Moje prve akvarium :)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Moje prve akvarium :)

Poslaťod LaciP » Sob 20. Mar 2010 17:10:25

objemovo super akva, chlapci spominali dno to by som ešte trošku prerobil, lepšie bude jemnejšia frakcia + doriešiť fitráciu, to čo máš by som nechal ako zálohu v prípade výpadku pomôže ale na taký objem je to veľmi málo, chalani spomínajú uložiť do vedľajšej miestnosti, ak sa dá je to vynikajúci nápad, to pomôže a máš po probléme. Inak ťa problémy ešte len budú čakať až sa to zarybní...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Stero » Sob 20. Mar 2010 17:21:15

gringo píše:A ještě něco, třeba ti to pomůže :mrk http://www.malawi.pl/artykuly/filtr_zewnetrzny.htm

Toto je veľmi zaujímavé riešenie.

Pýtal som sa ne ten priestor vedľa AQ. Pokiaľ by si tam mal priestor široký tak 10cm dal by sa tam vymyslieť externý sklenený filter. Teda dať si zlepiť sklo o rozmeroch napr 10x50X69 a to by bolo v hrubom 34,5 L teda priestor tak na 25-30L filtračného molitanu, spraviť tam 3-4 komory k tomu jedno čerpadlo a máš to vyriešené.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Matej » Sob 20. Mar 2010 21:16:37

Stero píše:Aký veľký priestor máš v ľavo od AQ?

Ten priestor ma asi tak 15cm na sirku, lenze problem je ze tam mam zasuvku, na druhej strane je rovnaky priestor, ale tam mam zase natiahnutu predlzovacku na druhy filter a ohrievacie teleso.

Externy fitler do druhej miestnosti to nehrozi, za tou stenou je detska izba, cize tam ked tam filter najdem si v nom od gumennych medvedikov cez lego panacikov az po nutelu :) Skusim tieto dva filtre, ak to nebude stacit, kupim nieco silnejsie.

K tym dveram ktore su vedla, cely den su otvorene absolutne sa s nimi nehybe, jedina na noc sa zatvaraju aby som mohol spat pretoze za nimi mam spalnu cize by som pocul aqua techniku. A ze je akva nizko, no je, ale to nevidim ako problem, sedi to k razu miestnosti, nemozem tam vybudovat velky podstavec, vyzeralo by to divno.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Matej » Sob 20. Mar 2010 21:21:14

Este k tomu dnu, netvrdim ze to je idealne alebo konecne riesenie, ako hovorim, toto je mojer prve akva, ak neratam gulu co som mal ako dieta :) Snazil som sa dat dokopy nieco co bude mat zmysel, preto hned ten velky objem, dalej uvidime, proste sa na tom budem ucit. V zasobe mam este asi tonu kamenov s tym sa da tiez pracovat, strk neni problem vymenit ... uvidime dalej. Skusil som dneska este raz nitrivec ci to nepomoze nastartovat filtraciu, nakolko som zistil ze som ho dal podla navodu malo, predajca mi odporucil mensie mnozstvo nakolko asi zmenili koncentraciu a teraz toho treba viacej. Hladal som na nete a nasiel som 3 koncentracie ktore sa daju kupit :) Takze teraz je to zakalene, uvidime zajtra :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod brano ba » Sob 20. Mar 2010 21:46:45

Ak mas problem s umiestnenim externeho filtra, tak by som na tvojom mieste to akva este vypustil (aj tak este nieje zabehnute a nemas v nom ryby) a dal donho vlepit prepazkovy vnutorny filter. Ja to mam takto tiez vyriesene a to mam objemovo mensie akva ako ty. Objem filtracnych hmot mam cca 12l co sa celkom da. Alebo ak nechces robit nieco taketo, tak by som isiel do tej varianty, co ti napisal STERO s umiestnenim filtra vedla akva, kde si pisal ze mas natiahnutu predlzovacku. Tu by si mohol dat nakoniec prec, lebo tie vnutorne filtre by si aj tak zrusil. A ak nechces ani toto riesenie, tak vyhod tie interne filtre, kup si dve cerpacie hlavice s prietokom aspon 1000l/h a napichni ich na najvacsi mozny BIOMOLITAN. Bud kup hotovy, da sa kupit velky 10x15x30cm alebo si daj odrezat biomolitan podla svojich rozmerov. Toto bude urcite lepsie ako tieto male filtiky.

PS: Alebo ak by si akva vypustal, zvar pod neho stojan, ako si uz tusim spomynal a vloz donho externy celoskleneny filter
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod gringo » Sob 20. Mar 2010 21:55:50

Matej: však jo, byl to jen můj názor, je mi jasné, že to nebudeš předělávat, pokud ti to vadí, tak se omlouvám a ať tu filtraci zdárně vyřeších. Měj se :mrk
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Stero » Sob 20. Mar 2010 21:56:31

No v tomto prípade vidím iba jedno riešenie a to predlžovačkou pretiahnuť zásuvku hore a tam kde máš tých 15cm urobiť tú externú filtráciu. To že tam je 15cm ti dáva len a len viac možnosti pri stavbe. Aby nebol filter až pri zásuvke tak ho sprav 40 na šírku a máš to vyriešené. Na druhú stranu ti predlžovačku nebude treba lebo ohrev môžeš schovať do filtra a ten vnútorný filter nebudeš potrebovať.

No alebo to riešenie z vypustením aq a vlepením vnútorného filtra, tak ako písal brano ba
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Sob 20. Mar 2010 22:11:23

gringo píše:Matej: však jo, byl to jen můj názor, je mi jasné, že to nebudeš předělávat, pokud ti to vadí, tak se omlouvám a ať tu filtraci zdárně vyřeších. Měj se :mrk

Preco by mi to preboha malo vadit, som strasne rad ze som nasiel aktivne forum kde niekto ma aj chut komentovat a radit !!!

Ad dalsie rady : mam strasne nutkanie nechat to tak a otestovat co to spravi a ak to zlyha tak to cele prerobim. Este ma napadla moznost spravit nad aqua nejaku policku a tam napratat filter aky len bude treba. Porozmyslam nad tym.

Este otazka, nedaju sa kupit nejake poriadne vnutorne filtre ktore by to proste zvladali? cena ma nezaujima nakolko to nie je auto cize astronomicke vysiny nehrozia :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Sob 20. Mar 2010 22:19:02

Ono existujú vnútorne filtre ale asi nie pre taký objem . Asi si myslel niečo také ?

http://www.sera.sk/?id=23&product_id=160
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod gringo » Sob 20. Mar 2010 22:27:54

Tak dej ty čerpadla s biomolitanem, jak ti radil brano ba a bude to určitě dobré. Než zkoušet něco, co ti druzí radí, že to nebude stačit(myslím ty dva malé filtry, co tam máš). Možná i ty jsou příčina zápachu, že nestíhají dostatečně filtrovat. A ten biomolitan s čerpadlem je na údržbu jednoduchý, docela efektní a rychlé řešení :yes
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia