brano ba píše:Este by ma zaujimalo, ci v kanistrovych filtroch previeha nejaky iny proces filtracie ako napr. pri takomto celosklenenom externom filtry. Lebo ked si to tak zoberiem, tak ten kanister by mal neporovnatelne mensi objem filtracnych naplni ako ten celoskleneny. A pritom napr. FLUVAL 405 by mohol ako pridavny filter v mojom pripade stacit, ci nie???
Takze ak je to nahodou tak ako pisem, tak na filtraciu by mi malo kludne stacit aj napr. 30l filtracnych naplni, a to by som niekolko nasobne presiahol objem aj napr. FX5-ky. A ta podla popisu je stavana az na cca 1500l akva, ale samozrejme tento udaj beriem s rezervou
Kofola - prosim Taa, ake velke mas akva a aky velky mas ku nemu ten externy filter??
Aquamojo ide pri veľkých am. cichlidách (30-35cm) na obyčajné bublifuky - samozrejme sú väčšie ako tie malé klasické. Napr v 600l nádrži má 6-10ks rýb a pri pravidelnej týždňovej výmene 1/3 vody to je úplne bezproblémov. Je to vidieť aj na jeho fotkách - poväčšine má dva takéto filtre v nádrži - žiadne kanistre, ani celosklenené prepadové filtre, ani čerp. hlavy (až na zopár výnimiek). Iba kompresor a bublifuk. Objem filtračnej hmoty v tomto prípade je doslova smiešny.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia