Čo sa stane keď to necháš na niekoho iného.

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Čo sa stane keď to necháš na niekoho iného.

Poslaťod Stero » Pia 19. Mar 2010 21:18:34

Zakladám túto tému je dosť podobná téme Aké hlúposti ste stvárali ale tu mi ide o to čo sa stalo keď ste neboli pritom. Isto sa vám už stala situácia že ste išli na dlhšiu dobu preč a museli ste nechať AQ na niekom inom. A nie vždy to dopadlo dobre.

Príklad 1
Išli sme z rodičmi na dovolenku preč k rodine na mesiac do Čiech. Tak sme nechali starostlivosť o ryby na susedku. Inštrukcie dostala dosť jasne kvety v byte poliať raz za týždeň z fliaš pripravených v kúpeľni. ( bola to voda namiešaná s hnojivom)a rybám dať žrať každý deň. Rybám nech po dvoch týždňoch doleje vodu z pripravených fliaš pri AQ. No ono všetko dodržala ale trochu si to pomýlila. Kvety polievala každý deň a ryby dostali žrať raz za týždeň. Kvety odhnili a ryby sme našli hore pupkom a dlho sme nevedeli prísť nato prečo, až sme sa dopátrali k tomu že naša susedka naliala do AQ vodu z hnojivom na kvety.

Príklad 2
A ešte jeden no nie odo mňa ale od môjho nebohého deda. Ten bol tiež akvarista a mál krásne farebné aq asi o objeme 400l . Bolo to asi pred 20 rokami. V jeden krásni deň musel ísť do kúpeľov a tak nechal ryby na suseda. Sused bol rybár a tak keď sa vrátil tak v Aq mu plával jeden Americký sumček a žiadna iná ryba. No sumček bol krásny.

Príklad 3
Môj kolega išiel na dovolenku domov je z Levic a pracuje v MI. Ma 250l Malawi.Tak nechal AQ na kolegu. Keď sa vrátil do MI našiel nepriehľadné AQ a rozkladajúce sa ryby. Kolega ich kŕmil denne dávkou akú ja dám svojim tak asi na 1O krát. No a vrchol bol že nejakým zázrakom vytiahol z elektriky externý filter. Ryby to nemali šancu prežiť.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Re: Čo sa stane keď to necháš na niekoho iného.

Poslaťod Byk1984 » Sob 20. Mar 2010 11:13:40

Mne sa stalo to,ze sprace sme isli na 3 tyzdne na sluzobku(Stero vie kam) :-)
Nechal som akva na svagra.Instrukcie dostal presne.Volat som velmi nemohol,lebo signal tam bol slaby,alebo vobec.Jedneho krasneho dna som sa so sluzobky vratil.Z ryb mi ostalo len niekolko kuskov,zbytok plaval na hladine a rozkladal sa zachyteny medzi rastlinami.Rastliny boli sama riasa,biely povlak sa na nich robil,sinica bola snad v celom akva.Dalo mi zabrat kym som ho vycistil a znova zabehoval,prisom skalare sa museli 2 tyzdne tlacit v 54L akva s vyskov 30cm.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Stero » Sob 20. Mar 2010 11:48:25

A čo sa stalo? Čo porobil tvoj švagor?
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Byk1984 » Sob 20. Mar 2010 11:57:15

Praveze nespravil nic.Voda bola vimenena len raz,aj to tri dni po mojom odchode a potoms a len krmilo.Nie krmilo,ale prekrmovalo.Fakt davka co ja mam na dve mesiace,oni dali za tie tri tyzdne.Proste to nebolo akva,ale hnojisko
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times

Poslaťod LaciP » Sob 20. Mar 2010 17:19:05

ej chlapi, kvôli tomuto mám paniku odchádzať z domu, ale vymyslel som teraz niečo, rybyk mi chodí kŕmiť brattranec, ma k tomu aký taký vzťah...do takej škatulky kde sa dávkujú lieky (poznáte to jedno okienko na deň, prípadne ráno - na obed - večer) som nasypal jednotlivé dávky...vždy keď príde vsype jedno okienko a je to vyriešené...ale aj tak sa s malým srdiečkom vždy vraciam domov aká pohroma ma doma čaká... :nech
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Pito » Ned 21. Mar 2010 10:52:49

no ja som svoju chovnu zivorodiek musel prenechat manzelke z dovodu odchodu pracovat do Ciech. Snad som tam bol 2 tyzne a uz mi volala ze ryby kapu, nechcu zrat, pokazil sa filter, vyhorela neonka, nefunguje spinac atd. Aj ked mala instrukcie popri 3 detoch mala sa co obracat. Ved to poznate a zivorodky vedia vodu riadne zababrat. Po prichode som sa radsej vsetkeho vzdal, rozpredalo sa vsetko, kto o co mal zaujem a kochal som sa uz len pohladom na rybycky u kamosov. Ale kto raz s akvaristikou zacal, urcite sa k nej vrati - je to dobra a pekna droga. ;)
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times

Poslaťod gringo » Ned 21. Mar 2010 11:02:43

Při pověření neznalé osoby (rodina, sousedé) krmením našich miláčků, popř. údržbou akva, toto "většinou" končí KATASTROFOU. Ale není to pravidlo. Já jsem to naštěstí nezažil :mrk
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia