( táto téma bola presunutá zo starého fóra)
Administrátor
Aký je váš názor na stojan pod akvárium z dreva? Ako sa tak dívam na niektoré výtvory slovenských, českých nadšencov akvaristiky nikto nepoužíva drevenný stojan z masívneho dreva pod akvárium. Zase keď pozerám výtvory zahraničných nádšencov väčšina z nich používa masívne drevo na stojan !
Konkrétne tento stojan na fotografii je robený pre 3000 litrovú nádrž. Videl som aj ďalšie stojany pre takého veľké nádrže. Je to celkom zaujímavé. Otázka znie, či taký to stojan plnohodnotne nahradí stojan napr. z joklu a čí je cenovo lacnejši alebo nie.
Karlowatz
Ja mám stojan iba z drevotriezky a drží, ale treba dodať, že mam iba 165 litrové akvárko.
stiff
vsetko ma svoje + aj -. Ked to urobi dobry majster(!), tak preco nie?! Mam murovane aj zelezne stojany - vacsinou som si ich robil sam.. Pripadalo mi to jednoduchsie a trvacnejsie ako z dreva, na ktore aj tak nemam poriadny sersan:) Ale z dreva som uz videl vselico - napr. auto, bycikel, aj stojany pod takouto velkou nadrzou..
Administrátor
Mňa celkom láka predstava mať stojan z masívneho dreva, ale neviem si predstaviť čo to drevo urobí po čase. Predsa len drevo a voda niesú dobrý kamaráti.