Aké hlúposti ste stvárali

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Aké hlúposti ste stvárali

Poslaťod Stero » Pon 08. Mar 2010 20:59:52

Dnes som sa rozprával so svojimi rodičmi o chove a odchove a tak ma napadlo ako som ako decko začínal ( v dobách keď o internete vedeli tak maximálne najväčšie mozgy sveta a ja to bolo niečo úplne iné ako je dnes). a čo za hlúposti som nastváral.

Napr. každý týždeň som vyváral môj jeden molitanček na bublifuku vo svojom 180L AQ. A raz za mesiac som vyberal všetko z aq a dôkladne to vyčistil.

Zaujímam sa o chyby v našich začiatkoch. (aspoň sa zabavíme :rofl ) ak sa nehanbíte.

:party tromfne ma niekto. :party
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Re: Aké hlúposti ste stvárali

Poslaťod Rostratus » Pon 08. Mar 2010 21:13:19

No tak ja ťa asi tromfnem a nenechám ťa "v tom" samého.

Ja keď som mal svoje prvé akvárko, ktoré malo tuším 60 litrov tak v domnení, že je to najlepšie pre moje ryby a celé akvárium tak som : pravidelne KAŽDÚ SOBOTU vybral komplet ryby, štrk, kamene, rastliny z akvária.

Akvárium som vo vani dôkladne vysprchoval, kameňe pekne vykefoval od rias, štrk parádne premyl a aby toho nebolo málo doplnil som skoro komplet novú vodu. Pri teplote som si dal záležať a napúšťal som priamo z vodovodu približne rovnakej teploty ako som mal v kýbli z rybami. :D

Tak kto tromfne mňa ? :chuckle
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Pon 08. Mar 2010 21:19:12

:lol: ja som namontoval na osvetlenie neonovu trubicu taku fialovu ako byva na diskotekach čo pod nou strašne vynika biela farba v nadeji že mi akvarium bude svietit na modro a biela farba bude "vyapalovat" oči hehe, samozrejme ju presvietila druha trubica a z efektu nebolo nič :( :lol: :lol: :lol:
potom som do akva lieval taky modry roztok čo bol pravdepodobne na dezinfekciu a farbil mi vodu do modra, bolo to sice pekne ale farbil aj kamene haha.
a uplne živo si spominam na otcove akvarium z roku cca 86 akvarium malo take dratkovane sklo a skla boli vložené v železnom ráme a pekne zagitované- žiadny silikon :lol: :lol: :lol: ako malý chlapec som pred nim presedel cele hodiny a pozoroval mečune a zavojnatky
ach jaj tažke to spomienky :dance :dance
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Belial » Pon 08. Mar 2010 21:20:51

A takíto nás tu budú poučovať, ako sa starať o ryby!!! :lol: :lol: :lol:
Chlapi, ja som robil okrem vyvárania bublifuku (ja som ho len poumýval v čerstvej vodičke) presne to isté ako vy. Ale dajme si otázku: Kto to v tej dobe nerobil? :mrk
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Been thanked: 21 times

Poslaťod neoac » Pon 08. Mar 2010 21:32:06

ked som si kupoval prve akvarium tak som vyčital z jednej "davnej mudrej" knihy- jediny zdroj informacii čo som mal že, je lepšie mat velke akva kvoli rovnovahe tak som si povedal že budem mat velke a dal zlepit "velke" 100L :lol: :lol: :lol: no a po nejakom čase som zistil že su ludia čo maju 300-500l bežne, potom som pochopil ake akva mam ja :roll: a to nehovoriac že niektory maju bazeny že Stiff :yes a moja 100vka bola pre mna niekedy velka haha
neoac

Been thanked: 2 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 08. Mar 2010 22:29:52

no ja som na tom podobne, teda s tým komplet vyberaním premývaním štrku, kefovaním kameňov a podobne. Zaujímavé je to, že to ryby vždy prežili :wasntme

Okrem toho som lial rovno vodu z vodovodu, meranie teploty mi vydržalo asi tri týždne, potom som sa na to vykašľal :chuckle

A o kombináciách rýb ani nehovorím :blush
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod kofola » Uto 09. Mar 2010 6:53:44

Odhliadnuc od toho ze moja prva ryba bola gupka v 5 litrovej flasi od uhoriek, pri ktorej som mal hadicku so vzduchovacim kamienkom - bez motorceka a kazdu pol hodinu som sa jej snazil fukat do hadicky aby mala bublinky a tym padom kyslik, som toho narobil este dost.
Podobne ako Stero a Admin som kazdy tyzden dokladne vsetko premyval chlorovanou vodou, priamo z vodovodu, "dezinfikoval" vsetko manganistanom draselnym a vymenil vsetku vodu priamo z vodovodu priblizne rovnakej teploty (to uz som mal 60L). K tomu som raz za mesiac "piekol" v rure vsetok strk a kamene. Ked som si kupil prvy ohrievac (samozrejme bez termostatu) vypinal a zapinal som ho podla teploty vody - samozrejme niekolko krat som zabudol, takze ryby sa bud varili alebo mrzli. A div sa svete tie mecune a gupky sa aj tak mnozili :lol: :lol:
Kto tromfne mna? 8-)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod rybarik » Uto 09. Mar 2010 11:06:48

A kto krmil rybky rozkami a mliekom ? :D (mal som asi 5 rokov) Spravil som to 2x po sebe a otec sa :angry a potom odniesol akvarium k bratovi :( Bolo to 100 L v kovovom rame a lepene gitom.

:dance
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Stero » Uto 09. Mar 2010 11:28:41

Som rád že sa to ujalo a nebojíme si priznať svoje skvelé začiatky
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod LaciP » Uto 09. Mar 2010 12:34:03

no tak prve zaciatky to je vzdy zabava na spominanie...otec maval hadam odjakziva rybycky, ked som mal sest tak sme mali na jednom joklovom stojane cca 400 l vody v rozne velkych akvariach...otec odchovaval tetry a daval ich do obchodu...zaujimaveho obchodneho ducha som prejavil vo svojich siestich rokoch ked som vzdy spoluziakom do skoly nosil tetry po 3,- Kčs brali ako divý horšie bolo zistenie keď išiel otec predávať a zislil že nemá čo, a ledva mu ostalo na ďalší chov :lolno: :problem: od vtedy mi daroval jedno 25l akva o ktore som sa staral sam...veľké prúsery som neporobil...menil som vodu ako otec...raz za pól roka...ale samozrejmä ja komplet...povyberal som svoje vápence zalial octom aby špina riadne vyšumela, prepral štrk do čista, nanovo presadil desiatky kryptocorin ktorym sa darilo pod svetlom stolnej lampy 25W, ktorú som si rozsvecoval vždy vešer keď sa zotmelo tak aby svietila do akvária...neskôr keď otec už nemal čas na svoje akváriá a zrušil chovňu ostala mi po ňom jena stovka mimochodom dodnes ju používam na calvusákov a v nej som mal niekoľko rokov koi kapre...putovali do jazierka keď sa už nevedeli v akva riedne otočiť... :crazy: no a cez pár holanďanov som sa dostal až sem..
:hi
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia