Vážený, neuveriteľná vec sa mi stala. Ale začnem od začiatku. Ikoly mám doma od februára ak sa dobre pamätám, vtedy mali asi tak 3-4cm keď som ich doniesol domov...teraz sa ich veľkosť pohybuje niečo okolo 6-7cm. Pekne sa začínajú vyfarbovať a keď sú v pohode svietia ich jasné žlté pásiky cez celú miestnosť...proste paráda. Niečo pred vyše mesiacom som si všimol že sa mi celý húf (25ks) trošku preorganizoval. Boje dvoch dominantných samčekov sú na dennom poriadku..papulky majú pekne biele
...asi v rovnakom období som si všimol jednu samičku...začala nosiť..vravel som si nič nezvyčajné...pokusy musia byť, nič z toho aj tak nebude je ešte príliš mladá aby sa také niečo podarilo...ale ona nosila...nosila...a nosila...minulý týždeň prestala...ak vezmem vek tak môžu mať cca tak niečo okolo jedného roka...pred troma dňami som si všimol pri kŕmení niečo zvláštne...spoza kameňa vybehla rybka...čierna asi centimeter veľká...predpokladal som že by to mohol byť multík ktorých tam mám zopár...ale keď som sa pozrel bližšie ostal som fakt prekvapený...malý trofík...skutočne malý trofík. Napapkal sa v pokoji s veľkými a potom zase šup medzi hŕbu kameňov. A takto sa to opakuje teraz každý deň. Vždy pri kŕmení vybehne von napapká sa a zmizne, celý deň ho nie je vidieť, len pri kŕmení. Včera sa po ňom vrhla samička multíka, ale s prehľadom jej zmizol medzi anubiasom. Proste malý šikula. Dúfam že som Vás nejak neotravoval, ale fakt som mal chuť sa s Vami podeliť o prvý neuveriteľný zážitok. Najmä keď si vezmem že mi vraveli že ikoly dospievajú tak 1,5-2 ročné kedy už sú pokusy o odchov úspešnejšie.