Moje prve akvarium :)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Moje prve akvarium :)

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 19:47:00

No vyzerá to zaujímavo, objem 11,6L porovnateľná ako kanistrové filtre, prietok 1200l/h tiež porovnateľné ono aj čo sa týka rozmerovo tak je to podobné ako odporúčaný externý sklenení filter. Vyzerá to zaujímavo a cena ma tiež prekvapila. No je to riešenie ale asi by som to predsa len poistil ešte molitanovou kockou s čerpadlom.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Matej » Ned 21. Mar 2010 20:28:23

Stero píše:No vyzerá to zaujímavo, objem 11,6L porovnateľná ako kanistrové filtre, prietok 1200l/h tiež porovnateľné ono aj čo sa týka rozmerovo tak je to podobné ako odporúčaný externý sklenení filter. Vyzerá to zaujímavo a cena ma tiež prekvapila. No je to riešenie ale asi by som to predsa len poistil ešte molitanovou kockou s čerpadlom.

A keby som na tie filtre co tam mam nasunul tie molitany, to by neslo?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 20:59:52

Ak myslíš nič nerobiť, len nasunúť molitánovú kocku. No žiaľ ten výkon tých čerpadiel by podľa mňa nestačil. Uvádzajú jeho výkon na 300-700l/h V reále by som uveril tak max. 400-500l/h čo znamená že tie tvoje filtre by prefiltrovali tak max 900 l/h. Pri cichlidách je filtrácia veľmi dôležitá, preto sa zvykne dávať filter ktorý je schopný prefiltrovať cirka 2,5 až 3 krát objem aq teda u teba by to bolo tak okolo 1300 - 1600l/h ak beriem v úvahu tých 500l pri rozmeroch aq vychádza 603l a tam by vychádzala filtrácia o výkone 1500-1800l/h. Preto ak má ten vnutro-kanistrový filter uvedené 1200l/h ( real tak 900l/h) by som pridal jeden molitan a čerpadlo o reálnom výkone tých 500l/h. Ono jedna vec je výkon druhá je objem filtračnej hmoty a tretia čo ti pláva (teda aj :moon ) v AQ.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Ned 21. Mar 2010 21:42:56

Inak ako to tak citam, vcelku zacinam byt nahnevany na predajcu v akvaristike, jasne som mu povedal ze nemam problem nieco priplatit za poriadnu filtraciu, a tvrdil ze tieto dva filtre s tym nebudu mat problem.

Pritom pozeram v roznych obchodoch, dali sa kupit o par eur drahsie filtre, kde uz je aj nejaka biologicka zlozka a maju vacsi prietok... nechapem preco mi neoporucil nieco silnejsie a lepsie.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 21:58:14

Ono akvaristika žiaľ dnes je o peniazoch na ruku a tovare na sklade nehovoriac že som sa nie raz nie dvakrát stretol z totálnou nevedomosťou o cichlidách a ich potrebách. predajca je tam často len ako kusovka, žiaľ :cry :cry :cry
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Ned 21. Mar 2010 22:01:11

Stero píše:Ono akvaristika žiaľ dnes je o peniazoch na ruku a tovare na sklade nehovoriac že som sa nie raz nie dvakrát stretol z totálnou nevedomosťou o cichlidách a ich potrebách. predajca je tam často len ako kusovka, žiaľ :cry :cry :cry

Toto prave nedava zmysel, trvalo niekolko tyzdnov kym som to akva spravil, cakal som kym poriadne vytvrdnu spoje. Cize mal kopu casu nieco objednat, a ked jasne poviem ze kludne priplatim za lepsie filtre tak ako dobry obchodnik ktoremu ide o zisk mal odporucit nieco drahsie, vacsia cena rovna sa vacsi zisk pre predajcu ... ach jaj, no nevadi, budem experimentovat a nejake to dam snad dokopy.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 22:16:44

Žiaľ u nás sa aj dobrý obchodník ťažko hľadá a ešte aby bol aj odborník tak to je už fakt asi nemožné.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod neoac » Ned 21. Mar 2010 23:41:07

stale neviem prečo by mat vrtat do akvaria diery? ved kludne by to mohol vytiahnut hore nad akva tam zasekat do steny, osadit hadice a spustit do tej pivnice, dražky vymazat a nič by nebolo vidiet iba dva vyvody zo steny ktore by sa dali schovat za osvetlenie. ale ak postačuje ten extery vedla akvaria tak to je tiež slušna volba
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Pon 22. Mar 2010 17:47:32

Tak som bol dneska pozriet u Juska v chovni, trosku popozerat a trosku sa poradit :) Fakt slusne zariadena chovna, aj ked urcite nie som odbornik, spravilo to na mna dobry dojem. Maximalne vyuzity priestor, logicky naskladane nadrze, vykonna filtracia, kopu miesta pre drobizg a hlavne cista voda v nadrziach a krasne ryby, hlavne tropheusy na mna spravili dojem :) Uz ich vidim ako plavaju u mna doma :)

Som rad ze som na neho narazil, konecne niekto z koho mam pocit ze ho to vazne bavi a vie o com rozprava, naplanovali sme nejaku filtraciu tak snad to zaberie.

Pravdepodobne budem cele akva zakladat nanovo, aj ked dneska to akvarium zapacha trochu menej, voda sa tiez precistila, tak neviem ci to je nahoda alebo sa to zacalo samo stabilizovat. Pockam den dva ak by to prestalo zapachat asi spravim len tu novu filtraciu, ak nie tak spravim vsetko nanovo. Kazdopadne minimalne doplnim na dno piesok a dam prec cast toho strku plus ta nova filtracia. Drzte palce :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Pon 22. Mar 2010 17:53:44

Skvelé ! Som rad že osobný kontakt s CHOVATEĽOM ťa usmernil správnym smerom. Verím tomu že s Juskom to dotiahnete do zdarného konca. :yes
Obrázok užívateľa
Stero

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia