Dik za radu, uz zajtra to idem riesit, takto zariadene akva co som pridal Frontosy, mi funguje asi 3mesiace, predtym to bolo celkom v pohode, cichlidy chovam uz 4roky, som rozhodnuty iba pre Frontosy, su to krasne ryby, chytili ma za srdce
Dnes om to uz konecne poriesil, zaniesol som moje cichlidky do miestenej akva predajne, za ktore som dostal kopu mrazenej potravy takze mi zostali uz iba Frontosky dufam ze sa im bude darit
Ja mam s nimi dobre skusenosti, majitelka je v pohode, zobrali mi 15 cichlid bez otazok, pred casom som im tam dal 20cm velku Tilapiu Buttikoferi ktora mi robila riadnu paseku v akva, za 2dni ju predali a dokonca kupujuci sa pytal ze ci ich nemaju viac
Cybergenic, je super ze si sa rozumne rozhodol. Drzim ti palce aby si bol spokojny, a pri akychkolvek problemoch nevahaj a opytaj sa. S tym spoluzitim s inymi druhmi je to dost otazne, je vela roznych skusenosti a odporucani. Mne frontosy z odchytu do dvoch tyzdnov pochytali vsetkych 30 julidochromisov (10 dospelych a cca 20 mladych 2-3cm) ktore boli v akvarku skor ako frontosy. Kedze boli z odchytu, boli dost hladne a pelety este nezrali. Ostali s nimi samec a 2 samice altolamprologus a uz aj jednu samicu som dlho nevidel.. Takze ja osobne v buducnosti nebudem experimentovat a k dospelym frontosam nedam uz nic.
ok bobo242 dik a co hovoris na spoluzitie roznych druhov Cyphotilapii v jednej nadrzi? myslim moba, burundy atd??? ja ich mam este maleee, asi 8cm ale zda sa mi ze nemam iba jedeen druh, dost sa napadaju, ked sa k sebe priblizia...
V knihe od pána Krauta sú burundi práve najagresívnejšia farebná varieta týchto krásnych rýb. A viac farebných variet dohromady by som asi nedával. Minimálne je tu riziko kríženia...
Ja na to hovorim, ze v jednej nadrzi sa ma chovat jeden druh z jednej lokality. Je v zaujme chovatela, aby sa mu ryby nekrizili a aby mal ryby jednoznacneho druhu a typu. To ze sa napadaju nemusi znamenat ze su rozdielneho druhu, aj u nich existuje hierarchia a viac menej napadanie. Treba mat preto skupinu s jednym resp viac samcami a nie 2-3 ryby. Potom je agresivita dominantnych kusov nizsia a ryby si neublizuju. Inak sa dokazu aj pozabijat. Ak mas fotky tvojich, mozem sa pokusit ich identifikovat, s pomocou ostatnych.
Tak mam potom asi problem ale uvidim ako to bude do buducna, zatial to necham asi tak, inac ked som tam mal ine druhy cichlid, tak to spravanie frontoz nebolo az take vypukle ako teraz a to ich mam same len par dni...