Realizacia mojich 96L

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Realizacia mojich 96L

Poslaťod LaciP » Uto 23. Feb 2010 7:27:20

Akva vyzera naozaj celkom dobre - ak budes davat multikov myslim ze by to bolo super a zaroven by som dal par julidiek (transcriptusi). Tým že si naskladal kamene do výšky dostaneš julidky do vrchnej tretiny akva. Pre calvusi je to tiez celkom fajn ale tie budu viac menej stale zalezene v skalach...oblubuju zatienene miesta odkial utocia na okolie :) v tvojom prípade to bude na mladých multíkov...dospelý kalvusáci mne útočia aj na samičky multíkov, tak si daj na výber pozor. No a ešte tam musíš narvať ulity-veľa ulít aby sa multíci pekne usadili. :yes
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod neoac » Uto 23. Feb 2010 17:50:51

LaciP píše:Akva vyzera naozaj celkom dobre - ak budes davat multikov myslim ze by to bolo super a zaroven by som dal par julidiek (transcriptusi). Tým že si naskladal kamene do výšky dostaneš julidky do vrchnej tretiny akva. Pre calvusi je to tiez celkom fajn ale tie budu viac menej stale zalezene v skalach...oblubuju zatienene miesta odkial utocia na okolie :) v tvojom prípade to bude na mladých multíkov...dospelý kalvusáci mne útočia aj na samičky multíkov, tak si daj na výber pozor. No a ešte tam musíš narvať ulity-veľa ulít aby sa multíci pekne usadili. :yes

diky, ale už na 90% som rozhodnuty pre labidochromis, zvažim este aj tuto tvoju kombinaciu, calvusakov som už vylučil.
kolko multikov a v akom pomere by si dal ty? počitam že Julidky asi iba jeden par
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Feb 2010 19:25:16

Akvárko je parádička. Škoda, že si nevyšpekuloval neako zakrytie toho filtra. Ale je to len detail, hlavne že akvárium bude šlapať a ryby budú spokojné :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Uto 23. Feb 2010 19:34:01

diky admin, stale nad tym premyslam ale v mojom akva potrebujem každy dcl vody nakolko je male :lol: ešte skusim asi jednu dve rastliny, vymenim svetlo plus nejake vonkajšie upravy a hotovo
ale už teraz viem že nebudem kludne spat kym v izbe nebude niečo okolo 300L :)
neoac

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Feb 2010 19:38:18

To je jasné. Estetika je jedná vec a priestor druhá. Kľudne to môžeš mať ako to je teraz. Do budúcnosti pri väčšom akváriu by si mohol porozmýšlať nad zakrytím techniky nech to máš tiptop :hmm
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Uto 23. Feb 2010 19:47:55

admin píše:To je jasné. Estetika je jedná vec a priestor druhá. Kľudne to môžeš mať ako to je teraz. Do budúcnosti pri väčšom akváriu by si mohol porozmýšlať nad zakrytím techniky nech to máš tiptop :hmm

to určite, pri tomto filtry som aj mal vloženy 2cm tvrdeny polystiren na ktory som chcel nalepit tiež kamen, ale filter sa vybera tak že sa vyklopi do predu a nejak sa my to nepozdavalo a externy asi možno trochu zbytočny na takto malu nadrž
neoac

Poslaťod Aldebaran » Uto 23. Feb 2010 20:28:08

akvárko vyzerá parádne, na tak malú nádrž veľmi pekné spravené, vyzerá o dosť "plastickejšie" ako moje a má podobnú veľkosť. Nejaký anubias by to rozhodne oživil, a samozrejme sa teším na ryby :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod Enďus » Str 24. Feb 2010 8:37:46

Tak musím říct, že to pozadí je parádní. Ten kámen jsi už takhle koupil nebo jsi to nějak štípal? Asi spíš koupil, co? Výhledově plánuju domů ještě jedno akva (Tanganiku) a podobný pozadí by stálo za hřích. :D Holt kámen je kámen, nějaký polystyren apodobně je pořád jenom náhražka.
Jinak jako osádku bych taky spíš dal šnekáče + altíky nebo julidky, barevně to není tak atraktivní jako malawky, ale v akva bude živo. Horní část akva v tomhle rozměru oživit je problém, jak psal Aldebaran, těžko najdeš vhodné ryby.
Obrázok užívateľa
Enďus

Images: 41
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod neoac » Str 24. Feb 2010 18:24:09

Enďus píše:Tak musím říct, že to pozadí je parádní. Ten kámen jsi už takhle koupil nebo jsi to nějak štípal? Asi spíš koupil, co? Výhledově plánuju domů ještě jedno akva (Tanganiku) a podobný pozadí by stálo za hřích. :D Holt kámen je kámen, nějaký polystyren apodobně je pořád jenom náhražka.
Jinak jako osádku bych taky spíš dal šnekáče + altíky nebo julidky, barevně to není tak atraktivní jako malawky, ale v akva bude živo. Horní část akva v tomhle rozměru oživit je problém, jak psal Aldebaran, těžko najdeš vhodné ryby.

diky, ten kamen je stiepany pochadza z Bratislavy čast Slavin a našiel som ho pri vykopovych pracach na rodinnom dome, je tam všade od velkosti paste až po velke kusy, štiapal sa lahko ale dost sa olamoval bol strasne krehky akoby nejaka hlina a piesok tak som sa musel s nim pohrat aby my ostali iba tvrde kusy. Ja som bol tiež toho nazoru že kamen je kamen, pri vačšom akva by som si vedel predstavit s neho aj nejake jaskyne.
Polystyrenove pozadie je tiež paradne ale určite je hrubšie a cenovo drahšie.
neoac

Poslaťod LaciP » Str 24. Feb 2010 19:14:35

do toho objemu a plochy by šlo tak 4-5 párov šnekáčov (potomstvo by ti to rýchlo doplnilo) ale myslim si že i labidochromisy budu celkom fajn voľba ale do toho objemu najviac asi 6 kusov.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia