Moje prve akvarium :)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Moje prve akvarium :)

Poslaťod Matej » Sob 27. Mar 2010 13:30:36

Stero píše:Dobre uzavrime to. Je mi jasne že sa snažíš urobiť nádrž čo najlepšie a zato si zaslúžiš chválu. Máš pravdu že tu je množstvo prispievateľov ktorý sa snažia dosiahnuť zázrak vo fľaši od uhoriek. To že máš svoj názor je len dobre lebo inač by to nebolo v podstate tvoje aq ale aq odkopírované od niekoho iného. A to že som reagoval tak ako som reagoval, prepáč :hand ale ako píšeš dosť prispievam a niektoré príspevky ma vedia dožrať :head ( teraz nemyslím teba) a tak som to trochu, fak len trochu ventiloval. :angry Vieš je tu kopec veľmi skusených chovateľov ale mnohý už rezignovali prispievať dookola. :thumbdown:

Ale späť k téme. Nieje problém pri pravidelnej starostlivosti nasimulovať čo najlepšie ako sa dá podmiénky ktoré panujú vo voľnej prírode. Verím tomu že to budeš mať v pohode. :yes

Chapem :) ukazem fotku ked tam bude ten koren uvidis ze je maly :) A keby to aj dobre nefungovalo, musim spravit nejake chyby sam a poucit sa, inak to bude cele neosobne a nic sa nenaucim :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod Matej » Str 31. Mar 2010 20:18:28

Tak mam ten molitan, zatial som ho tam nahodil len tak nahrubo bez snahy ho schovavat, otestujem ako to bude slapat, pockam kym stmavne a potom to nejako zamaskujem - bud spravim kopu kamenia v pravom rohu, pripadne nasadim nejaku vysoku travu alebo nieco... pridal som aj jednu fotku z pravej strany tak ako na akva vidim ja zo sedacky - odtial ho vobec neni vidiet takze ma to zatial az tak netrapi :) Do toho molitanu som zapichol 2 cerpacie hlavice, jedna ma pisany vykon 1100 l/h druha 700 l/h plus som na druhej strane akva nechal jeden ten povodny filter 700 l/h, dufam ze toto uz bude stacit :)

Este mam otazku, teda dve :
1. nasiel som tam dneska dvoch malych slimakov, asi som ich priniesol z rastlinami - co s nimi? nechat tak ci vybrat?
2. ked sa pozriem z blizka do akvaria, vidim tam plavajuce bodky, vyzera to ako take mini bubliny vzduchove, plavaju po celom akvariu, vzduchujem dost masivne, je to mozne ze to su vzduchove bubliny co plavaju po celom priestore akvaria?

Fotky nasleduju :
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 31. Mar 2010 21:11:06

Ahoj tých slimákov tam môžeš nechať, keď tam dáš ryby tak si s nim hravo poradia. K tým bublinkám to máš vzduchové bublinky, ktoré ti po pár dňoch zmiznú, takže sa nemusíš obávať, že by si mal nadbytok kyslíka vo vode :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Matej » Str 31. Mar 2010 21:52:01

admin píše:Ahoj tých slimákov tam môžeš nechať, keď tam dáš ryby tak si s nim hravo poradia. K tým bublinkám to máš vzduchové bublinky, ktoré ti po pár dňoch zmiznú, takže sa nemusíš obávať, že by si mal nadbytok kyslíka vo vode :mrk

Tie bublinky uz su tam dost dlho, mozno sa to tak dlho drzi lebo este nemam ryby? Uvidime ci to zmizne :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod LaciP » Štv 01. Apr 2010 6:18:42

bublinky urcite zmiznu, ked sa riadne zabehne voda budu prec, inak nie je to ziadna zavada len nahromadeny vzduch z vody sa usadil na skle...ak nebudes zakladat akvarium nanovo, tak sa s tymto javom uz nikdy nestretnes... :nerd
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod jusko » Štv 01. Apr 2010 8:04:20

Malé bublinky vo vode/nie na skle/ - výsledok novej hlavice a nového molitanu.Nič sa nedeje - hustota bubliniek pominie po čase, keď sa trošku ,, upchá,, hlavica a molitan. Já ich mám ešte stále v mojej 800 -ke, a to je už založená od Októbra 2009. Vždy po vyčistení hlavíc sa opať objavia - mne sa to dokonca páči - je to taký malý vzduchový efekt - určite sa nemusíš báť, o nič nejde - tam vidíš silu tých hlavíc.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod peca » Štv 01. Apr 2010 8:31:51

inak ten molitan ti tak skoro nestmavne, potrva to mesiace, mozno rok, kym bude tmavy, ale myslim ze to nie je ziadny problem, ze je modry ;)
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Štv 01. Apr 2010 8:33:44

Keď už ide o farbu tak mne sa omnoho viac páči keď je nový pekne modrý ako "zabehnutý". Mám to schované a plní to svoj účel tak to neriešim.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod peca » Štv 01. Apr 2010 8:37:14

presne ako hovoris, novy modry je krajsi, ja mam v jednom akvarku jeden molitan uz par rokov, je uplne hnedy, skoro az tmavy a rozmyslam ze kupim novy.......... (peto-admin-pozri pls temu "Entizol", dik)
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Štv 01. Apr 2010 10:11:23

jusko píše:Malé bublinky vo vode/nie na skle/ - výsledok novej hlavice a nového molitanu.Nič sa nedeje - hustota bubliniek pominie po čase, keď sa trošku ,, upchá,, hlavica a molitan. Já ich mám ešte stále v mojej 800 -ke, a to je už založená od Októbra 2009. Vždy po vyčistení hlavíc sa opať objavia - mne sa to dokonca páči - je to taký malý vzduchový efekt - určite sa nemusíš báť, o nič nejde - tam vidíš silu tých hlavíc.

Mne to tam nevadi tie bublinky, len som nevedel ci to je ok ;)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia