cerpacia hlavica...

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

cerpacia hlavica...

Poslaťod Rostratus » Sob 29. Aug 2009 8:08:44

( táto téma bola presunutá zo starého fóra)

romco

Prispievateľ

chcem sa spytat a mozno to v buducnosti pomoze aj druhym navstevnikom tohoto fora....
ake cerpacie hlavy su dobre,vykone,tiche.....atd....samozrejme aj tie ktore vas alebo vasich znamych velmi nepotesili....aby sme sa poucili....

Robert

aquaclear 50 od Hagenu,ale v pohode sú aj Atman 201,202,203

Administrátor

Ako aj Robert pise ja mam skusenosti s hlavicami AquaClear, Atman ale aj Resun a vsetky su v pohode. Si tiche, zatial bez problemov funguju niekolko rokov.

stiff

dnes je na trhu nepreberne mnozstvo cerpadiel a cerpacich hlav. Ked sa bavime o kvalite, v podstate sa neda povedat, ze by niektore zo solidnych znaciek (eheim, sera, atman, aquael, tetratec, .....) boli vyslovene nekvalitne. Vsetky maju relativne tichy chod, dlhu zivotnost, spolahlivost a neviem co este...

Treba pozerat na pomer - cena/vykon/spotreba el. energie. Z tych lacnejsich su to urcite atmany a aquaely (circulator) - zatial som s nimi nemal nikdy ziaden problem. Musim zaklopat....

romco

a da sa u toho aquael (circulator) regulovat prietok??

stiff

jasne, ze sa da regulovat prietok. Ale circulator ma naj. vykon 1100 l/h. Na 650l akvaro s cichlidami potrebujes viac... Bud das 2 circulatory, alebo 1 atman at 203 - ale o tom sme sa uz bavili..............

romco

lepsie bude dat dva po 1100l/h ako jeden 2000l/h.....na dvoch bude pomalsi prietok ako na tej 2000l/h a to je lepsie pre bakterie....co som cital

Administrátor

jasne radsej daj dva ako iba jeden. mas aj istoty keby jeden vypovedal, druhy to tolko potiahne.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: cerpacia hlavica...

Poslaťod Rostratus » Ned 04. Okt 2009 21:30:13

Ahoj Romco no čo pre aké čerpadlo si sa nakoniec rozhodol?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod LaciP » Ned 18. Okt 2009 16:53:37

Ja osobne použivam hlavu aquael circulator 650 v 190 l akva a bohate postačuje. Chod tichý, výkon regulovateľný, a s bublinkami alebo bez bubliniek :D (ako to volá moja malá dcéra). Beží síce len pól roka ale zatiaľ absolútna pohoda a spokojnosť dúfam že aj ostane. V jednej stovke mám trochu slabšiu aquael tuším je to 350, taktiež bohate postačuje tá beží niečo vyše roka bez problémova hlučnosť absolútne žiadna jedine ak nasáva vzduch vtedy sú počuť "bublinky"
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Ned 18. Okt 2009 20:44:56

Tiež mám aj Aquael 650 l/h a žiadny problém. Funguje normálne tak ako aj ostatné. Ja si myslím, že technika je už tak vyspelá, že všetky značky sú na vysokej úrovni. Ak sa vyskytnú prípadné chyby môže sa to kľudne stať aj pri drahších značkách.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 90 hostia