Zakladám túto tému je dosť podobná téme Aké hlúposti ste stvárali ale tu mi ide o to čo sa stalo keď ste neboli pritom. Isto sa vám už stala situácia že ste išli na dlhšiu dobu preč a museli ste nechať AQ na niekom inom. A nie vždy to dopadlo dobre.
Príklad 1
Išli sme z rodičmi na dovolenku preč k rodine na mesiac do Čiech. Tak sme nechali starostlivosť o ryby na susedku. Inštrukcie dostala dosť jasne kvety v byte poliať raz za týždeň z fliaš pripravených v kúpeľni. ( bola to voda namiešaná s hnojivom)a rybám dať žrať každý deň. Rybám nech po dvoch týždňoch doleje vodu z pripravených fliaš pri AQ. No ono všetko dodržala ale trochu si to pomýlila. Kvety polievala každý deň a ryby dostali žrať raz za týždeň. Kvety odhnili a ryby sme našli hore pupkom a dlho sme nevedeli prísť nato prečo, až sme sa dopátrali k tomu že naša susedka naliala do AQ vodu z hnojivom na kvety.
Príklad 2
A ešte jeden no nie odo mňa ale od môjho nebohého deda. Ten bol tiež akvarista a mál krásne farebné aq asi o objeme 400l . Bolo to asi pred 20 rokami. V jeden krásni deň musel ísť do kúpeľov a tak nechal ryby na suseda. Sused bol rybár a tak keď sa vrátil tak v Aq mu plával jeden Americký sumček a žiadna iná ryba. No sumček bol krásny.
Príklad 3
Môj kolega išiel na dovolenku domov je z Levic a pracuje v MI. Ma 250l Malawi.Tak nechal AQ na kolegu. Keď sa vrátil do MI našiel nepriehľadné AQ a rozkladajúce sa ryby. Kolega ich kŕmil denne dávkou akú ja dám svojim tak asi na 1O krát. No a vrchol bol že nejakým zázrakom vytiahol z elektriky externý filter. Ryby to nemali šancu prežiť.