Chlapi mate nejaky zaruceny recept na odstranenie "vodneho kamena" vyzrazaneho na krycich sklach. Pri prvom akvarku mi to este nerobi problem odstranovat mechanicky, ale pri 3tom 4tom atd. ma to uz prestava bavit. Podelte sa so skusenostami.
Ja požívam citronku. Kyslé prostredie s ph menej ako 2 odstraňuje účinne vodný kameň. Ja si vždy nanesiem trochu citronky na hubku a potom drhnem a drhnem. Raz som požil už aj citro-deco rozmočené v trochu vode a to bolo tiež veľmi účinné.
Ja používam ocot. Buď si namočím hubku do octu, alebo najskôr nalejem ocot na krycie sklo a potom drhnem. A celkom dobre to ide dole. Poprípade žiletkou, ale je to pracné.
Ved prave octom to robim aj ja, lenze pri viacerych sklach je to aj tak makacka, lebo to musim este vysuchat hubkou. Potreboval by som nieco, co nalejem, oplachnem a uz je ciste Skusim pridat este aj tu sol, ale aj tak vsetkym vdaka.
no myslim ze take nieco co len nalejes a oplachnes nezozenies, mam podobne problemy, kym vycistim 6 ks krycich skiel tak ma to uz pri tom 4 moc nebavi, ale osvedcena ziletka, pripadne ta kyselka s octom by mali zabrat, hlavne to treba robit pravidelne, lebo raz som to nechal pol roka bez dotyku a potom som to robil 2 hod.
ja cistim 1x za tyzden alebo dva pri vymene vody vtedy vycistim aj predne skla, krycie dam do vane a kym cistim akva pôsobi ocot potom len zotrem hubkou, oplachnem vodou a je to