Jak předcházet nemocem u Tropheusu

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Jak předcházet nemocem u Tropheusu

Poslaťod PIETRO » Uto 02. Mar 2010 20:17:22

Léčil jsem Entizolem několik různých ryb. Nikdy ve společné nádrži!!!
Měnit vodu nemusíš a 2x denně je pouze pro pokročilá stádia nemoci, to se dávkuje pouze 2 dny, pak se dávka upraví na 1/2. Balastní látky obsahuje to je pravda. Používá se ještě jedna složka k léčivu a to je boritan sodný.
Nemusíš používat Entizol ale dá se zakoupit metrodiazol v šarži 500 mg a je také v injekční formě. Léčba je ividuální může být 5-8 dní. Neléčí to pouze uvedené nemoci ale také jiné choroby.
Moc ti děkuji, že děláš ze mne pitomce. Uvedené hodnoty jsou pro léčbu tropheusu. Několikrát ověřené a léčba v drtivě většině byla úspěšná.
Nebudu se zde obhajovat, toto jsou má poslední slova.
Pokud ti vadí tyto aplikace léčiv je to tvá věc. Nemám zapotřebí se tu hádat a trvat na své citaci. Sbohem
PS. Nebudu tady dělat z někoho blázny. Určitě ti někdo lépe porádí toho se nebojím.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Reklama

Poslaťod stiff » Uto 02. Mar 2010 21:06:11

PIETRO píše:Moc ti děkuji, že děláš ze mne pitomce. Uvedené hodnoty jsou pro léčbu tropheusu. Několikrát ověřené a léčba v drtivě většině byla úspěšná.
Nebudu se zde obhajovat, toto jsou má poslední slova.
Pokud ti vadí tyto aplikace léčiv je to tvá věc. Nemám zapotřebí se tu hádat a trvat na své citaci. Sbohem
PS. Nebudu tady dělat z někoho blázny. Určitě ti někdo lépe porádí toho se nebojím.

Pietro, ja som ťa nechcel uraziť, ani sa tebou hádať a určite som nechcel z teba urobiť "pitomce". :x

V článku si dal návod a ja som ho dal do praxe v 1000l akva. Išiel som presne podľa tvojho návodu a takto som chcel upozorniť na nepresnosti, ktoré si uviedol. Ako som spomínal predtým - nechcem hľadať chyby, chcem iba aby sa veci písali presne! Ak napíšeš návod na liečbu, tak ho potom napíš tak ako má byť. Inak ho radšej nepíš vôbec!

Čo sa týka hexamity - pred časom som mal v chove veľký problém a podarilo sa mi ho perfektne zvládnuť. Musel som preliečiť cca polovicu chovne a aj veľké akváriá (cca 6-7000lit). Liečba trvala skoro dva týždne. Vtedy som veľmi pátral po správnych postupoch a aj preto som teraz reagoval na tvoje návody, hoci som veľmi váhal, keďže tropheusy nie sú moja krvná skupina a taktiež to nie je v téme... Neviem ako pri afrike, ale pri amerike (hl.južnej) je toto veľmi časté a zákerné ochorenie, ktoré sa veľmi ľahko prenáša a zase veľmi ťažko lieči...
Takže sa neurážaj, ale v záujeme správnych informácií a akejsi "pomoci ostatným akvakamarátom" uvádzaj správne postupy! Ak s tým máš problém, tak sa potom neprezentuj ako "doktor" a nepíš odborné články, podľa ktorých nie je možné spoľahlivo postupovať. Takto to vidím ja. Ahoj
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod PIETRO » Uto 02. Mar 2010 21:20:21

Já jsem se neurazil to vůbec, jen ti napíšu jak to je.
Proč myslíš, že to léčíš tak dlouho?? Hned ti to řeknu, dávky jsou malé.
Já a všichni mojí kolegové aplikují a radí léčbu v poměru 1 tab./25 litrů vody.
Nehledej v tom nic. Můžeš si to dělat po svém. Pokud ti vadí, že mám pod NICKEM doktor to je práce admina, nebudu ti se zde zpovídat, co jsem a kdo jsem to nehraje roli. Pokud pochybuješ o mých praktikách tak ti dám doporučení na největší špičku v tomto oboru a on ti napíše úplně tu samou aplikaci.
Neboj nebudu vám tu nic tvrdit a nebo vyvracet.Nebudu už vůbec nic psát a nikomu radit Jistě si poradíte sami a vždy jste si poradily sami, tak naco má rada že? maj sa kamoš
PS: Určitě bych ti neradil a nebo nepsal neúplné a nepodložené aplikace to jsi mě dorazil.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Poslaťod Aldebaran » Uto 02. Mar 2010 22:10:58

Ale no tak, chlapi...nebuďte jak deti.

Pietro, myslím, že netreba hneď reagovať "ja už nikdy nič nenapíšem", stiff to určite tak nemyslel.

