Pelety a granule sa vyrabaju v roznych velkostiach, kludne mozes nimi krmit aj nedospele rybky. Ja krmim dospele cca 3-6mm peletami. Vacsie by tiez nemali byt problem ani pre male rybky, len sa musia trochu namocit aby zmakli. Dam ti tip: Mne sa osvedcilo krmit okrem ineho Sera Discus blue granulkami uz od velkosti 4cm. Idu sa za nimi zblaznit aj dospele. Ak nemas piesok, tak ich radsej davaj na nejaku bridlicu aby ti nezapadli do strku. Aj preto je lepsi piesok ako strk. Vyhrabavaju si z neho potravu. Co sa tyka priebercivosti, je to u frontoz normalny jav. Skus im dat nieco co si im este nedal, artemia, iny druh vlociek..Ja som vystriedal rozne druhy krmiv az kym som sa ustalil na takom, ktore maju radi a uz nevymyslaju.
S tym osvetlenim mas pravdu. Necitia sa dobre v silno osvetlenom akve, a co je horsie, velmi sa lakaju ked sa zrazu zapne alebo vypne silne svetlo. Bud to vyriesis tak, ze kupis
osvetlenie pre mensie akvo, cize ti bude svietit slabsie, alebo originalne osvetlenie niecim zatienis. Ja mam osvetlenia dve. Slabe 21W sa zapina hodinu pred hlavnymi 2x59W ktore mam zatienene reflektormi (akvo ma vysku 60cm). Ked sa hlavne zapne, male sa vypne. Potom vecer naopak, male este hodinu svieti, ked sa vypne hlavne. Zapinam poobede a vypinam vecer.