V tejto časti môžete zaspomínať na ryby, o ktoré ste prišli. Môžete sem vkladať fotografie a popis k uhynutým rybám, ktoré už niesú medzi nami a radi na ne zaspomínate. Nieje to pozbudzujúca téma, ale aj to patrí k nášmu hobby.
No vidím, že nikomu sa nechce prispievať do tejto témy tak začnem. Asi pred rokom som si priniesol od jedného známeho samicu red melon a do troch dní bola fuč. Zostala mi len táto fotka...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Ahoj Belial. Písať o neúspechoch sa asi nikomu nechce. Aj vieš čo bolo príčinou úhynu toho diskusa? Ja tiež vložím jednu fotku mojej uhynutej ryby ale zatiaľ ju nemôžem nájsť v archíve.
Príčinu som nezistil. Ďalšie dva kusy, ktoré som vtedy mal v akva žili a žijú dodnes (teraz v bráchovom akva). Mám kufrík od sery, takže som hneď zmeral čo sa dalo a všetky hodnoty boli v norme. Istý chovateľ mi povedal, že keď pošla tak rýchlo, musela mať niečo už keď ku mne prišla...
nemohol byt problem ze ten man mal inych chemizmus vody a diskusy su dost citlive? aj ked netvrdim ze ty mas zly ale ked ryba vyrasta od malicka v istom chemickom zlozeni a je nan zvyknuta a dostane sa do noveho niektore sa prisposobia a ine zomru, mne tak pravdepodobne zomrel jeden gibbiceps po tyzdny a to som ho preniesol z ba do sturova a v akvaristike nemali ani jednu rybu choru to som si direkt vsimol.
Vodu do akvária s diskusmi si vozím každý týždeň v bandaskách z rovnakého zdroja v akom bola tá ryba chovaná, takže si nemyslím že t bolo chemizmom... Ale bez pitvy sa môžeme akurát dohadovať, prečo pošla...