Moje prve akvarium :)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Moje prve akvarium :)

Poslaťod brano ba » Ned 21. Mar 2010 11:05:49

MATEJ - nic v zlom, ale podla mna to moc komplikujes. Akva mas napustene len chvilku, tak ho vypusti (este teraz s tym nic nestratis), ako som ti pisal. Vlep don vnutorny filter a mas to vyriesene. Aby to bolo esteticke, tak ho sprav cez celu dlzku a vysku akva na zadnej stene. Ak si vypocitas objem filtra pri celej dlzke akva+vyske akva a ak ho spravis aspon cca 6cm siroky, tak ti vyjde slusny objem, ktory by ti stacil. Mohlo by to byt cca 60l (ja idem robit na moje cca 430l akva externy filter o objeme cca 50l a to by malo stacit), co je dost slusny objem. Tam skovas ohrievac a bude ti stacit jedno cerpadlo. Ziaden filter neuvidis, iba trocha uberies z sirky akva.
Alebo ak chces, tak prevrtaj prieraz do pivnice a tam sprav poriadne velky filter, tam mas uz miesta dost. Ale budes musiet dat silnejsie cerpadlo, aby stihalo pretlacat vodu do vacsej vysky - ale to nieje vobec problem, take cerpadlo v pohode kupis.

Ak chces, pozri si moju galeriu, mam to tam.
Na lavej strane vlepeny biofilter a na pravej biomolitan s hlavicou - ja pouzivam na mechanicku filtraciu.
Naposledy upravil brano ba dňa Ned 21. Mar 2010 12:37:35, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod jusko » Ned 21. Mar 2010 12:01:46

Chlapi, teraz som zistil, že Matej je od nás z Nového Mesta nad Váhom - skúsim to s ním poriadne prebrať a neni problém mu dodať baktérie z chovne - už som mu písal ss a budeme si volať.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod brano ba » Ned 21. Mar 2010 12:27:23

jusko píše:Chlapi, teraz som zistil, že Matej je od nás z Nového Mesta nad Váhom - skúsim to s ním poriadne prebrať a neni problém mu dodať baktérie z chovne - už som mu písal ss a budeme si volať.

S tymi bakteriami by som asi este trocha pockal, hlavne najprv porieste tu poriadnu filtraciu :)
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod neoac » Ned 21. Mar 2010 12:50:46

moj nazor je vypustit akva, prevrtat diery do pivnice tam pod stropom urobit poriadnu velku policu a na nu umiestnit kanystrovi filter a je po starostiach, je to vyriešene a nikomu nič nezavadza :-D
neoac

Poslaťod brano ba » Ned 21. Mar 2010 13:29:18

Ak by to riesil v pivnici, tak by som sa asi vykaslal na kanister a isiel by som do poriadneho velkoobjemoveho celoskleneneho filtra, ved tam nikomu nebude zavadzat, tak naco setrit na filtracnom objeme
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod neoac » Ned 21. Mar 2010 14:49:32

alebo ako pozeram na tie fotky tak akva natlačit čo najviac k dveram a sa mi zda že potom by pri krbe mohlo vzniknut nejake to miesto a tam sklenenny filter, ale ak to je v rodinnom dome a da sa využit ta pivnic tak by som nerozmyslal.
neoac

Poslaťod gringo » Ned 21. Mar 2010 15:00:45

To akvárko neposune ke dveřím, vzadu je menší výklenek a tam pasuje přesně, takže ani doleva, ani doprava :think
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 15:46:11

No ono to vŕtanie do už hotového AQ by bol tiež problém. Musel by ho celé rozlepiť dať navŕtať a potom znova zlepiť. To už radšej vlepiť do vnútra za pozadie, alebo na jeden celý bok.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Aldebaran » Ned 21. Mar 2010 16:17:45

presne tak, ja by som teda vŕtanie do hotového akvária neriskoval...najlepšie buď vlepiť sklenený filter do akvária, alebo externý celosklenený ako už bolo veľakrát povedané
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Matej » Ned 21. Mar 2010 19:32:39

gringo píše:To akvárko neposune ke dveřím, vzadu je menší výklenek a tam pasuje přesně, takže ani doleva, ani doprava :think

Presne tak, je to spravene presne na priestor ktory tam bol, hybat sa s tym neda.

Podebatujem zajtra s Juskom uvidime ci nieco vymyslime :)

Stero nasiel este nieco zaujimave a nasiel som este silnejsiu verziu, co vy na to :
http://www.petstore.sk/Vnutorne-filtre- ... ilter.aspx
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť