Moje prve akvarium :)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Moje prve akvarium :)

Poslaťod brano ba » Pon 22. Mar 2010 23:41:29

A aky typ filtracie ides teda riesit??

Nech sa dari :yes :)
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Matej » Pon 22. Mar 2010 23:56:08

brano ba píše:A aky typ filtracie ides teda riesit??

Nech sa dari :yes :)

Externy nehrozi, na vrtanie do steny a podobne veci nemam vobec chut, takze to musime vyriesit interne. Prvy pokus bude biomolitan na silnejsie hlavice a uvidime co to spravi, pripadne dalsi postup ak to nezaberie :)

Ale ako som pisal, dneska to zahadne prestava zapachat a voda sa skoro uplne precistila, tak dufam ze tie molitany uz to dokoncia do zdarneho konca :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Byk1984 » Uto 23. Mar 2010 7:16:41

ALe zase ti tie filtre bude vidno a molitan tam bude kricat v tom akva.Lepsie akva vypustit,dat si donho nalepit skla na prepazkovy filter a zakrit pozadim
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Uto 23. Mar 2010 23:14:45

Byk1984 píše:ALe zase ti tie filtre bude vidno a molitan tam bude kricat v tom akva.Lepsie akva vypustit,dat si donho nalepit skla na prepazkovy filter a zakrit pozadim

Videl som u Juska paradne velke akva, molitany z jdenej aj z druhej strany, voda pekne priehladna a keby som tie molitany nehladal tak ich ani nenajdem :)

Inak dneska som spravil malu prestavbu, stale je to bez ryb, prehadzal som kamene, pridal som kremicity piesok a riskol som aj nejaku tu rastlinu (anubias) a ma uz aj jedno svetlo 36W neonku, hned to vyzera lepsie, chcel som to odfotit ale dosla baterka a za toho boha nemozem najst nabijacku :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 24. Mar 2010 6:42:47

gringo píše:A ještě něco, třeba ti to pomůže :mrk http://www.malawi.pl/artykuly/filtr_zewnetrzny.htm

Ahoj Gringo, ako hľadáš tieto vychytávky :D :clap . Urobiť filter z prepravky na náradie. To by ma ani nenapadlo. :shake
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod gringo » Str 24. Mar 2010 10:43:39

Admin: ahoj, hledal jsem různé možnosti filtrace a na tohle jsem náhodou narazil, je to zajímavé, ale pro mě nereálné(málo místa). Teď vím, že moje filtrace bude nedostačující, až ti moji miláškové dorostou, takže budu muset do budoucna nejspíš přidat :mrk. Matej: omlouvám se za off :nod
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Matej » Str 24. Mar 2010 13:38:57

Poradte mi niekto z osvetlenim prosim :)

Kupil som osvetlovaciu rampu, je tam nejaka slaba trubica, myslim ze 36W ale svieti nejako divno takze idem ju vymenit, myslite ze tam mozem dat aj silnejsiu ako je tych 36W? Nasiel som od SERA aj 54W, pripadne 45W, nemoze to robit problem ak je ta rampa robena na slabsiu?

A je vobec sanca ze bude stacit jedna trubica, alebo mam rovno dokupit este jednu rampu a mat tam dve 36W trubice? Co vy na to?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod gringo » Str 24. Mar 2010 14:05:17

Nevím, neporadím, ale já svítím asi nejobyčejnější zářivkou z elektra, 58W délka 150cm bílá a zdá se mi dostačující. I zelená řasa se, sice pomalu, ale jistě, rozrůstá. Není to takový ten rychlý nástup, že za měsíc je akva celé zelené, ale možná proto by mohla být taková řasa "trvanlivější". I rybky ji už okusují. A barva ryb se mi zdá pod ní docela přirozená, ne taková, když by jsi svítil fialovou. U takové jsou sice "krásně" zbarvené, ale pro mě už nepřirozené :shake :mrk
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Stero » Str 24. Mar 2010 14:15:12

Problémy ti to robiť môže, záleží aký druh elektrického podbradníka tam je. Ak tam je. (zistíš to jednoducho keď zapneš svelo a to začne blikať tak tam predradník nieje. Ak nebliká ale rovno svieti tak tam je predradník, alebo to bude napísane aj na rampe). V tvojom aq je problém z výškou vodného stĺpca, to sa dá vyriešiť tak že tam dáš silnejšie, výkonnejšie osvetlenie u teba kľudne aj 3-4 x 36W a nebude to ani silné alebo voľbou vhodného spektra svetla. Namodralé svetlo teda svetlo z teplotným indexom viac ako 8500K má schopnosť osvetliť aj do väčšej hĺbky naopak svetlo z nižšou teplotou ( červeno-žlté) pôsobí opačne.Ďalším riešením je dať nad AQ aspoň 1 meter nad krycie sklo HQI výbojky. Tam tak 2x 150W. K tomu aby si sa pohol, treba vedieť čo to je za rampu , dĺžka, na aké trubice T5,T8, aký tam je predradník.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Matej » Str 24. Mar 2010 15:32:35

Stero píše:Problémy ti to robiť môže, záleží aký druh elektrického podbradníka tam je. Ak tam je. (zistíš to jednoducho keď zapneš svelo a to začne blikať tak tam predradník nieje. Ak nebliká ale rovno svieti tak tam je predradník, alebo to bude napísane aj na rampe). V tvojom aq je problém z výškou vodného stĺpca, to sa dá vyriešiť tak že tam dáš silnejšie, výkonnejšie osvetlenie u teba kľudne aj 3-4 x 36W a nebude to ani silné alebo voľbou vhodného spektra svetla. Namodralé svetlo teda svetlo z teplotným indexom viac ako 8500K má schopnosť osvetliť aj do väčšej hĺbky naopak svetlo z nižšou teplotou ( červeno-žlté) pôsobí opačne.Ďalším riešením je dať nad AQ aspoň 1 meter nad krycie sklo HQI výbojky. Tam tak 2x 150W. K tomu aby si sa pohol, treba vedieť čo to je za rampu , dĺžka, na aké trubice T5,T8, aký tam je predradník.

Rampu mam tuto : http://www.akvaobchod.sk/hailea-yz1500- ... Path=71_44

je to T5 trubica, dlzka 120cm - teraz tam mam tu "cervenu" 36W ale to jelen nejaky odpad co pribaluju k rampe, svieti s prepacenim na prd. Nic o predradniku nemozem na nete najst, skusim sa pozret doma priamo na tu rampu. V pripade nutnosti tam este jednu rampu prihodim, ale nemam zaujem do osvietit moc, nepaci sa mi ked je akva az moc osvietene. Preto som chcel skusit silnejsiu trubicu, trebars tych 54W ci by to aj nestacilo.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia