Korene do akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Korene do akvaria

Poslaťod magnus » Sob 29. Aug 2009 13:47:35

Poradili by ste mi kde zohnat neake pekne korene do akvaria? paci sa mi biotop juznej ameriky ale vsade je potrebne velky koren. neviem ci sa mi to zda ale v akvaristikach su tie korene akesi drahe. Neviete mi poradit kde ich zohnat lacnejsie?
Obrázok užívateľa
magnus

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: Korene do akvaria

Poslaťod stiff » Sob 29. Aug 2009 17:15:34

Nemusíš si koreň kupovať. V akvaristike je to dosť drahé, hlavne keď potrebuješ XXL koreň :D . Stačí, keď zájdeš niekde do lesa a trošku sa poobzeráš. Nemusí to byť ani koreň, môže to byť aj konár - tie sa riešia jednoduchšie, lebo ich na rozdiel od koreňov vidíš a nemusíš kopať jak bambus... :mrgreen: a nakoniec zistíš, že to nie je ono a ideš kopať ďalej :lol: Hlavne by to malo byť tvrdé drevo (dub, buk, jaseň..), lebo mäkké drevo neklesne na dno, alebo veľmi, veľmi dlho pláva.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Rostratus » Sob 29. Aug 2009 21:13:13

Tak ako Stiff píše keď chceš ušetriť treba ísť niekde dolesa, alebo podľa mňa je ešte lepšie ho nájsť niekde v jazere. Tam bude koreň vyluhovaný a nebude ti plávať vo vode, bude nasiaknutý vodou.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod magnus » Sob 29. Aug 2009 21:57:15

Mna by nenapadlo hladat koren do akvaria v lese. asi by som len kupoval v akvaristike keby boli ceny nizsie. A ten koren co vyrezes zo stromu ti nebude kalit vodu v akvariu? urcite to bude aj nadnasat nie? alebo to neako nalakujes alebo inak upravis? dik za info
Obrázok užívateľa
magnus

Poslaťod stiff » Ned 30. Aug 2009 17:56:12

Jasné, môže byť aj naplavené drevo. Jeho výhoda je, že už je v podstate vyluhované, ale niekedy je problém rozoznať aké je to vlastne drevo. Je tam možné riziko, že si do akva niečo zavlečieš, takže treba dávať pozor z akej "mláky" to berieš.. Potom to treba mesiac, dva močiť - luhovať niekde v sude, občas vymeniť vodu..a keď už drevo nefarbí, šup s ním do akva :D Určite by som to nelakoval, ani nemoril, ani nič podobné.. :mrgreen: , ale je to na tebe - možno z teba bude lakýrnik :lol:
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Pon 31. Aug 2009 16:53:08

To máš pravdu je tam možnosť zavliecť neakú chorobu, ale pokiaľ by sa to na chvílu dalo vyvariť tak by to nemal byť problém. Len zase si neviem predstaviť metrový koreň vyvárať. Potom sa jedine riadiť pravidlom... kto neriskuje, nezíska :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod stiff » Pon 31. Aug 2009 20:52:17

Žiadny koreň som nikdy nevyváral, vždy som to len močil niekde na záhrade v sudoch. Nikdy som ale nepoužil naplavené drevo niekde z rieky.... Takže možností je niekoľko 8-)
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod magnus » Štv 03. Sep 2009 10:21:01

no chapi hladat koren v lese je riadna makacka. trosku som sklamany. myslel som ze s akym ulovkom pridem domov a nakoniec nic moc. najskor som hladal v lese tam nic moc. potom ma napadlo hladat v lese popri potoku co tam tiekol. tam to bolo lepsie. vyhliadol som pekny strom s koreni co je na obrazku ale to by bolo pilovania a pilovania. tak som sa na to vykaslal. po pri potoku som nasiel taky koren ako je na dalsom obrazku ma asi 40cm. problem je ze neviem z akeho je to stromu :oops:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
magnus

Poslaťod Rostratus » Štv 03. Sep 2009 14:33:36

No keby si urezal tie korene z toho stromu tak to by bola iná paráda. Ale to by si potreboval aspoň 2tisícku :D

Podľa mňa je na tom obrázku buk - samostatný koreň, ale niesom si úplne istý. Chcelo by to väčší detail fotky.

Skús to porovnať s týmto:
http://www.garten.cz/e/sk/330-buk-lesny-fagus-sylvatica-atropunicea/

Tu je kôra buku tak to s tým porovnaj:
Obrázok
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod magnus » Štv 03. Sep 2009 20:08:38

Ten moj koren je taky cely navlhnuty lebo bol pohodeny pri potoku ale podla kory sa to podob a na ten buk. Trochu toho korena je sprachniveny nevadi to? inak cely je navlhnuty
Obrázok užívateľa
magnus

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť