Syndróm novozaloženého akvária

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Syndróm novozaloženého akvária

Poslaťod neoac » Uto 23. Feb 2010 18:15:58

admin píše:Ahoj Neonac, ver tomu že to ešte príde. Niekomu sa zakalí akvárium hneď na druhý deň. Iný má 3-4 dni akvárium úplne priezračné a na 5-6 den úplne mliečne.

mysliš že všetkemu by pomohlo, keby som pridal sol a trošku krmiva? pripadne nejake dve zabehove rybky?
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Stero » Uto 23. Feb 2010 18:16:08

Toto bol môj prípad po 4 dňoch "mlieko" a trvalo to asi 2-3 týždne.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Feb 2010 19:20:59

Ahoj na nakopnutie nového akvária, filtra a pod sa doporučuje kadžý deň kŕmiť troškou krmiva prázdne akvárium tak aby sa nakopol filter. Aj zábehové ryby sa doporučujú, urýchlia nakopnutie filtra. Ja som akvária zabiehal bez rýb. Nemal som kde potom dať "zábehové ryby".
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Uto 23. Feb 2010 19:25:51

admin píše:Ahoj na nakopnutie nového akvária, filtra a pod sa doporučuje kadžý deň kŕmiť troškou krmiva prázdne akvárium tak aby sa nakopol filter. Aj zábehové ryby sa doporučujú, urýchlia nakopnutie filtra. Ja som akvária zabiehal bez rýb. Nemal som kde potom dať "zábehové ryby".

mne by to ani nejak nevadilo keby tam prežili alebo by som ich niekomu podaroval, som rozmyslal gugky, mečune alebo nejakeho prisavnika čo narastie asi do max 10cm ale nevyznam sa v nich, pripadne niečo čo by mohlo tereticky ostat s labidochromis, mysliš že slimaky by vydržali? aj nad tymy som uvažoval- bud klasika alebo vežovka, ale u vežovky sa bojim že bude moc ryt piesok a podryje aj skaly
neoac

Been thanked: 2 times

Poslaťod Belial » Uto 23. Feb 2010 19:32:40

neoac píše:
admin píše:Ahoj na nakopnutie nového akvária, filtra a pod sa doporučuje kadžý deň kŕmiť troškou krmiva prázdne akvárium tak aby sa nakopol filter. Aj zábehové ryby sa doporučujú, urýchlia nakopnutie filtra. Ja som akvária zabiehal bez rýb. Nemal som kde potom dať "zábehové ryby".

mne by to ani nejak nevadilo keby tam prežili alebo by som ich niekomu podaroval, som rozmyslal gugky, mečune alebo nejakeho prisavnika čo narastie asi do max 10cm ale nevyznam sa v nich, pripadne niečo čo by mohlo tereticky ostat s labidochromis, mysliš že slimaky by vydržali? aj nad tymy som uvažoval- bud klasika alebo vežovka, ale u vežovky sa bojim že bude moc ryt piesok a podryje aj skaly

Vežovku tam môžeš dať bez problémov. Inak ja som základné kamene ukladal skôr, ako som dosypal piesok...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Feb 2010 19:35:24

Vežovky sú veľmi dobrým pomocníkom v akváriu. Prekysličujú substrát a tým nevznikajú v akváriu tzv. hluché miesta. Ak chceš mrkni si tento článok o nich:
http://www.cichlidportal.sk/index.php/v ... uberculata
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Stero » Uto 23. Feb 2010 19:45:08

Vežovky sú skvelí pomocníci vrelo ich odporúčam. Len keď sa premnožia tak človek nevie kam ich dať.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod LaciP » Str 24. Feb 2010 12:57:33

ja odporučam určite vežovku..v akva so šnekáčmi nepotrebujem vôbec odkalovať, nie je čo...k zabehnutiu vody je najlepši bordel z filtra a po týždni tam dať dáke živorodky...to má dve výhody 1 lepšie a rýchlejšie sa ti zabehne akva a 2 aspoň ti v tom bude niečo plávať :) a popravde dnes nemáš problém sa ich neskôr zbaviť...ja som daroval v jednej várke všetkých 10 čo mi tam plávalo...na zabehnutie treba ale aj tak pekne počkať aspoň mesiac...ja som zabiehal 4 mesiace :) pre Ikoli (ale bolo to skôr nútené ako dobrovoľné) s kŕmním prázdnej vody nemám skúsenosti, niekde som dokonca čítal že zabehnutie vtedy trvá dlhšie lebo si pekne nakŕmiš nálevníka a dokoca ti krmivo môže začať hniť...najlepšie je zhasnúť svetlo a mesiac nechať vodu zabehnúť...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod tomaspe » Štv 25. Feb 2010 19:36:03

dostal som radu nasvietit to z uv,tak cakam ako to dopadne,cakam a cakam...
tomaspe

Images: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Štv 25. Feb 2010 19:38:42

Preco si to nasfvietil s UV???Pokial viem,UV svetlo sa pouziva do osmoz a tie nicia bakterie.Alebo sa mylim???Ak ano opravte ma
Byk1984

Images: 2
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 86 hostia