Ťažko povedať.. Ja si myslím, že tam tá hĺbka bude väčšia, len sa absorbčný proces spomalí. To by ten môj zeolit už dááávno nič neťahal. Napr. v záhradných jazierkach sa zeolit mení raz za 4-5 rokov
inak obaja mate ciastocne pravdu. admin v tom pravdu ze drteny zeolit vytvory aktivny povrch vacsi nez jedna velka skala a tym sa zvysi rychlost odburavania no2 a no3 a inych skodlivyn ale zas velka skala je dlhodobejsia ale pomalsia to je jeden zo zahladnych zakonov dynamiky chemickych procesov co nas ucili na fakulte chemickej a potravinaeskej technologie takze obaja mate pravdu aj admin aj stiff z hladiska cisto chemickeho
Veľké zeolitové skaly ako dekorácia v nárži majú veľa výhod, ale jednu veľkú nevýhodu. Pri použití liečiv do seba absorbujú aj niektoré účinné látky a tým môžu zoslabiť výsledný efekt liečby...nehovoriac o tom, že postupne naberajú modrú farbu
zeolit ako dekoracia sa mi vobec nepaci. je to umele a take kamene nikde nenajdem v prirode medzi cichlidami. radsej pouzijem ine skaly. ale na fitraciu je to dobre
Sto ľudí sto chutí. Niekomu sa páči zeolit ako dekorácia niekomu nie. Ja som ho dal do jednej nádrže z amerikami a celkom sa mi páči aj keď ako píšeš biotop ameriky s ním neurobím...
Ahoj ja mám zeolit nasypaný do silónky Ak máš vonkajší filter tak to môžeš nasypať do jednej prehriadky, ale neviem či ti to náhodou cez to neprepadne.