A čo sa stiffa týka, myslím, že si to napísal trošku príliš ostro. Keby si vypustil tú vetu o tom, že Pietro nevie čo robí a že s tým nemá skúsenosti, myslím že by sa nič nestalo.
Ja osobne ako študent medicíny viem Pietra veľmi dobre pochopiť, tiež ma strašne vytáča, keď sa ma niekto na niečo z medicíny spýta, a potom povie že to tak určite nie je a že si vymýšľam. Diskutovať sa dá vždy,ale nie takto útočne. Obaja si myslím, že by ste na to mali zabudnúť a skúsiť sa o tom porozprávať ešte raz a odznova, bez urážok a bez toho "ty nevieš čo píšeš".

Sorry za offtopic, nedalo mi
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rostratus » Uto 02. Mar 2010 22:19:49

Ja som si to tiež prečítat a myslím si, že je to jeden z ďalších "zbytočných sporov". Podľa mňa je problém v tom, že sa tu hádate kôli maličkosti, ktorú len trebalo dotiahnuť do úspešného konca. Problém bude v tom, že dávkovanie treba upresniť pri výmene vody. To znamená, že keď vymením 1/3 vody - pri 1000 litrovej nádrži to je cca 330 litrov tak neaplikujem dodatočnú dávku pre 1000 litrov ale len v pomere pre 330 litrov ( alikvótnu časť)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rostratus » Uto 02. Mar 2010 23:04:59

Karpatska píše:Ak bude treba ešte môžem poskytnúť fotky tropheus moorii chimba a murago. Ale chimby majú tak do 5 cm. Ak treba napíš a aké by fotky mali byť, môžem aj dofotiť ale myslím, že nebude treba mám aspoň 150 fotiek odložených rôznej kvality niečo z toho vyberiem.

Ahoj Karpatska, ak budeš mať čas pošli mi 2-3 fotky tvojich Tropheusov a vložím ich do článku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod stiff » Uto 02. Mar 2010 23:12:35

OK, všetci! Ja som proste taký typ a niekedy píšem (rozprávam) ako mi huba narástla. Tak sorry...!
Možno som to napísal tvrdšie, ale na druhej strane aj Pietro napísal postup, ktorý nie je kóšer... Ja používam tú istú dávku metronidazolu, akurát nie v entizole, ale v metrozole... Išlo mi akurát o presné dávkovanie liečiva a presný priebeh liečby, ktorý je podľa mňa veľmi dôležitý. Pietro vraví, že postihnuté ryby lieči v karanténe, nie v spoločenskej nádrži. Pritom sám spomína, že nákaza sa šíri výkalmi...atď, atď. Proste sú tam nejasnosti, ktoré si navzájom odporujú... To je všetko

PS: je možné, že sa ochorenie správa úplne ináč pri tropheusoch ako pri am. cichlidách. Toto neviem porovnať. Takže ak je to tak, potom si rád priznám chybu...

Tak ešte raz sorry za odbočenie od témy - už budem ticho... :D :hand
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod PIETRO » Str 03. Mar 2010 10:22:19

:think: Jsem rád, že to tak Stiff zkoumá do hloubky :mrk to je v důležité znát přesný postup a poměr léčiv. Mezi léky jsou jisté odstupy v terapeutickém účinku a složení. Přenos nemocí v řízeném prostředí se dá za určitých podmínek zvládnout primárně. Např. jak píše Stiff přenos vykaly je nebezpečný, původce obývá nitkovitý výkal (střevní výstelku) abych byl přesný. Lze takovému šíření zabránit UV lampou!!! Také pravidelně mít přísun čerstvé vody!! Dodržovat hygienu v chovném prostředí, eliminovat dusíkaté sloučeniny atd.
V předmětu na ichtyologii mám nejlepšího profesora a můj vzor Ing.doc.Řehulka.
Světová kapacita a vědec. To jen tak na okraj, pokud něco nevím, mile rád mi tento člověk poradí, vysvětlí, vyvrátí atd. Pokud někdy budu mít statut jako on ryby třeste se :mrgreen:
Moc děkuji za tuto debatu a příště to napíši přesně a jinak.Nikdy bych si nedovolil ti poradit něco špatně, nebo ublížit tvým rybám!!! :hand :yes
Jen si přečti něco tady a uvidíš, že nejsem sám kdo tak píše .Ale ta vakcinace je šílená a dle mého to ryby nemohou ustát.
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?p=50546#50546
Obrázok užívateľa
PIETRO

Poslaťod Rostratus » Str 03. Mar 2010 13:35:13

Článok je kompletný a dnes som ho vložil priamo na portál:

http://www.cichlidportal.sk/index.php/z ... -tropheusu
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Aldebaran » Str 03. Mar 2010 18:25:48

stiff píše:Pietro vraví, že postihnuté ryby lieči v karanténe, nie v spoločenskej nádrži. Pritom sám spomína, že nákaza sa šíri výkalmi...atď, atď. Proste sú tam nejasnosti, ktoré si navzájom odporujú...

Práve preto, že sa nákaza šíri výkalmi, lieči Pietro ryby v karanténe, aby sa nenakazili ďalšie ryby. Rovnako tak ľudia, ktorí majú črevné infekcie sa izolujú na infekčnom oddelení. Ja v tom žiadnu nejasnosť ani odporovanie si nevidím :mrk

Ale dosť už toho, som rád, že ste sa obaja ukľudnili a každý si priznal svoju čiastočnú chybu. Teším sa na ďalšie články a diskusie :yes
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia