu ale tak že tam mám pripojený difuzér ktorý tam tlačí vzduch. Zabezpečuje mi to prúdenie vodnej hladiny a prevzdušnenie vody.
Ak hod as nad hladinu,nemusis davat pridavny kompresor na okyslicovanie.Ja soobne vravim,ze je to lepsie mat troska nad hladinov,respektive pol vyvodu vo vode,pol nad hladinov
No aj som to skusal a rachot to robi,ale nieje to nic.Keby mu voda padala z vysky tak ano,ale ked to bdue len tak na pol,bude okyslicovat,vyryt haldinu a urcite rachot nebdue
asi je podstatne naozaj len to, ci znesies ten rachot padajucej vody, lebo je to bez debaty podla mna lepsie, ako to mat pod vodou.....ale vsak to AQ nemas v kostole, ze ....