Nove Akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nove Akvarium

Poslaťod Aldebaran » Ned 21. Mar 2010 16:34:47

tak ja mám plochu 80x35 a bolo mi viacerými ľudmi aj tuto z fóra povedané, že desať v pohode. 75x30 je o trochu menej, ale myslím, že by sa zmestili, hlavne teda ak sa bavíme o multifasciátoch alebo brevisoch. Ostatné druhy samozrejme menej, lebo sú menej znášanlivé.

Treba vyskúšať a uvidíš, treba sa ale pripraviť na to, že to nemusí fungovať. Každému ide niečo iné a aj ryby sú rôzne, niekedy sú multíci veľmi agresívni, u iného žijú spoluv pohode, takže to je ťažko povedať na 100%, či niečo fungovať bude alebo nie.

EDIT: ak je 10 málo, tak potom bohužiaľ, ostávajú snáď len apistogrammy, ktorých ale tiež viac ako dva páry do takého akvária nedáš. Holt, cichlidám treba miesto...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 16:40:02

Vieš ono väčšina ľudí tvrdí že väčšie aq nemá možnosť a napokon to skonči pri dva krát, tri krát niekedy aj viac krát väčšom ako bolo v pláne. Skús si sadnúť do izby kde by malo byť a porozhliadni sa kdeby si našiel aspoň mater dĺžky a tak pól metra šírky.
Ono ja sa v živote riadim jedným a to " Kto chce hladá spôsoby a kto nechce hľadá dôvody" Takže radšej nájdy spôsob ako tam dať viac litrov ako dôvod prečo to tam nedáš.( Dúfam že sa ťa to nedotkne)
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Blade-o » Ned 21. Mar 2010 16:46:58

nie nedotklo v pohode, vies nad tym som rozmyslal ale ide o to ze v izbe mam velmi vela veci skrin a podobne cize vela miest nemam :( ako by som chcel. ale rozmyslal som ze by som to mohol dat aj do obyvacky zhotovit skrinku a tam fakt uz velke akvarko dat aspon takych 200L a to si myslim ze by uz bolo o niecom inom s cim by som bol max spokojny no len ide o to ze som to chcel do izby aby som to mal stale na ociach aby som sa na to mohol pozerat stale aby ma to tesilo
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 17:01:47

No 200l je už lepšie a aspoň by si trávil viac času v obývačke :chuckle a keď už si pri 200 litroch napr 100x 50 x 40 tak by si tam možno našiel misto aj na 130 x 50 x 50 a to už 325 litrov bolo no1° na takú skupinku Mbun z Malawi.
Napr na
8 ks Labidochromis caeruleus yellow
8 ks Pseudotropheus sp.Acei
8 ks Metriaclima estherae red red
10 ks Melanochromis cyaneorhabdos
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod brano ba » Ned 21. Mar 2010 20:03:10

Plne suhlasim s podobnym heslom ako napisal STERO. Jednoznacne "Keď sa chce, tak sa da" , samozrejme zaviśi od toho ako moc sa dotycnemu chce. Urcite chod do toho vacsieho akva. A skrine sa vzdy daju zredukovat, aspon nebudes skladovat plno, mnoho krat nepotrebnych veci :D
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod neoac » Pon 22. Mar 2010 0:18:55

ja ti doporučujem stale najprv niečo počitat na nete, napr aj tu v roznych temach- ziskat zakladny prehlad a potom porozmyslat a až potom sa pytat. ja som zrušil svoje stare akvarko ktore už bolo fakt strasne zanedbane asi tak cca začiatkom augusta a pustil sa do zakladania noveho objem mojej nadrže je 96L čo je malička to uznavam. som čital čital a čital, potom par rozhovorov, tem a až teraz cez wikend som do neho dal ryby. akvariu sa da zbuchnut za "mesiac" ale ja som si hovoril že este mam čas a malo viem
neoac

Poslaťod Stero » Pon 22. Mar 2010 8:55:10

Presne tu je asi na mil percent potvrdené pravidlo sto krát meraj a raz rež, Ja zakladám nové AQ cca 6 až 9 mesiacov. Z toho 80 percent času je zber informácii.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod brano ba » Pon 22. Mar 2010 9:35:40

Informacii nikdy nieje dost. Ja pokym som zariadil moje nove akva, tak to trvalo cca 5 mesiacov, ale aj napriek tej dobe zistujem ze by som teraz spravil vela veci uplne inač :( , zacinam sa pohravat s myslienkou, ze by som akva cele vypustil a kompletne ho prerobil, len uz tam su ryby, tak s tym vaham

Nie nadarmo sa hovori, ze clovek sa uci cely zivot :)
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11

Poslaťod Stero » Pon 22. Mar 2010 12:46:14

Na to je jednoduché riešenien "Nová nádrž" :rofl :rofl :rofl
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod LaciP » Pon 22. Mar 2010 12:54:07

necelých 74 litrov...nie je to veľa ale ak naozaj nemáš kam dať väčšie tý šnekáči by do toho šli dať, počítaj s čistým objemom vody cca 50l...s hromadou ulít na dne a s cca 6-8 kusmi ktorými by si začal by si to mal celkom fajn...šnekáči sú ozaj fajne rybky a za kľud v akva sa ti odvďačia ćoskoro mladými a tie vyplnia prázdny priestor...mám väćšie akva ale drobný śnekáči sa nepohnú zo svojho teritória, žiže prie tieto rybyk je to akvárium v pohode, nič väčšie tam však nedáš...to by chcelo naozaj objem nad 150 l ...ono ani 200l nie je žiadna výhra to ti potvrdia tý ktorý sa cez tieto objemy prepracovali k 500 a viac litrovým nádržiam..
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia